wrobelmm
Fanka BB :)
Jod - tyle co w pueri, a ubichinolu 600mg (w dawkach 3x200mg) - ale to ze względu na niskie amh i poprawę jakości oocytów.Szybkie pytanko: ile jodu i ubichinolu bierzecie dziennie?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jod - tyle co w pueri, a ubichinolu 600mg (w dawkach 3x200mg) - ale to ze względu na niskie amh i poprawę jakości oocytów.Szybkie pytanko: ile jodu i ubichinolu bierzecie dziennie?
Pytam o te leki..bo tak sobie porównuje do tego co miałam przy w pierwszej procedurze.Dzieki.@Leanne zaczęłam od bemfola 225 j. Od 6 dc bemfola zwiększona do 300 j i orgalutran. Dzisiaj 3 zastrzyki na pęknięcie.
Liczę na to że skoro ich dużo nie ma to chociaż jakoś będzie dobra.
A o wpływie melatoniny nie słyszałam.
DziękiNie liczy się przecież ilość, a jakość!
Trzymam kciuki ;-)
@wrobelmm za Ciebie również!
A jakie leki dostajecie na stymulacji?
Słyszałyście moze o wpływie melatoniny na jakość oocytow? /ale to tylko przy stymulacji do ivf, w innym przypadku hamuje owu/
Ja to już się nauczyłam, że niestety nie mam wpływu na innych.
Wychodzę z założenia, że każdy jest dorosły i wie co robi, jest mi tak łatwiej.
Wiem, że tu chodzi o Twoja siostrę- ja mam podobnie, ale potem myślę że kurcze każdy jest kowalem swojego losu i ja nie mogę obciążać się problemami najbliższych. To mi robi lepiej na głowę.
Jak wyżej @Sanderson zwróciła uwagę ważne, żeby Twoja siostra wiedziała, że może w razie czego na Ciebie liczyć i chyba to wszystko co można zrobić.
Narazie czekam na okres myślę że około 17.02Dziękuję ja biorę letrozole i fostimon.
Tak, czytałam o melatoninie i jej pozytywnym wpływie na jakoś oocytów, ale finalnie jej nie wdrożyłam, bo ona jeszcze mocniej podbija immunologię.
Kiedy zaczynasz stymulację?
Oj aż sobie wyobrażam jaki to rollercoaster emocji. Ciesze się że wszystko idzie w dobrym kierunku! Jesteś super przygotowana z każdej strony i masz super lekarzy którzy będą reagować na bieżąco na pewnoWierz mi, że też się cieszę, bo niby cały czas byłam spokojna i pozytywnie nastawiona, ale dzisiaj - przed samą wizytą - stresowałam się, że może jednak nic się nie dzieje, bo jajniki czuję tylko delikatnie
Nie rozmawialiśmy dotąd ani o biopsji ani o scratchingu - zobaczymy, co lekarz zaproponuje. Ja jakoś w ciążę zachodzę, więc może się okażą, że nie będzie do nich kolejnych wskazań. Immuno wysłał mi już protokół działania pod ivf i tutaj heparyna i steryd wchodzić będą już na trzy dni przed transferem, więc liczę, że będzie to wystarczającym żeby zabezpieczyć wszystkie ewentualne, negatywne aspekty ze strony mojego organizmu.
A żebra już spoko - czasem nieco je jeszcze czuję (przy większym wysiłku albo głębokim wdechu), ale w porównaniu z tym co było, całkiem niedawno, nie ma żadnego porównania. Opuchlizna też na szczęście zeszła i znowu mam talie ;D - ten temat uznaje za zamknięty
Teraz wracam do ćwiczeń, żeby podbudować mięśnie przykręgosłupowe i brzucha, bo ten miesiąc nie był dla nich najszczęśliwszym
Jod w puerii uno. Ubiquinol biorę ten z aliness, jedna tabletka dziennie, ale będę powoli zwiększać dawkę myślę od marca/kwietnia/maja do dwóch/trzech dziennie w miarę zbliżającego się ivf.Szybkie pytanko: ile jodu i ubichinolu bierzecie dziennie?
ja tez mam niskie amh (1,02) wiec tez będę tyle brała w takim razie.Jod - tyle co w pueri, a ubichinolu 600mg (w dawkach 3x200mg) - ale to ze względu na niskie amh i poprawę jakości oocytów.
Fantastyczne nowiny! To teraz tylko trzymamy kciuki jeszcze mocniejWłaśnie wróciłam - stymulacja działa! Mamy pęcherzyki ładnie widoczne i to w obu jajnikach kontynuujemy leki bez zmian i kontrola w poniedziałek. (TA) położna zakłada, że punkcja może być już w środę (lekarz będzie się określał w poniedziałek).
Przykro mi bardzoMam wyniki