reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowa mama u lekarza

Ja już po wizycie, usg nie miałam bo w czwartek było połówkowe.

Muszę brać żelazo, kupilam biofer folic, mam nadzieje że kolejne wyniki wyjdą lepiej.

Dostałam skierowanie na glukoze 75g, na czczo, po godzinie i po dwóch, muszę tez zrobic TSH i przeciwciała oraz oczywiście krew i mocz.

reklama
Anika, Olenka życzę powodzenia i rozpoznania lokatorów :D
vani, ani oby szybko wyniki wróciły do normy :tak: ja dzisiaj zaczynam brać furaginę, niby lekarz, któremu ufam to przepisał, ale ja w tej ciąży wzbraniam się przed jakimikolwiek tabletami, no ale chyba groźniejsza infekcja dróg moczowych niż tabletka...

ani, te przeciwciała to rh, prawda? ja mam grupę krwi ab rh-, partner ab rh+, ale lekarz nie zlecał mi przeciwciał bo podobno w pierwszej ciąży to nie jest problemem. Niby dzidzia rozwija się prawidłowo i wszystko jest w porządku, ale nie wiem czy dla spokoju sumienia nie zrobić sobie takiego badania :confused:

Made to dziwne że Ci nie zlecił, ja miałam pierwsze przeciwciała na poczatku, teraz kolejne i w sumie to ich wynik trzeba tez do szpitala zabrać. Ja mam brh- a maz arh+

No to ja się teraz poważnie zestresowałam. Lekarz jest naprawdę dobry i wątpię, że chciałby mi zaszkodzić, ale to fakt, badanie jest na wykazie obowiązkowych przy konflikcie, więc sprawa dziwna :eek:

Made pisze z komórki wiec nie widzę Twojego suwaczka ale te przeciwciała miedzy 21 a 26 tygodniem sie robi wiec może jeszcze Ci zleci.

Ja chciałabym żeby synek po mnie grupę krwi odziedziczył to w przyszłej ciąży byłoby prościej może :)

made my oboje z mężem mamy + ja B a on A a i tak w obu ciążach 3 razy ( po razie w każdym trymestrze) muszę robić bo konflikt też może w obrębie grupy wystąpić a nie tylko przy czynniku rh.... więc jak możesz lepiej zrób:tak:

ja własnie skończyłam dziś 20 tydzień, kolejną wizytę mam 21+6, więc może faktycznie zleci, ale ja nawet grupy krwi nie miałam badanej, uwierzył mi na słowo :eek: jakby odziedziczył to byłoby duże ułatwienie to fakt, ja mam grupę krwi po mamie, młodsza siostra już jest rh+ po tacie, żadnych komplikacji z konfliktem przy ciąży z siostrą nie było :tak:

reklama
to dla spokoju sumienia zrobię to badanie, jakoś konkretnie ono się nazywa czy po prostu przeciwciała rh? :-D

Do góry