reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowa mama u lekarza

reklama
Made a Twoja mała pewnie po prostu będzie drobną dziewczynką [emoji4] za to mądrą i pewnie dlatego główka szybciej rośnie[emoji5]
Czytałam, że w tym czasie dzieci różnie już się rozwijają, więc głowa do góry [emoji106]

Zor cieszę się, że ok, i synek już taki duży, może nie lubi się fotografować, z tym KTG to nie sądzę, bo jak w niedzielę trafiłam do szpitala i i podłączała mnie położna pod KTG, a jestem w 23 tygodniu to na początku nie mogła uchwycić Małej, dopiero po jakimś czasie aparatura załapała i położna wówczas powiedziała, że to dlatego, że ciąża jest jeszcze za wczesna , dla pewności, że ok wykonali mi usg;-)

made musisz wierzyć że będzie wszystko dobrze...a mała nadgoni jeszcze z wymiarami! :sorry2:

LADYLI, maagsiaa, Zor gratulacje udanych wizyt :tak: oby już do końca same tak dobre wieści jak od Was! ;-)

Zor
z tym KTG nie pomogę ale nie bardzo mi się wydaje żeby tak było jak piszesz...choć wiesz każda przychodnia/szpital inny więc już sama nie wiem :rofl2:

I my się meldujemy [emoji4] dzięki dziewczyny za trzymanie kciuków [emoji5] Młody rośnie miarowo, proporcjonalnie, tydzień do przodu, waży 557gram, zasłania buzię do zdjęć, więc sesję trzeba powtórzyć [emoji7]
Nie pytałam co z tym łożyskiem dwupłatowym bo ze stresu zapomniałam..zdążę jeszcze dopytać..teraz i tak nic nie zmienię.. Może jak będę u swojego gin to dopytam.
Dobrze pamiętam, że od 23tyg co wizytę robią ktg?

Nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałam, ale chodzi o słuchanie tętna płodu? Jeśli tak to u mnie w przychodni już od 20 tygodnia słuchamy co wizytę czy serduszko bije i w jakim tempie :-D

Dziękujemy! Nie wiem co się stało z moją aplikacja BB,ale nie mogę polubić żadnego posta :( dlatego wszystkim dziękujemy :)
Ja pamiętam, że właśnie około 23-25 tyg mój gin wykonywał ktg,ale tylko chyba pół minutki, by posłuchać serduszka :)

Ladyli, Magsia i Zor gratuluję!!!

Zor ktg robi się od 30 tygodnia i wszystko zależy od przychodni, szpitala. Napisze Tobie jak miałam z synkiem. Dostałam skierowanie na ktg od swojego gina i robiłam co dwa tyg, oczywiście jedno zawsze przed wizytą a potem co tydzień. Pisałam kiedyś ze należą się mam wizyty patronazowych położnej i własne to moja położna w ich siedzibie robiła mi ktg.

reklama
hej w tak piekny dzien :-) jesli chodzi o ktg u mojego gina robi sie po 30 ktoryms tyg. ja mialam robione ktg ostatnio w szpitalu kiedy moja corcia za dlugo spala i nie czulam jej ruchow polozna dlugo nie mogla znalezc tetna az pozniej i powiedziala ze to dlatego ze ciaza jest mala :-) wiec spokojnie. jesli chodzi o raczki czy nozki to ze sa mniejsze to gin mi to pow. bo moja mala ma o tydzien mlodsze ale to normalne bo dzieci w tym wieku roznie rosna i nie kazal sie martwic :tak:

Do góry