reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

reklama
@Leanne zaczęłam od bemfola 225 j. Od 6 dc bemfola zwiększona do 300 j i orgalutran. Dzisiaj 3 zastrzyki na pęknięcie.
Liczę na to że skoro ich dużo nie ma to chociaż jakoś będzie dobra.
A o wpływie melatoniny nie słyszałam.
Pytam o te leki..bo tak sobie porównuje do tego co miałam przy w pierwszej procedurze.Dzieki.
Ps
A ja miałam menopur max plus bemfola, potem ganireliks i ovitrelle

Nie liczy się przecież ilość, a jakość!
Trzymam kciuki ;-)

@wrobelmm za Ciebie również!
A jakie leki dostajecie na stymulacji?
Słyszałyście moze o wpływie melatoniny na jakość oocytow? /ale to tylko przy stymulacji do ivf, w innym przypadku hamuje owu/

Ja to już się nauczyłam, że niestety nie mam wpływu na innych.
Wychodzę z założenia, że każdy jest dorosły i wie co robi, jest mi tak łatwiej.
Wiem, że tu chodzi o Twoja siostrę- ja mam podobnie, ale potem myślę że kurcze każdy jest kowalem swojego losu i ja nie mogę obciążać się problemami najbliższych. To mi robi lepiej na głowę.

Jak wyżej @Sanderson zwróciła uwagę ważne, żeby Twoja siostra wiedziała, że może w razie czego na Ciebie liczyć 😊i chyba to wszystko co można zrobić.
Dzięki 🥰

Wierz mi, że też się cieszę, bo niby cały czas byłam spokojna i pozytywnie nastawiona, ale dzisiaj - przed samą wizytą - stresowałam się, że może jednak nic się nie dzieje, bo jajniki czuję tylko delikatnie 😅

Nie rozmawialiśmy dotąd ani o biopsji ani o scratchingu - zobaczymy, co lekarz zaproponuje. Ja jakoś w ciążę zachodzę, więc może się okażą, że nie będzie do nich kolejnych wskazań. Immuno wysłał mi już protokół działania pod ivf i tutaj heparyna i steryd wchodzić będą już na trzy dni przed transferem, więc liczę, że będzie to wystarczającym żeby zabezpieczyć wszystkie ewentualne, negatywne aspekty ze strony mojego organizmu.

A żebra już spoko - czasem nieco je jeszcze czuję (przy większym wysiłku albo głębokim wdechu), ale w porównaniu z tym co było, całkiem niedawno, nie ma żadnego porównania. Opuchlizna też na szczęście zeszła i znowu mam talie ;D - ten temat uznaje za zamknięty ;)

Teraz wracam do ćwiczeń, żeby podbudować mięśnie przykręgosłupowe i brzucha, bo ten miesiąc nie był dla nich najszczęśliwszym ;)
Oj aż sobie wyobrażam jaki to rollercoaster emocji. Ciesze się że wszystko idzie w dobrym kierunku! Jesteś super przygotowana z każdej strony i masz super lekarzy którzy będą reagować na bieżąco na pewno :)

Właśnie wróciłam - stymulacja działa! Mamy pęcherzyki ładnie widoczne i to w obu jajnikach 💪 kontynuujemy leki bez zmian i kontrola w poniedziałek. (TA) położna zakłada, że punkcja może być już w środę (lekarz będzie się określał w poniedziałek).
Fantastyczne nowiny! 🤩To teraz tylko trzymamy kciuki jeszcze mocniej 🍀

reklama
Do góry