reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowa mama u lekarza

reklama
angelstw moja szyjka jest w podobnych rozmiarach jak u Ciebie ok 3 cm, nie pamiętam teraz dokładnie w milimetrach, a jeśli cokolwiek niepokoi Twoją panią dr to trzeba to sprawdzić, będzie ok:tak:

koshka a z ciekawości jak mogę wiedzieć jakie masz TSH że szykuje się poszukiwanie endokrynologa?
najpierw (w 3 tc) było 2,2 (norma jest do ponad 4 z tego co pamiętam), a teraz 2,7 - babka mówiła, że w ciąży powinno być poniżej 2
mam już namiar na endokrynologa od koleżanki, która ma ogólnie problemy z tarczycą i ją prowadził w ciąży, uspokoiła mnie trochę, że ona miała wyższy wynik i tragedii nie było, więc może nie dadzą nawet leków tylko skontrolują

jestem:-D

u naszej córci wszystko ok, mam śliczną fotkę z profilu:-) mała podczas badania miała czkawkę i nadal jest dziewczynką:-D

co do szyjki to moja ma 3,52 i lekarz mówi że ok, pytałam jaka jest norma to mi powiedział że jest to indywidualne bo bywają 5 cm i takie co są 2,5 i też są normą. Chodzi o to żeby się za wcześnie nie skracała:tak:

I nie ma siusiorka :(
Mila będzie miała siostrzyczkę :D więc będzie Alicja :)
Szyjka ok, łożysko również i wgl wszystko w jak najlepszym porządku :)

Co do szyjki, to w 1 ciąży miałam 3cm, dwa tyg później 2,1 więc szybka akcja i pessar zakładany, ale miałam brudzenie, co było6 oznaką tego, że szyjka nie daje rady. Więc Kochana nie martw się :* Cieszę się, że wszystkie dzisiejsze wizyty są pozytywne! :*

Dziś ja się prawie popłakałam ze śmiechu bo mój mąż klęknął i słucha czy cos mi nie bulgota i mówi cisza i puka mnie po brzuchu i mówi Halllo ojciec mówi co tam za spokój :)

reklama
My już po wizycie.
Wszystko w jak najlepszym porządku ;-)
Okruszek skakał do góry nogami :-D tzn główką był ułożony w dół :-D
pięknie pokazał długie szkitki i co następuje:
na ostatniej wizycie 3 tygodnie temu Pani doktor powiedziała że z reguły chłopcy mają krótsze kości udowe niż dziewczynki (u mnie kość udowa była o 3 dni krótsza niż wskazywała ciąża wg OM) natomiast dzisiaj kość udowa jest o 3 dni dłuższa niż wskazuje OM :-D także naprawdę cierpliwie czekam do połówkowego i już w ogóle nie wiem czy to Malutek czy Malutka :-D
szyjkę miałam zbadaną, uformowana, zamknięta, na USG ma długość ok. 3cm. Doktorka powiedziała że to w normie. Ale jak się czyta różne fora i dziewczyny mają po 4-5cm to moja jest sporo krótsza niż ich...
i tu moje pytanie: jaką długość mają wasze szyjki?

Za 2 tyg kolejna szybka videowizja z Groszkiem, bo za 3 tyg doktorki nie będzie, więc cieszę się że nie muszę długo czekać do kolejnej wizyty. Jedyne co nieco niepokoi doktorkę to moja zagęszczona krew :confused: nie bardzo wiem o co chodzi...porównywałyśmy morfologię z poprzedniej ciąży i sprzed ciąży, zawsze miałam podobne wyniki...rozmyślamy nad wizytą u hematologa...no zobaczymy jak dalej będzie.
Póki co dostałam skierowanie na mocz, żelazo i próby wątrobowe (ALAT i ASPAT).

super ze wszytko ok i 2 tyg szybko zlecą :-)

no i pojecia nie mam ile ma moja szyjka:confused:

I nie ma siusiorka :(
Mila będzie miała siostrzyczkę :D więc będzie Alicja :)
*

Dziewczynki tez są git :-D

Dziś ja się prawie popłakałam ze śmiechu bo mój mąż klęknął i słucha czy cos mi nie bulgota i mówi cisza i puka mnie po brzuchu i mówi Halllo ojciec mówi co tam za spokój :)

heeeeeeeeeeeeeeeeeehehehhehehehehehehehhe boski :-)

Do góry