reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

A i melduję że usg piersi dziś zrobione 😁 Dziękuję Wam za motywację i kopniaka, gdybyście mnie nie cisnęły to bym się wcaaaale nie spieszyła z tym badaniem 🙈 Na szczęście wszystko jest ok, jeszcze poszłam do jakiegoś nowego lekarza i był taaaaaki przystojny że mi szczęka opadła na wejściu i nie mogłam potrafiłam przestać się uśmiechać- jak kretynka jakaś 🤣 Mam jakiegoś farta do przystojnych lekarzy szczególnie gin, szkoda tylko że mnie onieśmielają i nie zachowuje się wtedy normalnie 😂
Super że zrobiłaś! Piersi to fajna część ciała i trzeba dbać o nie:) jeśli któraś z Was nie robi regularnie usg to sio zapisać się już na usg! Ja przed rozpoczęciem starań zaczęłam wszystko sprawdzać i właśnie na usg piersi wyszła zmiana którą od dwóch lat kontroluje. Skończyło się biopsją gruboigłową dwa tygodnie temu. Jutro mają dzwonić z wynikiem histo-pato :)

reklama
A i melduję że usg piersi dziś zrobione 😁 Dziękuję Wam za motywację i kopniaka, gdybyście mnie nie cisnęły to bym się wcaaaale nie spieszyła z tym badaniem 🙈 Na szczęście wszystko jest ok, jeszcze poszłam do jakiegoś nowego lekarza i był taaaaaki przystojny że mi szczęka opadła na wejściu i nie mogłam przestać się uśmiechać- jak kretynka jakaś 🤣 Mam jakiegoś farta do przystojnych lekarzy szczególnie gin, szkoda tylko że mnie onieśmielają i nie zachowuje się wtedy normalnie 😂
No! Dzielna dziewczyna! 😉 Za przyjemność obcowania z przystojnym lekarzem nie musisz dziękować 😉

Super że zrobiłaś! Piersi to fajna część ciała i trzeba dbać o nie:) jeśli któraś z Was nie robi regularnie usg to sio zapisać się już na usg! Ja przed rozpoczęciem starań zaczęłam wszystko sprawdzać i właśnie na usg piersi wyszła zmiana którą od dwóch lat kontroluje. Skończyło się biopsją gruboigłową dwa tygodnie temu. Jutro mają dzwonić z wynikiem histo-pato :)
Trzymam kciuki, żeby wynik biopsji był prawidłowy i nie było tam żadnych nieproszonych gości🤞🤞

@wrobelmm nawet nie wiesz jak się cieszę że pęcherzyki rosną i organizm reaguje na leki tak jak lekarz chciał <3 Przy punkcji będziecie robić przy okazji scratching albo biopsję?

A jak tam Twoje żebra w ogóle? Zagojone wszystko po tej wywrotce? Możesz już normalnie oddychać i zeszła opuchlizna?

A i melduję że usg piersi dziś zrobione 😁 Dziękuję Wam za motywację i kopniaka, gdybyście mnie nie cisnęły to bym się wcaaaale nie spieszyła z tym badaniem 🙈 Na szczęście wszystko jest ok, jeszcze poszłam do jakiegoś nowego lekarza i był taaaaaki przystojny że mi szczęka opadła na wejściu i nie mogłam przestać się uśmiechać- jak kretynka jakaś 🤣 Mam jakiegoś farta do przystojnych lekarzy szczególnie gin, szkoda tylko że mnie onieśmielają i nie zachowuje się wtedy normalnie 😂
A gdzie to byłaś? Tak pytam dla koleżanki 😂😂😂

@wrobelmm nawet nie wiesz jak się cieszę że pęcherzyki rosną i organizm reaguje na leki tak jak lekarz chciał <3 Przy punkcji będziecie robić przy okazji scratching albo biopsję?

