reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

Mam ciągle problem z anemia i co chwilę biorę od internisty tardyfenol, więc badałam go razem z hormonami. Ginekolog albo endo, już nie pamiętam która, zerknęła na moje wyniki i analizowałam jedne po drugich, stwierdziła, że żelazo i Ferrytyna nie ma wpływu na zajście w ciążę.
Ale niech któraś z lepiej obeznanych dziewczyn jeszcze potwierdzi.

reklama
A my z kolei mamy wyniki badania nasienia. Do momentu jak doszliśmy do tabelki z morfologia wszystko było spoko. Ale morfologia 2%. 98% wad główki. Nie wiem co o tym myśleć, bo ilości na ml były z kolei duże (chłop idzie chyba na ilość a nie jakość 😶). Jutro jak mi podrzuci pdfa to wrzucę całość, bo objętość też w granicach normy (chyba 1,5ml).

A my z kolei mamy wyniki badania nasienia. Do momentu jak doszliśmy do tabelki z morfologia wszystko było spoko. Ale morfologia 2%. 98% wad główki. Nie wiem co o tym myśleć, bo ilości na ml były z kolei duże (chłop idzie chyba na ilość a nie jakość 😶). Jutro jak mi podrzuci pdfa to wrzucę całość, bo objętość też w granicach normy (chyba 1,5ml).
jeśli nadrabia ilością to morfo nie ma się co martwić. Ale to zobaczymy jak wrzucisz wyniki :)

A i androloga ma dopiero we wtorek, ale wiecie, ja już czytam podobne posty innych ludzi na forum i porównuję wyniki i opinie do jego. 🙈

Dziewczyny, ja dziś siedzę w bezsensownym dołku. Rano okres. 19dc 😭 No i co z tego, że wiem, że to już ostatnie podrygi zdychającej ostrygi (menopauza się ze mnie śmieje), jak nie mogę się z tym pogodzić? Gadaliśmy z mężem i jednak ze względów logistycznych i finansowych nie ogarniemy kolejnego ivf z AK 😭 Mąż chce jeszcze rozmawiać o adopcji, ale dla mnie to chyba zbyt trudne, ja sobie nie wyobrażam adoptować dziecko po co najmniej 5 latach przeżyć w domach dziecka czy rodzinach zastępczych (najmłodsze moglibyśmy dostać 5-6 letnie). Zwłaszcza, że mam już swoje, rozpuszczone jak dziadowski bicz i pępek świata. Czy to ma szanse zagrać? Ech…

Dziewczyny, ja dziś siedzę w bezsensownym dołku. Rano okres. 19dc 😭 No i co z tego, że wiem, że to już ostatnie podrygi zdychającej ostrygi (menopauza się ze mnie śmieje), jak nie mogę się z tym pogodzić? Gadaliśmy z mężem i jednak ze względów logistycznych i finansowych nie ogarniemy kolejnego ivf z AK 😭 Mąż chce jeszcze rozmawiać o adopcji, ale dla mnie to chyba zbyt trudne, ja sobie nie wyobrażam adoptować dziecko po co najmniej 5 latach przeżyć w domach dziecka czy rodzinach zastępczych (najmłodsze moglibyśmy dostać 5-6 letnie). Zwłaszcza, że mam już swoje, rozpuszczone jak dziadowski bicz i pępek świata. Czy to ma szanse zagrać? Ech…
Przykro mi 😔
Jeśli chodzi o adopcje, to jeśli tego kompletnie nie czujesz, nie ma sensu zajmować sobie nią głowę. Co do zagrania z Twoim dzieckiem, to raczej kwestia czasu, ale początek pewnie nie byłby łatwy. Chociaż nie można być tego pewnym w 100% bo jak wiemy jak wiemy, każde dziecko jest inne. Znam rodziny zastępcze, gdzie dzieci wyprowadzili wzorowo 😊 i w sumie nawet nie mieli jakiś problemów, a wzięło pod swój dach 3 dzieci, mając swoich 2. Znam też jedno małżeństwo które adoptowało chłopca, to pierwsze lata były bardzo ciężkie. Tylko u nich było tak, że nie mogli mnieć dzieci i nagle po adopcji, bach - ciąża. Kobieta na chwilę straciła głowę dla dziecka które urodziła, przynajmniej ja to tak widziałam patrząc z boku.

Ostatnia edycja:
Część ☺️
U mnie biel, dziś już czuję że 🐒 będzie za chwilę. Z dobrych wiadomość, wracam powoli do zdrowych ☺️ wiadomo, jeszcze chusteczki potrzebne i kaszle nie odpuścił do końca, ale wczoraj nie musiałam się już położyć, tylko ogranałam sobie całą górę 🙂 dziś również jest ok, więc biorę się za działanie 😉 dobrego dnia ☺️

reklama
Do góry