reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

reklama
Ja bardziej myślę, żeby jej nie zranić swoimi uczuciami względem mojej sytuacji 🙈
Uważam, że absolutnie masz prawo do wyrażania swoich uczuć i emocji. Skoro ona „chce” ale nic nie robi w tym kierunku, to dość jasno pokazuje, że jest to dla niej drugorzędny temat, który nie wiąże się dla niej z takimi emocjami, jak ma to miejsce w Twoim, moim czy naszym - staraczkowym, przypadku. Może kiedyś przyjdzie moment, w którym i ona postanowi się diagnozować - wówczas będzie wiedziała, że przetarłaś już szlaki i będzie mogła przyjść z pytaniami albo zajdzie w ciążę bez tego albo nie będzie miała dzieci ani diagnostyki - z wyboru, bo i do tego ma prawo :)

@Charlotte9 a co u Was? Macie już plany jaki protokół?
Ale miło że pytasz 🥹😘 Niestety jeszcze jesteśmy przed wizytą, odliczam godziny do poniedziałku 😂 troche nam się skomplikowało bo miałam przed wizytą w klinice wszystkie wyniki wysłać do immuno żeby dał jakieś zalecenia ale czekamy nadal na ostatnie wyniki kariotypów, w każdym razie mega się jaram tą wizytą i bez bombelka z niej nie wyjdę 🤣🤣 (żart ofc)

A i melduję że usg piersi dziś zrobione 😁 Dziękuję Wam za motywację i kopniaka, gdybyście mnie nie cisnęły to bym się wcaaaale nie spieszyła z tym badaniem 🙈 Na szczęście wszystko jest ok, jeszcze poszłam do jakiegoś nowego lekarza i był taaaaaki przystojny że mi szczęka opadła na wejściu i nie mogłam przestać się uśmiechać- jak kretynka jakaś 🤣 Mam jakiegoś farta do przystojnych lekarzy szczególnie gin, szkoda tylko że mnie onieśmielają i nie zachowuje się wtedy normalnie 😂

Ale miło że pytasz 🥹😘 Niestety jeszcze jesteśmy przed wizytą, odliczam godziny do poniedziałku 😂 troche nam się skomplikowało bo miałam przed wizytą w klinice wszystkie wyniki wysłać do immuno żeby dał jakieś zalecenia ale czekamy nadal na ostatnie wyniki kariotypów, w każdym razie mega się jaram tą wizytą i bez bombelka z niej nie wyjdę 🤣🤣 (żart ofc)
Trzymam kciuki żebyś wyszła w takim razie w poniedziałek zadowolona :) ale widzę że podekscytowanie jest, super 🤩 a kiedy robiliście kariotypy? Ja czekałam jakoś miesiąc na wyniki.

reklama
Dokładnie! Zwłaszcza, że niektórzy jeszcze często zadają wtedy moje drugie "ulubione" pytanie czyli "a Wy kiedy?" 😑
Noo albo rady w stylu: tyle czekacie a pozniej bedziecie sie dziwić, ze bez dziecka zostaniecie. Kocham te rodzinne porady, czasem mam im ochote wykrzyczeć co się dzieje ale pozniej beda kolejne rady co powinnismy zrobic i tego chyba sie boje jeszcze bardziej 😒

Do góry