A jak tam Twoje żebra w ogóle? Zagojone wszystko po tej wywrotce? Możesz już normalnie oddychać i zeszła opuchlizna?
Wierz mi, że też się cieszę, bo niby cały czas byłam spokojna i pozytywnie nastawiona, ale dzisiaj - przed samą wizytą - stresowałam się, że może jednak nic się nie dzieje, bo jajniki czuję tylko delikatnie 😅

Nie rozmawialiśmy dotąd ani o biopsji ani o scratchingu - zobaczymy, co lekarz zaproponuje. Ja jakoś w ciążę zachodzę, więc może się okażą, że nie będzie do nich kolejnych wskazań. Immuno wysłał mi już protokół działania pod ivf i tutaj heparyna i steryd wchodzić będą już na trzy dni przed transferem, więc liczę, że będzie to wystarczającym żeby zabezpieczyć wszystkie ewentualne, negatywne aspekty ze strony mojego organizmu.

A żebra już spoko - czasem nieco je jeszcze czuję (przy większym wysiłku albo głębokim wdechu), ale w porównaniu z tym co było, całkiem niedawno, nie ma żadnego porównania. Opuchlizna też na szczęście zeszła i znowu mam talie ;D - ten temat uznaje za zamknięty ;)

Teraz wracam do ćwiczeń, żeby podbudować mięśnie przykręgosłupowe i brzucha, bo ten miesiąc nie był dla nich najszczęśliwszym ;)

Super wiadomość. ☺️ Trzymam kciuki dalej ❤️
U mnie punkcja już w sobotę, ale pęcherzyków mam mało więc średnio to wszystko widzę.
Nie liczy się przecież ilość, a jakość!
Trzymam kciuki ;-)

@wrobelmm za Ciebie również!
A jakie leki dostajecie na stymulacji?
Słyszałyście moze o wpływie melatoniny na jakość oocytow? /ale to tylko przy stymulacji do ivf, w innym przypadku hamuje owu/

Ja bardziej myślę, żeby jej nie zranić swoimi uczuciami względem mojej sytuacji 🙈
Ja to już się nauczyłam, że niestety nie mam wpływu na innych.
Wychodzę z założenia, że każdy jest dorosły i wie co robi, jest mi tak łatwiej.
Wiem, że tu chodzi o Twoja siostrę- ja mam podobnie, ale potem myślę że kurcze każdy jest kowalem swojego losu i ja nie mogę obciążać się problemami najbliższych. To mi robi lepiej na głowę.

Jak wyżej @Sanderson zwróciła uwagę ważne, żeby Twoja siostra wiedziała, że może w razie czego na Ciebie liczyć 😊i chyba to wszystko co można zrobić.

reklama
Nie liczy się przecież ilość, a jakość!
Trzymam kciuki ;-)

@wrobelmm za Ciebie również!
A jakie leki dostajecie na stymulacji?
Słyszałyście moze o wpływie melatoniny na jakość oocytow? /ale to tylko przy stymulacji do ivf, w innym przypadku hamuje owu/

Ja to już się nauczyłam, że niestety nie mam wpływu na innych.
Wychodzę z założenia, że każdy jest dorosły i wie co robi, jest mi tak łatwiej.
Wiem, że tu chodzi o Twoja siostrę- ja mam podobnie, ale potem myślę że kurcze każdy jest kowalem swojego losu i ja nie mogę obciążać się problemami najbliższych. To mi robi lepiej na głowę.

Jak wyżej @Sanderson zwróciła uwagę ważne, żeby Twoja siostra wiedziała, że może w razie czego na Ciebie liczyć 😊i chyba to wszystko co można zrobić.
Dziękuję ❤️ ja biorę letrozole i fostimon.

Tak, czytałam o melatoninie i jej pozytywnym wpływie na jakoś oocytów, ale finalnie jej nie wdrożyłam, bo ona jeszcze mocniej podbija immunologię.

Kiedy zaczynasz stymulację?

Do góry