reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowa mama u lekarza

reklama
angelstw moja szyjka jest w podobnych rozmiarach jak u Ciebie ok 3 cm, nie pamiętam teraz dokładnie w milimetrach, a jeśli cokolwiek niepokoi Twoją panią dr to trzeba to sprawdzić, będzie ok:tak:

koshka a z ciekawości jak mogę wiedzieć jakie masz TSH że szykuje się poszukiwanie endokrynologa?
najpierw (w 3 tc) było 2,2 (norma jest do ponad 4 z tego co pamiętam), a teraz 2,7 - babka mówiła, że w ciąży powinno być poniżej 2
mam już namiar na endokrynologa od koleżanki, która ma ogólnie problemy z tarczycą i ją prowadził w ciąży, uspokoiła mnie trochę, że ona miała wyższy wynik i tragedii nie było, więc może nie dadzą nawet leków tylko skontrolują

jestem:-D

u naszej córci wszystko ok, mam śliczną fotkę z profilu:-) mała podczas badania miała czkawkę i nadal jest dziewczynką:-D

co do szyjki to moja ma 3,52 i lekarz mówi że ok, pytałam jaka jest norma to mi powiedział że jest to indywidualne bo bywają 5 cm i takie co są 2,5 i też są normą. Chodzi o to żeby się za wcześnie nie skracała:tak:

I nie ma siusiorka :(
Mila będzie miała siostrzyczkę :D więc będzie Alicja :)
Szyjka ok, łożysko również i wgl wszystko w jak najlepszym porządku :)

Co do szyjki, to w 1 ciąży miałam 3cm, dwa tyg później 2,1 więc szybka akcja i pessar zakładany, ale miałam brudzenie, co było6 oznaką tego, że szyjka nie daje rady. Więc Kochana nie martw się :* Cieszę się, że wszystkie dzisiejsze wizyty są pozytywne! :*

Dziś ja się prawie popłakałam ze śmiechu bo mój mąż klęknął i słucha czy cos mi nie bulgota i mówi cisza i puka mnie po brzuchu i mówi Halllo ojciec mówi co tam za spokój :)

reklama
My już po wizycie.
Wszystko w jak najlepszym porządku ;-)
Okruszek skakał do góry nogami :-D tzn główką był ułożony w dół :-D
pięknie pokazał długie szkitki i co następuje:
na ostatniej wizycie 3 tygodnie temu Pani doktor powiedziała że z reguły chłopcy mają krótsze kości udowe niż dziewczynki (u mnie kość udowa była o 3 dni krótsza niż wskazywała ciąża wg OM) natomiast dzisiaj kość udowa jest o 3 dni dłuższa niż wskazuje OM :-D także naprawdę cierpliwie czekam do połówkowego i już w ogóle nie wiem czy to Malutek czy Malutka :-D
szyjkę miałam zbadaną, uformowana, zamknięta, na USG ma długość ok. 3cm. Doktorka powiedziała że to w normie. Ale jak się czyta różne fora i dziewczyny mają po 4-5cm to moja jest sporo krótsza niż ich...
i tu moje pytanie: jaką długość mają wasze szyjki?

Za 2 tyg kolejna szybka videowizja z Groszkiem, bo za 3 tyg doktorki nie będzie, więc cieszę się że nie muszę długo czekać do kolejnej wizyty. Jedyne co nieco niepokoi doktorkę to moja zagęszczona krew :confused: nie bardzo wiem o co chodzi...porównywałyśmy morfologię z poprzedniej ciąży i sprzed ciąży, zawsze miałam podobne wyniki...rozmyślamy nad wizytą u hematologa...no zobaczymy jak dalej będzie.
Póki co dostałam skierowanie na mocz, żelazo i próby wątrobowe (ALAT i ASPAT).

super ze wszytko ok i 2 tyg szybko zlecą :-)

no i pojecia nie mam ile ma moja szyjka:confused:

I nie ma siusiorka :(
Mila będzie miała siostrzyczkę :D więc będzie Alicja :)
*

Dziewczynki tez są git :-D

Dziś ja się prawie popłakałam ze śmiechu bo mój mąż klęknął i słucha czy cos mi nie bulgota i mówi cisza i puka mnie po brzuchu i mówi Halllo ojciec mówi co tam za spokój :)

heeeeeeeeeeeeeeeeeehehehhehehehehehehehhe boski :-)

Do góry