reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

reklama
Wiem co czujesz, mam jedno poronienie za sobą i czekam na drugie 💔 Też płaczę, choć teraz podchodzę do tego bardziej zadaniowo. Na tym staram się skupić. Tobie życzę dużo siły, dobrego lekarza, i w końcu spełnienia marzenia o rodzeństwie dla Twojego dziecka ❤️ jeszcze przyjdą dla nas dobre czasy, wierzę w to 🤞
Noo mam nadzieje ze bedziemy miec malenstwa. Maz pociesza ze dobrze ze tak wczesnie sie to stalo i chociaz wiemy ze moge w ciaze zajsc .

Byłam i to nie raz. Przy infekcjach mam ten śluz inny, zawsze podbarwiony krwią i mnie piecze. To nie jest do końca taki typowy zielony, ale też nie jest całkiem biały i dlatego mówię że jest zielony. Ale w razie infekcji pojawiał by się tylko w drugiej części cyklu i potem już znikał z krwawieniem miesięcznym? Chyba taka moja uroda. Ale zapytam giną jak będę ;)

Hej dziewczyny, musze się wyżalić bo wybuchne.. jestem już po wizycie w klinice i jestem załamana 😢 Okazało się że mam endometrioze, nie wiem jakim cudem przez tyle jeb@nych lat!!!! żaden z lekarzy mi jej nie wykrył, cieszyłam się jak głupia kiedy ostatni zapewniał że jej nie mam 🤦‍♀️ Dostałam mase witamin i Orgametril na "uśpienie" pęcherzyków których mam ok. 100 gdzie "norma" to jakies max 20.. Pod koniec miesiąca mam mieć histeroskopie, w marcu stymulacje i w kwietniu in vitro.. Boje się że po histero znowu wszystko się przesunie ale dr stwierdził że nie bo jeśli wyjdzie jakieś zapalanie to przepisze antybiotyk i powinno być ok.. Tylko ja się zastanawiam czy nie powinno się po takim zabiegu odczekać przynajmniej cyklu? Oprócz tego musze na cito przytyć 6-10 kg bo mam za niskie BMI i nie wiem jakim cudem mam tego dokonać bo aktualnie mam odruch wymiotny jak tylko pomyśle o jedzeniu.. W pracy mam same nerwy i stres i tylko marze o tym żeby to jebn@ć i nigdy więcej się w niej nie pojawić.. Powinnam się niby cieszyć że w końcu wiadomo czemu do tej pory się nie udawało ale jestem tylko przerażona ilością czasu do transferu i kasy której nie byliśmy do końca świadomi..
Prośba o jakiekolwiek informacje o histeroskopii i może polecacie jakąś diete bez laktozy i glutenu na endometrioze? 🥺
@Charlotte9 u mnie zdiagnozowano w lipcu endometriozę. Jeśli mogłabym pomóc lub
potrzebujesz się wygadać to śmiało wal na priv.
P.S. Ciąża przy endometriozie jest możliwa Jestem tego żywym przykładem więc nie załamuj się uszy do góry, dobry specjalista od endo i walcz z wrogiem. Powodzenia! 😉

Byłam i to nie raz. Przy infekcjach mam ten śluz inny, zawsze podbarwiony krwią i mnie piecze. To nie jest do końca taki typowy zielony, ale też nie jest całkiem biały i dlatego mówię że jest zielony. Ale w razie infekcji pojawiał by się tylko w drugiej części cyklu i potem już znikał z krwawieniem miesięcznym? Chyba taka moja uroda. Ale zapytam giną jak będę ;)
Czasem można mieć infekcję bez pieczenia czy swędzenia. A nigdy nie słyszałam, żeby zielonkawy śluz był w normie. Warto zrobić wymazy Mucha, czystość pochwy czy wymaz na bakterię bo czasem bakteria utrudnia zapłodnienie.

Ja już po wizycie. Niby wiedziałam ale jak usłyszałam "poronienia nawykowe" to jakoś mnie to strzeliło w twarz 🤦. W USG nadal endometrium niejednorodne...także lepiej, żeby ciąży nie było. Mam się umówić na USG po miesiączce.
Dostałam skierowanie do poradni endokrynologiczno-ginekologicznej w Katowicach, w celu szerszej diagnostyki. Do tego namiary na prof. Malinowskiego w Łodzi w celu diagnostyki immunologicznej (tu już prywatnie, mam szykować ok. 7tys.).
Zacznę od poradni, później ruszymy dalej. Ojjj Trzepnęło mną o ziemi
Dobrze, że dostałaś skierowanie na dalsze badania to już krok do przodu. Jednak te 7 tyś. zł no konkretne pieniądze, jak na dalszą diagnostykę... Oby szybko udało się ustalić przyczynę poronień i skutecznie ją wyeliminować 🤞

Czasem można mieć infekcję bez pieczenia czy swędzenia. A nigdy nie słyszałam, żeby zielonkawy śluz był w normie. Warto zrobić wymazy Mucha, czystość pochwy czy wymaz na bakterię bo czasem bakteria utrudnia zapłodnienie.
W sumie nie pomyślałam. Zagadam do lekarza w tym temacie. Bo to u lekarza się pobiera wymaz czy w labie też pobierają?

reklama
Mój owulak. Ale niezauwazylam śluzu płodnego🤔

Załączniki

• 20240213_203344.jpg
    20240213_203344.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 93
  • 20240213_203521.jpg
    20240213_203521.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 93
Do góry