Anikaaaa
Fanka BB :)
angelstw super wieści na pewno wszystko będzie dobrze i fakt, że im człowiek mniej wie tym lepiej śpi:-) ale chyba się tak nie da
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
najpierw (w 3 tc) było 2,2 (norma jest do ponad 4 z tego co pamiętam), a teraz 2,7 - babka mówiła, że w ciąży powinno być poniżej 2koshka a z ciekawości jak mogę wiedzieć jakie masz TSH że szykuje się poszukiwanie endokrynologa?
angelstw moja szyjka jest w podobnych rozmiarach jak u Ciebie ok 3 cm, nie pamiętam teraz dokładnie w milimetrach, a jeśli cokolwiek niepokoi Twoją panią dr to trzeba to sprawdzić, będzie ok
My już po wizycie.
Wszystko w jak najlepszym porządku ;-)
Okruszek skakał do góry nogami tzn główką był ułożony w dół
pięknie pokazał długie szkitki i co następuje:
na ostatniej wizycie 3 tygodnie temu Pani doktor powiedziała że z reguły chłopcy mają krótsze kości udowe niż dziewczynki (u mnie kość udowa była o 3 dni krótsza niż wskazywała ciąża wg OM) natomiast dzisiaj kość udowa jest o 3 dni dłuższa niż wskazuje OM także naprawdę cierpliwie czekam do połówkowego i już w ogóle nie wiem czy to Malutek czy Malutka
szyjkę miałam zbadaną, uformowana, zamknięta, na USG ma długość ok. 3cm. Doktorka powiedziała że to w normie. Ale jak się czyta różne fora i dziewczyny mają po 4-5cm to moja jest sporo krótsza niż ich...
i tu moje pytanie: jaką długość mają wasze szyjki?
Za 2 tyg kolejna szybka videowizja z Groszkiem, bo za 3 tyg doktorki nie będzie, więc cieszę się że nie muszę długo czekać do kolejnej wizyty. Jedyne co nieco niepokoi doktorkę to moja zagęszczona krew nie bardzo wiem o co chodzi...porównywałyśmy morfologię z poprzedniej ciąży i sprzed ciąży, zawsze miałam podobne wyniki...rozmyślamy nad wizytą u hematologa...no zobaczymy jak dalej będzie.
Póki co dostałam skierowanie na mocz, żelazo i próby wątrobowe (ALAT i ASPAT).
I nie ma siusiorka
Mila będzie miała siostrzyczkę więc będzie Alicja
*
Dziś ja się prawie popłakałam ze śmiechu bo mój mąż klęknął i słucha czy cos mi nie bulgota i mówi cisza i puka mnie po brzuchu i mówi Halllo ojciec mówi co tam za spokój