reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

Słuchajcie, zawsze kiedy mam owulacje z prawego jajnika, mam okrutne bóle.
Zaczynają się na kilka dni przed owulacją i kończą kilka dni po.
Dyskomfort w jajniku, libido wywalone w kosmos.

Czy to, że długo mnie ten jajnik boli, może mieć jakąś przyczynę?

reklama

nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie, ale mnie z reguły owulka z prawego też boli. Cały brzuch mega boli aż siadać ciężko

Ból przy owulacji może wynikać z dwóch rzeczy
- rosnący pęcherzyk rozpycha się i naciska na okoliczne tkanki.
- po owulacji jak pęcherzyk pęka to do jamy brzusznej wydobywa się znikoma ilość płynu który podrażnia tkanki.
Może z tej prawej strony masz ułożony jakoś tak jajnik że naciska na jakieś nerwy albo tkanki i stąd odczucia? :)

Ja nie mam żadnych bóli owulacyjnych, a jak próbowałam się dopatrywać czegokolwiek to były to raczej ruchy jelit :)

A może masz zrosty po tej stronie i to one tak ciągną?
P.s - bylas kiedykolwiek u uro-fizjo? Może warto się przejść niech rozmasuje tą stronę?

Hej widzicie coś? Jestem 7/8dpo

Załączniki

• IMG_20240213_104700.jpg
    IMG_20240213_104700.jpg
    197,3 KB · Wyświetleń: 135
Ból przy owulacji może wynikać z dwóch rzeczy
- rosnący pęcherzyk rozpycha się i naciska na okoliczne tkanki.
- po owulacji jak pęcherzyk pęka to do jamy brzusznej wydobywa się znikoma ilość płynu który podrażnia tkanki.
Może z tej prawej strony masz ułożony jakoś tak jajnik że naciska na jakieś nerwy albo tkanki i stąd odczucia? :)

Ja nie mam żadnych bóli owulacyjnych, a jak próbowałam się dopatrywać czegokolwiek to były to raczej ruchy jelit :)

A może masz zrosty po tej stronie i to one tak ciągną?
P.s - bylas kiedykolwiek u uro-fizjo? Może warto się przejść niech rozmasuje tą stronę?
Całkiem możliwe, że ten ból jest tym spowodowany.

A myślisz, że gdybym miała zrosty, czułabym ból?
Dopiero teraz się nad tym zaczęłam zastanawiać 😬

Ja już po wizycie. Niby wiedziałam ale jak usłyszałam "poronienia nawykowe" to jakoś mnie to strzeliło w twarz 🤦. W USG nadal endometrium niejednorodne...także lepiej, żeby ciąży nie było. Mam się umówić na USG po miesiączce.
Dostałam skierowanie do poradni endokrynologiczno-ginekologicznej w Katowicach, w celu szerszej diagnostyki. Do tego namiary na prof. Malinowskiego w Łodzi w celu diagnostyki immunologicznej (tu już prywatnie, mam szykować ok. 7tys.).
Zacznę od poradni, później ruszymy dalej. Ojjj Trzepnęło mną o ziemię

reklama

Mnie też boli, ale tylko w dniu owulacji. Co ciekawe w tym cyklu bolał mnie na owulkę prawy, a teraz od dwóch dni ciągnie z lewej strony 🤔🤔

Do góry