reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowa mama u lekarza

Ja już po wizycie, usg nie miałam bo w czwartek było połówkowe.

Muszę brać żelazo, kupilam biofer folic, mam nadzieje że kolejne wyniki wyjdą lepiej.

Dostałam skierowanie na glukoze 75g, na czczo, po godzinie i po dwóch, muszę tez zrobic TSH i przeciwciała oraz oczywiście krew i mocz.

reklama
Anika, Olenka życzę powodzenia i rozpoznania lokatorów :D
vani, ani oby szybko wyniki wróciły do normy :tak: ja dzisiaj zaczynam brać furaginę, niby lekarz, któremu ufam to przepisał, ale ja w tej ciąży wzbraniam się przed jakimikolwiek tabletami, no ale chyba groźniejsza infekcja dróg moczowych niż tabletka...

ani, te przeciwciała to rh, prawda? ja mam grupę krwi ab rh-, partner ab rh+, ale lekarz nie zlecał mi przeciwciał bo podobno w pierwszej ciąży to nie jest problemem. Niby dzidzia rozwija się prawidłowo i wszystko jest w porządku, ale nie wiem czy dla spokoju sumienia nie zrobić sobie takiego badania :confused:

Made to dziwne że Ci nie zlecił, ja miałam pierwsze przeciwciała na poczatku, teraz kolejne i w sumie to ich wynik trzeba tez do szpitala zabrać. Ja mam brh- a maz arh+

No to ja się teraz poważnie zestresowałam. Lekarz jest naprawdę dobry i wątpię, że chciałby mi zaszkodzić, ale to fakt, badanie jest na wykazie obowiązkowych przy konflikcie, więc sprawa dziwna :eek:

Made pisze z komórki wiec nie widzę Twojego suwaczka ale te przeciwciała miedzy 21 a 26 tygodniem sie robi wiec może jeszcze Ci zleci.

Ja chciałabym żeby synek po mnie grupę krwi odziedziczył to w przyszłej ciąży byłoby prościej może :)

made my oboje z mężem mamy + ja B a on A a i tak w obu ciążach 3 razy ( po razie w każdym trymestrze) muszę robić bo konflikt też może w obrębie grupy wystąpić a nie tylko przy czynniku rh.... więc jak możesz lepiej zrób:tak:

ja własnie skończyłam dziś 20 tydzień, kolejną wizytę mam 21+6, więc może faktycznie zleci, ale ja nawet grupy krwi nie miałam badanej, uwierzył mi na słowo :eek: jakby odziedziczył to byłoby duże ułatwienie to fakt, ja mam grupę krwi po mamie, młodsza siostra już jest rh+ po tacie, żadnych komplikacji z konfliktem przy ciąży z siostrą nie było :tak:

reklama
to dla spokoju sumienia zrobię to badanie, jakoś konkretnie ono się nazywa czy po prostu przeciwciała rh? :-D

Do góry