reklama
My już po połówkowym no więc lekarz powiedział że na 100% będzie dziewczyna! :-) ma 14cm i waży 260g;-) mąż mi się prawie popłakał na usg:-) ogólnie wszystko w porządku;-) ajj jestem taka podekscytowana:-):-):-)
Gratuluje!!
Lekarze są widać ostrożni i dlatego dziewczynki potwierdzają później
Olenka1994
Aktywna w BB
Anikaaaa najszczersze gratulacje córy
Każde rh- kobiety i rh+ mężczyny to konflilt serologiczny. Poronienia również się liczą jako ciąże. Do porodu musi być grupa krwi na papierku, tak jak to diewczyny pisały D jest również honorowym i do lekarza zanosiłam jego książeczkę dawcy krwi, by lekarz miał pewność co do Naszych grup krwi i pamiętam, że jak wpisywał moją grupę, to podbił pieczątką wpis, a dopiero gdy przyniosłam D książeczkę to podbił jego grupę w karcie ciąży.
Jest to niezwykle ważne, by znać swoje grupy krwi, a kobieta "konfliktowa" musi badać przeciwciała
Jest to niezwykle ważne, by znać swoje grupy krwi, a kobieta "konfliktowa" musi badać przeciwciała
vanilijka
Zostanę mamą :)
To czyli jak uważacie mimo że mam plusowa grupę krwi powinnam zrobić badania na przeciwciala? Dziewczyny gratulacje córeczek
vanilijka
u mnie terdyferon zadziałał bo w ciągu 4 tygodni podniósł mi hemoglobinę z 11,1 na 12,1:-)
A po tym jak ci podniósł to dalej musiałaś brać go? Czy już nie? A mi dziś przed snem mąż zrobił prawdziwe kakao z łyżka miodu lipowego od razu jest mi lepiej aż się po nim spocilam ale to dobrze bo dziś mnie wywial wiatr czytałam w sieci że miód lipowy jest bakteriobójczy i ma wiele zastosowań w grypie przeziebieniu o dziwo przed ciążą nie znosiłam miodu a teraz mi bardzo smakuje cudownie
vanilijka wynik już jest w normie ale lekarz powiedział że później i tak będzie spadać więc dostałam jeszcze jedno opakowania żebyśmy jeszcze ciut podnieśli i miało z czego spadać.... potem robimy przerwę i będziemy obserwować.........
my z mężem mamy oboje rh+ a robiłam w tej ciąży już 2 razy i jeszcze raz będę musiała te przeciwciała robić bo możemy mieć konflikt w obrębie grupy ( na razie przeciwciał brak)... w poprzedniej mimo że była pierwsza też kazano mi zrobić 3 razy....nie wiem od czego to zależy że jedni lekarze to zlecają a inni nie.....
my z mężem mamy oboje rh+ a robiłam w tej ciąży już 2 razy i jeszcze raz będę musiała te przeciwciała robić bo możemy mieć konflikt w obrębie grupy ( na razie przeciwciał brak)... w poprzedniej mimo że była pierwsza też kazano mi zrobić 3 razy....nie wiem od czego to zależy że jedni lekarze to zlecają a inni nie.....
reklama
vanilijka
Dorex dzięki za info cieszę się że tobie ten lek pomógł to i mi musi cały czas się zastanawiam czy też powinnam zrobić badania na przeciwciala, zawsze myślałam że konflikt jest wtedy kiedy kobieta ma minus tak wogóle jak fachowo nazywa się te badania na przeciwciała? Żebym wiedziała co powiedzieć w laboratorium a żeby nie wyjść na idiotke