reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowa mama u lekarza

Kasia chodzi o ciąże a nie o porody, ja nawet po zabiegu, jak miałam puste jajo miałam profilaktycznie immunoglobulinę podaną. Z tego co czytałam jednak to konflikt nie występuje jeśli to tata dziecka ma grupę "-" więc nie masz się czym martwić.

reklama
Monikamarcina, nie wiem :p. Ale taka dziewczyna napisała "U mnie bylo podejrzenie konfliktu serologicznego. Uwaga oboje mamy grupy krwi rh plus. Najpierw określasz sobie grupę krwi w laboratorium. Idziesz i placisz. Jesli wyjdą Ci przeciwciała to pobierają Ci krew i wysyłają to centrum krwiodactwa i tam określają jaki to konflikt i fenotyp twojej krwi. Następnej kolejności tobie i partnerowi pobierają krew juz musisz osobiście się wstawić w centrum krwiodactwa i obojga Wam określają fenotyp . Jesli wasze fenotypu się różnią i twój organizm wytworzyl przeciwciała do tego typu który ma twój partner a ty go nie masz to wtedy jest konflikt. Na podstawie krzyżówki waszych fenotypow określają fenotyp dziecku w brzuszku. Wtedy co miesiąc określasz miano przeciwciał i jak bardzo rosną. Dzieki czemu sprawdzają stan dziecka. Można miec konflikt dodatni i jest tak samo groźny a przy rh minus. Ja mam obecnie przeciwciał antyE "Ja mam 0rh+ a i tak mi sprawdzali przeciwciała.

Hej właśnie jestem po wizycie i jadę do domu na anemie dostałam żelazo a do tego furaginum na bakterie w moczu a nawet nie miałam żadnych objawów infekcji pęcherza 8)

Ja już po wizycie, usg nie miałam bo w czwartek było połówkowe.

Muszę brać żelazo, kupilam biofer folic, mam nadzieje że kolejne wyniki wyjdą lepiej.

Dostałam skierowanie na glukoze 75g, na czczo, po godzinie i po dwóch, muszę tez zrobic TSH i przeciwciała oraz oczywiście krew i mocz.

Ja też dziś mam furaginum i tardyfyner czy jakoś tak dodatkowo do diety nakazany więc obie walczymy z infekcja pęcherza i podnosimy sobie żelazo :) będzie dobrze cukier też mamy podobny :) ja mam 71 :) a tak wg nie masz kolatan serca? Tak jakby ci czasami zwalnialo? Ja mam tak i jednak lekarz potwierdził że to może być jeden z objawów niedoboru żelaza

No zwyczajnie, uwierzył. grupę krwi miałam badaną przed operacją w styczniu stąd znam wynik na pewno, ale wynik oczywiście zatrzymali w szpitalu. skoro do porodu muszę mieć grupę krwi oznaczoną oficjalnie to po prostu powtórzę to badanie :tak:

Ja jak miałam operacje też mi robili w szpitalu grupę krwi ale jak wychodziłam to papierek z grupa mi dali. Ja mam ab plus ale mój mąż nawet nie wie jaką na grupę krwi czy też musi sobie ja zbadać żeby nie było konfliktu? Mujer napisała że nawet jak oboje mają na plus to też może być konflikt teraz się zastanawiam

reklama
vanilijka ja na szczęście ostatni wynik badania moczu mam lepszy, bakterie nie liczne, ale nadal będę piła żurawinę, dziś właśnie byłam w aptece zamówić, kołatań nie mam, a co do żelaza to masz bardzo obniżoną hemoglobinę? mi wyszła 11,8

Do góry