reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowa mama u lekarza

Gratuluje Dziewczęta! :D super słyszeć, że dzieciaczki rozwijają się tak wspaniale :tak:

Ja nadal się stresuję, ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Muszę uzbroić się w cierpliwość. Vani, mojej córeczki rączki są aż dwa tygodnie do cofnięte, dlatego tak się boję, bo to jednak dużo. Nóżki na ostatniej wizycie miała długaśne, a teraz okazało się, że w trzy tygodnie prawie nic nie urosły... Mam nadzieję, że zdąży to nadrobić i będzie zdrowym szkrabem. Kupiłam pakiet witamin, odstawiłam kawę zupełnie i postaram się pomóc jej rosnąć, muszę jeszcze tylko ze stresem, który się pojawił jakoś zawalczyć bo on to już na pewno nie sprzyja :baffled:

reklama
Zor cieszę się, że ok, i synek już taki duży, może nie lubi się fotografować, z tym KTG to nie sądzę, bo jak w niedzielę trafiłam do szpitala i i podłączała mnie położna pod KTG, a jestem w 23 tygodniu to na początku nie mogła uchwycić Małej, dopiero po jakimś czasie aparatura załapała i położna wówczas powiedziała, że to dlatego, że ciąża jest jeszcze za wczesna , dla pewności, że ok wykonali mi usg;-)

Kurcze.. no właśnie nie pamiętam jak to u mnie jest, pytałam połóżnej podczas ostatniej wizyty i zapomniałam :nerd: ale potem po badaniu lekarz kazał mnie położyć i sprawdzić czy coś słychać.. i ledwo ledwo coś znalazłyśmy :tak: a było to 3 tygodnie temu..

made musisz wierzyć że będzie wszystko dobrze...a mała nadgoni jeszcze z wymiarami! :sorry2:

LADYLI, maagsiaa, Zor gratulacje udanych wizyt :tak: oby już do końca same tak dobre wieści jak od Was! ;-)

Zor
z tym KTG nie pomogę ale nie bardzo mi się wydaje żeby tak było jak piszesz...choć wiesz każda przychodnia/szpital inny więc już sama nie wiem :rofl2:

w czwartek idę to zrobię sobie zdjęcie, żeby już nie zapominać :D załapię też się na szkołę rodzenia, żeby się wszystkiego dowiedzieć i pozapisuję bo już pamięć nie ta :D

KTG robią co wizytę dopiero po 36 tc (niektóre po 38 Tc), chociaż ja w pierwszej ciąży moje jedyne KTG miałam na porodówce:-D

Dorex to strasznie późno.. u mnie na pewno wcześniej tylko nie pamiętam czy 23 czy 28 tc

Nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałam, ale chodzi o słuchanie tętna płodu? Jeśli tak to u mnie w przychodni już od 20 tygodnia słuchamy co wizytę czy serduszko bije i w jakim tempie :-D

Tak, o to mi chodziło :) ile czasu trwa to słuchanie u Was?:)

Ladyli, Magsia i Zor gratuluję!!!

Zor ktg robi się od 30 tygodnia i wszystko zależy od przychodni, szpitala. Napisze Tobie jak miałam z synkiem. Dostałam skierowanie na ktg od swojego gina i robiłam co dwa tyg, oczywiście jedno zawsze przed wizytą a potem co tydzień. Pisałam kiedyś ze należą się mam wizyty patronazowych położnej i własne to moja położna w ich siedzibie robiła mi ktg.

U mnie też położna robi w pomieszczeniu gdzie waży i mierzy ciśnienie, zobaczymy od kiedy ;)

made ściskamy kciuki i wszystko będzie dobrze :) zobaczysz :tak:

Ja mialam podlaczany doppler w poprzedniej ciazy. Ale nie pamietam na jakim etapie ciazy. Ktg mialam dopierp na porodowce i maly ciagle spodniego uciekal i piszczalo :/

Dzięki Dziewczyny za kciuki, to naprawdę wiele dla mnie znaczy. Jestem w tak złym stanie psychicznym, że umówiłam się na jutro do innego lekarza, dysponujacego lepszym sprzętem. Jeśli nastąpił jakis błąd w pomiarach to jutrzejsze badanie to wyjaśni i oszczędzi mi tygodni stresu, a jeśli nie, no to cóż, przynajmniej dowiem się jakie zdanie ma inny lekarz :)

Made glowa do góry bo na pewno będzie dobrze! Dla uspokojenia powiem Ci że jak teraz byłam na tym genetycznym to obok za parawanem leżała inna kobitka. U niej różnica raczek i nóżek była jakieś 6 tyg mniej od reszty. Lekarka opowiadała całą historię jakiejś zagranicznej studentce. Terminów medycznych nie rozumialam ale okazało się że ojciec po prostu też miał taka budowę ciała więc to z jego genami dzidzia dostała. I u ojca to tylko w zasadzie lekarze wiedzą że coś jest nie do końca proporcjonalnie. Zalecenie dla tej dziewczyny było że ma robić usg co 1-2 tyg bo najważniejsze żeby wszystko rosło w swoim tempie ale rosło. Więc dobrze że idziesz na kolejne usg bo pewnie okaże się że wszystko będzie ok a przynajmniej się uspokoisz ;-)

reklama
Dzięki za kciuki Dziewczyny :)

Mam nadzieję, że jutro się uspokoje :)
Ewciu, ja i tata dzidzi jesteśmy bardzo wysocy, członkowie naszych rodzin również, także raczej mala nie ma po kim być niższa. No ale licze na to, że jutro okaże się, że to tylko głupi błąd!

Do góry