reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

Z tego co mówił to mam mieć pod znieczuleniem ogólnym, pokazywał mi na monitorze i dokładnie wszystko opisywał ale nie potrafie tego powtórzyć 🤦‍♀️ Coś że mam macice??? jakby w kształcie znaku zapytania a odległość od czegoś tam do ścian jest dwukrotnie nieproporcjonalna 🥴 Dopiero po jakimś czasie jak mi nakierował ten sprzęt do usg w jedno miejsce to poczułam mocny ból. Jeszcze jakoś to nazwał fachowo ale mam zaćmienie.. Coś jeszcze wspominał o zrostach.. Po tym jak mi powiedział o antybiotyku kiedy zapytałam czy wynik badania nie przesunie transferu to wydaje mi się że bd z wycinkiem- na spokojnie będę musiała o wszystko podpytać jak do mnie zadzwoni.
a masz opis tego badania?

reklama
Jeśli prywatnie to na pewno będziesz mogła dopłacić za biopsję cd138 i NK :) na spokojnie jak ochłoniesz to zadzwoń do nich i dopytaj czy histero robią w krótkiej narkozie czy w znieczuleniu miejscowym i jakie badania musisz mieć wcześniej zrobione przed. U mnie lista wymaganych badań do kwalifikacji to:
Cytologia (ważna 1 rok)
Posiew z pochwy (ważny 1 miesiąc)
MUCHA (ważna 6 msc)
HBsAG, antyHCV (ważne 6 msc)
Anty-HBs/ zaświadczenie i przebytym szczepieniu na wzw -b
Tak tak dostałam liste badań, zostało mi tylko kilka do powtorzenia, posiewy zrobili mi na wizycie juz

Właśnie dostałam wyniki trombo :) wszystko git oprócz tego że dalej muszę jeść metylowaną formę kwasu foliowego. Żadnego punktu zaczepienia co do braku ciąży tutaj raczej nie znajdziemy :)

Załączniki

• IMG_3969.jpeg
    IMG_3969.jpeg
    80 KB · Wyświetleń: 103
Hej dziewczyny, musze się wyżalić bo wybuchne.. jestem już po wizycie w klinice i jestem załamana 😢 Okazało się że mam endometrioze, nie wiem jakim cudem przez tyle jeb@nych lat!!!! żaden z lekarzy mi jej nie wykrył, cieszyłam się jak głupia kiedy ostatni zapewniał że jej nie mam 🤦‍♀️ Dostałam mase witamin i Orgametril na "uśpienie" pęcherzyków których mam ok. 100 gdzie "norma" to jakies max 20.. Pod koniec miesiąca mam mieć histeroskopie, w marcu stymulacje i w kwietniu in vitro.. Boje się że po histero znowu wszystko się przesunie ale dr stwierdził że nie bo jeśli wyjdzie jakieś zapalanie to przepisze antybiotyk i powinno być ok.. Tylko ja się zastanawiam czy nie powinno się po takim zabiegu odczekać przynajmniej cyklu? Oprócz tego musze na cito przytyć 6-10 kg bo mam za niskie BMI i nie wiem jakim cudem mam tego dokonać bo aktualnie mam odruch wymiotny jak tylko pomyśle o jedzeniu.. W pracy mam same nerwy i stres i tylko marze o tym żeby to jebn@ć i nigdy więcej się w niej nie pojawić.. Powinnam się niby cieszyć że w końcu wiadomo czemu do tej pory się nie udawało ale jestem tylko przerażona ilością czasu do transferu i kasy której nie byliśmy do końca świadomi..
Prośba o jakiekolwiek informacje o histeroskopii i może polecacie jakąś diete bez laktozy i glutenu na endometrioze? 🥺
Ja miałam histeroskopie diagnostyczną w szpitalu, na NFZ, z jakimś delikatnym znieczuleniem miejscowym. Zabieg przeprowadzany był na fotelu ginekologicznym. Nie było miło. Podczas histeroskopii miałam zrobione łyżeczkowanie i ten dzień był traktowany jako pierwszy dzień cyklu. Nie miałam żadnych przeciwwskazań do starań w cyklu po zabiegu.

A co do reszty - chujowo, że wyszło to dopiero teraz, ale najważniejsze, że masz diagnozę i ścieżkę postępowania z tą mendą oraz lekarza, który jest kompetentny i Cię w tym poprowadzi.

W kwestii diety - chyba najlepiej by było, gdybyś poszła na konsultację do dietetyka klinicznego, który pomógłby Ci ten temat ogarnąć.

Rozumiem Twoje rozgoryczenie, ale głowa do góry - jest plan i wiesz co robić oraz jak działać ❤️

reklama
Do góry