reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe II kreski - walentykowe serduszka ❤

Pierwszy raz zrobiłam test owulacyjny czy pomożecie mi go zinterpretować ? Zobacz załącznik 1232436
Który dzień cyklu przy ilu dniowych? na zdjęciu kreseczki są podobnej intensywności, więc odważyłabym się powiedzieć, że według tego prawdopodobnie owu tuż tuż 🥰 Zrobiłabym jutro jeszcze kolejne i zobaczyła czy ciemnieją

reklama
17 dzień cyklu, przy cyklach regularnych ok 28 dni. Aplikacja pokazywała mi w środku tygodniu owulację, ale dziś coś mnie tknęło żeby kupić i sprawdzić ponieważ od trzech dni pojawił się śluz a dziś takie białko jaja :) jestem początkująca w staraniach i uczę się swojego organizmu teraz tak dokładniej :)

Przy stałych cyklach 28 dni, owu najpewniej byłaby około 14 dnia, czułaś może jakieś objawy wskazujące na to? 😊 bo możliwe, że tym razem się opóźniła lub już była i test wyłapuje jeszcze lh

Doczytałam o śluzie - jeśli od trzech dni to możliwe, że wtedy była owu

17 dzień cyklu, przy cyklach regularnych ok 28 dni. Aplikacja pokazywała mi w środku tygodniu owulację, ale dziś coś mnie tknęło żeby kupić i sprawdzić :)
Testy owu to jest tylko sugestia nie pewnik... 24-48h do owu, ale wszystko niestety działa na kobietę.. Ja mam cykle 26/27, a owu około 12/13dc.. Różnie bywa... Testuje się do pierwszego pozytywnego, bo pik może się utrzymywać jeszcze przez kilka dni 🤷‍♀️

Testy owu to jest tylko sugestia nie pewnik... 24-48h do owu, ale wszystko niestety działa na kobietę.. Ja mam cykle 26/27, a owu około 12/13dc.. Różnie bywa... Testuje się do pierwszego pozytywnego, bo pik może się utrzymywać jeszcze przez kilka dni 🤷‍♀️
Czyli nie można się sugerowac jednorazowym wynikiem. Spróbuję jutro ale sprawdzę też w przyszłym miesiącu od 13 dnia tak dla własnej ciekawości :)

@sunflower21 Nigdy nie miałam żadnych objawów, nie czułam nigdy podbrzusza. Zawsze wiedziałam że dni płodne są bo pojawia sie śluz..nigdy więcej objawów nie było :)
tak jak pisze @Lilka92, pozytywne testy owu mogą się pokazywać nawet do kilku dni po "faktycznej" owulacji, więc być może już ją miałaś, możesz zbadać sobie progesteron tydzień po pojawieniu się śluzu 😊

Czyli nie można się sugerowac jednorazowym wynikiem. Spróbuję jutro ale sprawdzę też w przyszłym miesiącu od 13 dnia tak dla własnej ciekawości :)
Chociaż jeśli wcześniej nie mialas tego sluzu a dopiero te 3 dni to może być w tym czasie owu tym bardziej jak śluz się ciągnie i takie białko jajka, mi w tym cyklu owu się właśnie przesunęła i właśnie śluz mi to pokazal a potem byłam i gin potwierdził

reklama
Do góry