reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

reklama
Słuchajcie, zawsze kiedy mam owulacje z prawego jajnika, mam okrutne bóle.
Zaczynają się na kilka dni przed owulacją i kończą kilka dni po.
Dyskomfort w jajniku, libido wywalone w kosmos.

Czy to, że długo mnie ten jajnik boli, może mieć jakąś przyczynę?
Jak już mam owulację z prawego, to zawsze wiem, że to się dzieje i zawsze ją czuję (i przed i po) - z lewego jest zupełnie bezobjawowo. Zrzucam to na podrażnienie otrzewnej.

Całkiem możliwe, że ten ból jest tym spowodowany.

A myślisz, że gdybym miała zrosty, czułabym ból?
Dopiero teraz się nad tym zaczęłam zastanawiać 😬
Ciężko mi powiedzieć :) jeśli Cię to niepokoi i te bóle są straszne to chyba bym sprawdziła i drążyła dalej temat. Ale raczej w większości przypadków takie bóle są „normalne” ;) ja nie mam żadnych bóli i też się głowiłam czy to przypadkiem nie jakiś znak że coś jest nie tak 🤡 są bóle - źle, nie ma boli - też źle :D staraczce nie dogodzisz ;)

Nie mam pojęcia czy to jakaś przyczyna ale mnie chyba od zawsze boli ten z którego mam owu, często mam tak że zwykłe siadanie mi sprawia ból a podczas stosunku to już masarka 😅 Ja się akurat cieszę bo wiem że jest owu i z którego, wczoraj powiedziałam lekarzowi w klinice że podczas stos zawsze mocno czuje jajnik z którego jest owu ale nic nie powiedział więc może to nic niepokojącego 🤔🤔

Ciężko mi powiedzieć :) jeśli Cię to niepokoi i te bóle są straszne to chyba bym sprawdziła i drążyła dalej temat. Ale raczej w większości przypadków takie bóle są „normalne” ;) ja nie mam żadnych bóli i też się głowiłam czy to przypadkiem nie jakiś znak że coś jest nie tak 🤡 są bóle - źle, nie ma boli - też źle :D staraczce nie dogodzisz ;)
Ja tam nigdy nie miałam bóli owulacyjnych, teraz czasem się zdarzy i co lepsze kłuje lewy jajnik, a owulacja z prawego 🙈 moja siostra za to zwija się z bólu i tak w każdym cyklu. Zdarzyło jej się parę razy w życiu że nie czuła jajników, podejrzewam że były to cykle bezowulacyjne.

Właśnie mi się przypomniało, że zapomniałam test owulacyjny zrobić podczas wizyty w toalecie. Coś słaba w te klocki jestem ostatnio 🙈

reklama

Mnie z kolei boli prawy jak mam owulkez lewego, ale jak mam owulke z prawego też mnie boli prawy, jakoś tak ahahah. I jak mam z lewego cykle są zawsze dłuższe, a jak z prawego od paru ładnych miesięcy to 30 dni. W tamtym miesiacu gin mówił, że lewy pracuje, to teraz czas na prawy;)

Do góry