reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowa mama u lekarza

chyba bym padła gdyby gin mi tak powiedział.... :-)

usg połówkowe 15 wrzesnia, 16 wrzesnia kolejna wizyta u Gina, a 3 wrzesnia alergolog bo moja alergia sie mocno nasiliła i boje sie ataku astmy a co za tym idzie kolejne CC chyba bedzie.... ech... najwazniejsze zeby Bobo było zdrowe :-)

ja też byłam przed wyjazdem wakacyjnym bo bałam się astmy.. na szczęście nic takiego jeszcze mnie nie spotkało.. ale dr mówiła, że mam w razie ataku brać ten lek co zawsze szybko działający (Ventolin) a jeśli będą się zdarzały ataki 4 razy dziennie to dopiero brać leki na stałe i zapisała mi nowe.. Miflonide i dwa razy dziennie.. aaa i powiedziała mi, że astma nie jest wskazaniem do cc:p

reklama
ja też byłam przed wyjazdem wakacyjnym bo bałam się astmy.. na szczęście nic takiego jeszcze mnie nie spotkało.. ale dr mówiła, że mam w razie ataku brać ten lek co zawsze szybko działający (Ventolin) a jeśli będą się zdarzały ataki 4 razy dziennie to dopiero brać leki na stałe i zapisała mi nowe.. Miflonide i dwa razy dziennie.. aaa i powiedziała mi, że astma nie jest wskazaniem do cc:p

hmm... zobaczymy co moja powie i co mi zapisze...

ja mam w gratisie jeszcze niewspółmierność szyjkową, więc finał juz na 90 % przesądzony :-)

my dziś po wizycie ;-)
jako że byłam z Mężem dziś to najpierw USG, aaaaa Mąż stał wpatrzony w monitor ja w obraz i banan na budyniu od ucha do ucha :biggrin2: serduszko ślicznie bije, a Groszek fikał dziś jak szalony :-D obwód główki i brzuszka wskazuje na 15+3, natomiast co doktorkę zaciekawiło, to długość kości udowej wskazuje na 14+5 i tu powiedziała, że chłopcy mają krótsze kości udowe niż dziewczynki, więc wielce prawdopodobne że może być chłopczyk :tak::tak: Mąż twierdzi że dopatrzył siusiaka między nogami, ja nie widziałam, doktorka nie potwierdziła, bo mówi że może to być też pępowina, więc na 100 % pewności dalej czekamy ;-)
cytologia pobrana, szyjka czysta, długa, uformowana, zamknięta ;-) i dobrze wyczuwam ruchy po lewej stronie - bo Groszek tu ma nóżki ;-) zresztą czułam pod głowic USG jak się ruszał, a na monitorze widziałam w tym czasie jego ruchy :-D

jestem napojona mega pozytywną energią na najbliższy czas, aż mi się skakać z radości chce!!!! ;-)

my dziś po wizycie ;-)
jako że byłam z Mężem dziś to najpierw USG, aaaaa Mąż stał wpatrzony w monitor ja w obraz i banan na budyniu od ucha do ucha :biggrin2: serduszko ślicznie bije, a Groszek fikał dziś jak szalony :-D obwód główki i brzuszka wskazuje na 15+3, natomiast co doktorkę zaciekawiło, to długość kości udowej wskazuje na 14+5 i tu powiedziała, że chłopcy mają krótsze kości udowe niż dziewczynki, więc wielce prawdopodobne że może być chłopczyk :tak::tak: Mąż twierdzi że dopatrzył siusiaka między nogami, ja nie widziałam, doktorka nie potwierdziła, bo mówi że może to być też pępowina, więc na 100 % pewności dalej czekamy ;-)
cytologia pobrana, szyjka czysta, długa, uformowana, zamknięta ;-) i dobrze wyczuwam ruchy po lewej stronie - bo Groszek tu ma nóżki ;-) zresztą czułam pod głowic USG jak się ruszał, a na monitorze widziałam w tym czasie jego ruchy :-D

jestem napojona mega pozytywną energią na najbliższy czas, aż mi się skakać z radości chce!!!! ;-)

angelstw- super wieści :) super ,że maluch zdrowo rośnie :):):)

my dziś po wizycie ;-)

super ekstra :-)

hej, byłam dzisiaj u lekarza :)To moja druga wizyta... Mam już kartę ciąży ;) jest wszystko dobrze tylko że mam bardzo duży niedobór żelaza.. Przepisał mi tabletki Tardyferon Fol mam to brać 2godz po śniadaniu i po objedzie .Nie planowałam dziecka ale jak mi powiedział ile dokładnie ma to maleństwo tygodni to się ucieszyłam bardzo ;D brzuszek malutki nic nie czuje ale ciesze się że będę mama ;) lekarz mi powiedział żebym jadła wątróbkę, nie lubię ale jak będzie trzeba to będę jadła. Ale słyszałam że w ciąży nie powinno sie jeśc wątróbki a wy jak myślicie ??

pikles gratulacje:)
ja lubię wątróbkę:) ale właśnie wyczytałam że nie powinno się jej jeść w ciąży więc nie jadam, a jak jest na prawdę to nie mam pojęcia;-)

reklama
Gratulacje dziewczyny wizyt :-D Tak cudownie się czyta takie relacje :) u mnie wszystko ok, w końcu pojechałam - okazało się, że mam bardzo silną infekcję, ale dostałam globulki i maść, więc zaczęłam leczenie. Z dzidzią wszystko w porządku, serducho bije jak dzwon. Jednak dobrze, że się wybrałam bo nie dość, że się uspokoiłam to nieprzyjemne objawy infekcji powoli mijają :tak:

Do góry