reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe II kreski - walentykowe serduszka ❤

Ja staram się o pierwsza dzidzie, nigdy jeszcze nie byłam w ciąży. Staramy się od 7 cykli, ten jest pierwszy z testami owu dlatego duże nadzieje w nim pokładam :)
Ja jak dostane okres zgodnie z planem (oczywiście nie chce) za kilka dni, to też zaczynam 7cs. Też ruszam z testami xD ale z nimi mam love - hate realationship. Raz robię, raz się obrażam i w nastpenym cyklu chowam.

reklama
Ja jak dostane okres zgodnie z planem (oczywiście nie chce) za kilka dni, to też zaczynam 7cs. Też ruszam z testami xD ale z nimi mam love - hate realationship. Raz robię, raz się obrażam i w nastpenym cyklu chowam.
Mi się spodobał pierwszy cykl zobaczymy jakie będą efekty. Minus ich jest taki ze jak wiem kiedy była owu korci mnie tez do testów ciążowych, robiłam już wyszły negatywne ale łudzę się ze za wcześnie było :) 02 lutego mam kontrole u gina w związku z innym tematem powiedziała ze jak nie uda się w tym cyklu będziemy myślec jak tu pomoc- bo badania ktore do tej pory robiłam są dobre :) trochę się martwię bo liczyłam ze w pierwsza ciąże zajdę szybko, no ale :(

Mi się spodobał pierwszy cykl zobaczymy jakie będą efekty. Minus ich jest taki ze jak wiem kiedy była owu korci mnie tez do testów ciążowych, robiłam już wyszły negatywne ale łudzę się ze za wcześnie było :) 02 lutego mam kontrole u gina w związku z innym tematem powiedziała ze jak nie uda się w tym cyklu będziemy myślec jak tu pomoc- bo badania ktore do tej pory robiłam są dobre :) trochę się martwię bo liczyłam ze w pierwsza ciąże zajdę szybko, no ale :(
Mam to samo! Też myślałam, że w pierwszą ciążę zajdę od razu, jak zaczniemy się starać... a tu wszystko wskazuje na to, że zaraz zaczniemy 7 cykl. Moje badania też są raczej dobre (prócz tsh 3.8, ale już biorę euthyrox od miesiąca).
Teraz wysyłam mojego na badania nasienia. Zobaczymy co bedzie.

Mam to samo! Też myślałam, że w pierwszą ciążę zajdę od razu, jak zaczniemy się starać... a tu wszystko wskazuje na to, że zaraz zaczniemy 7 cykl. Moje badania też są raczej dobre (prócz tsh 3.8, ale już biorę euthyrox od miesiąca).
Teraz wysyłam mojego na badania nasienia. Zobaczymy co bedzie.
My tez będziemy badali nasienie męża w kolejnym kroku, ginekolog dała nam jeszcze ten cykl zanim ostro zaczniemy diagnostykę i tak dalej. U mnie dodatkowo są duże predyspozycje do ciąży mnogiej (sama jestem z bliźniaków a bliźnięta dwujajowe dziedziczy się w linii żeńskiej) i mam cykle gdzie oba jajniki owulują a mimo to do tej pory się nie udało. Chociaz przyznam szczerze ze nie chciałabym bliźniaków zwłaszcza że to pierwsza ciąża

My tez będziemy badali nasienie męża w kolejnym kroku, ginekolog dała nam jeszcze ten cykl zanim ostro zaczniemy diagnostykę i tak dalej. U mnie dodatkowo są duże predyspozycje do ciąży mnogiej (sama jestem z bliźniaków a bliźnięta dwujajowe dziedziczy się w linii żeńskiej) i mam cykle gdzie oba jajniki owulują a mimo to do tej pory się nie udało. Chociaz przyznam szczerze ze nie chciałabym bliźniaków zwłaszcza że to pierwsza ciąża
A ja maże o bliźniakach. Niestety u mnie w rodzinie nigdy nie było.

Mnie można wpisać na testowanie 22 lutego jeśli się nic nie poprzesuwa. Ja w tym miesiącu planuje monitoring cyklu zrobić zobaczyć jak to się będzie rozwijać.

reklama
u mnie dziś 11dpo, testowanie już niedługo 🙈😬 przez trzy dni wieczorami męczy mnie okropna zgaga, mam nadzieję że dziś już nie będzie i mega bóle głowy mam w tym cyklu.. mam wrażenie, że szyjka jest wysoko aż nie mogę jej dosięgnąć i nie ma typowej suszy przed okresem. przede mną stresujący weekend i mam nadzieję że 1.02 to będzie mój szczęśliwy dzień i zobaczę dwie kreseczki 🥰

Do góry