reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowa mama u lekarza

Chwilę mnie nie było i nadrabiałam chyba z 30 stron. To tak sumarycznie gratulacje dla wszystkich mam.
I może krótkie info ode mnie. W piątek byłam na "połówkowym", chociaż to już 22+3 było. I na 100 % będzie chłopczyk. Przekroczył już pół kilograma. I wszystko w porządku :-)

Trzy grosze z obserwacji ruchów mojego malucha. W tygodniu po pracy, wieczorami są bardziej intensywne. Potrafi się rozszaleć i kopniaki coraz silniejsze. A po kawałku czekolady to już nie wspomnę. Jak w weekend więcej odpoczywam i wyleguję się w łóżku, to jakby się rozleniwia i nieraz doczekać się nie mogę przez cały dzień, żeby choć delikatnie wyraził swoją obecność. Także nie są to jeszcze bardzo regularnie odczuwane ruchy. No i chyba jest w nocy aktywny. Po serii wizyt przez kilka dni w wc tak w okolicy 3 w nocy, prawie za każdym razem odczuwałam ruchy.

Odnosząc się do dyskusji o kolce jelitowej. Powiem Wam, że chyba moją jedyną dolegliwością ciążową to zaparcia. Kolki zdarzają mi się albo po prawej albo lewej dolnej stronie brzucha. Dwa tyg temu na wszelki wypadek byłam na ostrym dyżurze, żeby potwierdzić, że wszystko w porządku z maluszkiem. Zbiegło się to z jego dość silnymi ruchami, więc jak dostałam kopniaczka w jelito, to ból był przeszywający. Także pozostaje lekko strawna dieta, jogurty, jabłka etc. tak jak już wspominały przedmówczynie.

Się rozpisałam ...
trzymam kciuki za następne wizyty i dużo zdrowia wszystkim życzę

Ostatnia edycja:
reklama
Katska gratulacje półkilogramowego Szkraba:)
Niestety z tymi dolegliwościami musimy sobie radzić, tak jak pisały dziewczyny tu na forum mnie tez pomagają przy wypróżnieniach owoce, śliwki suszone, ja tez wypijam hektolitry płynów, jak mówi mój małż z ciąży najbardziej zapamięta
"zrobisz mi herbatkę";-)powodzenia i zdrówka

Katska, gratuluje polkilowego chlopczyka :) ja jestem ciekawa ile moja mala dziś będzie ważyć, w 18+6 ważyła 300 g, tez cos czuję, że będzie klocek.

Nadal mam okropne problemy z jelitami i zaparciami, lekka dieta nie pomaga, nawet po wypróżnieniu jelita bola i czuję, że są zapchane. Zapytam lekarza dzisiaj czy jakos da się temu zaradzic bo to baaaaardzo niekomfortowe

Jestem po polowkowym, mala jest zupelnie zdrowa, lezala na prawym boku, wiec pyszczek nie byl tak super widoczny jak ostatnio, ale już teraz da się stwierdzić, że kulfon ma po tacie :D jestem szczęśliwa

dziewczyny jestem zalamana :crazy: nie wiem co robic dzis przyszla siostra mojego m z synkiem ktory ma ROZYCZKE!!! ja na nia nie chorowalam nie mialam robionych badan na przeciwciala powiedzcie co robic ? zaraz szalu dostane ! co za tepa idiotka przylazic mi z chorym dzieckiem :wściekła/y:

reklama
Hejo! I my się dziś wizytowalismy:-) co prawda bez USG i co się zdziwilam bez żadnego badania. Tylko wywiad o ewentualne dolegliwości, posluchalismy serduszka,dostalam skierowanie na krzywa cukrowa,grupę krwi i l4 do pracy dostalam i nastepna wizyta za 3 tygodnie:-) mialam tez pierwsze spotkanie z polozna środowiskowa i jestem zachwycona:-) kobieta przesympatyczna, z dużą wiedza i doświadczeniem. Zapowiedziala mi, ze teraz do rozwiązania będziemy się spotykać 2 razy w miesiącu w przychodni do której chodze i będzie uczyla mnie wszelkich czynności związanych z malenstwen:-) przewijanie, pielęgnacja, i co najwazniejsze nauka przystawiania dziecka do piersi:-) :-) na naukę kąpania to mam przyjść z mężem w wygodnym dla nas terminie:-) :-) normalnie jestem w szoku, bo nie spodziewalam się AZ takiego zaangażowania ze strony poloznej:-) :-) m nadzieje po tych spotkaniach będę bardziej pewna siebie bo póki co to jestem zielona co do postępowania z maluszkiem i myslalam ze bede zdana tylko na szkole rodzenia, a tu prosze:-) :-)

Do góry