reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowa mama u lekarza

chyba bym padła gdyby gin mi tak powiedział.... :-)

usg połówkowe 15 wrzesnia, 16 wrzesnia kolejna wizyta u Gina, a 3 wrzesnia alergolog bo moja alergia sie mocno nasiliła i boje sie ataku astmy a co za tym idzie kolejne CC chyba bedzie.... ech... najwazniejsze zeby Bobo było zdrowe :-)

ja też byłam przed wyjazdem wakacyjnym bo bałam się astmy.. na szczęście nic takiego jeszcze mnie nie spotkało.. ale dr mówiła, że mam w razie ataku brać ten lek co zawsze szybko działający (Ventolin) a jeśli będą się zdarzały ataki 4 razy dziennie to dopiero brać leki na stałe i zapisała mi nowe.. Miflonide i dwa razy dziennie.. aaa i powiedziała mi, że astma nie jest wskazaniem do cc:p

reklama
ja też byłam przed wyjazdem wakacyjnym bo bałam się astmy.. na szczęście nic takiego jeszcze mnie nie spotkało.. ale dr mówiła, że mam w razie ataku brać ten lek co zawsze szybko działający (Ventolin) a jeśli będą się zdarzały ataki 4 razy dziennie to dopiero brać leki na stałe i zapisała mi nowe.. Miflonide i dwa razy dziennie.. aaa i powiedziała mi, że astma nie jest wskazaniem do cc:p

hmm... zobaczymy co moja powie i co mi zapisze...

ja mam w gratisie jeszcze niewspółmierność szyjkową, więc finał juz na 90 % przesądzony :-)

my dziś po wizycie ;-)
jako że byłam z Mężem dziś to najpierw USG, aaaaa Mąż stał wpatrzony w monitor ja w obraz i banan na budyniu od ucha do ucha :biggrin2: serduszko ślicznie bije, a Groszek fikał dziś jak szalony :-D obwód główki i brzuszka wskazuje na 15+3, natomiast co doktorkę zaciekawiło, to długość kości udowej wskazuje na 14+5 i tu powiedziała, że chłopcy mają krótsze kości udowe niż dziewczynki, więc wielce prawdopodobne że może być chłopczyk :tak::tak: Mąż twierdzi że dopatrzył siusiaka między nogami, ja nie widziałam, doktorka nie potwierdziła, bo mówi że może to być też pępowina, więc na 100 % pewności dalej czekamy ;-)
cytologia pobrana, szyjka czysta, długa, uformowana, zamknięta ;-) i dobrze wyczuwam ruchy po lewej stronie - bo Groszek tu ma nóżki ;-) zresztą czułam pod głowic USG jak się ruszał, a na monitorze widziałam w tym czasie jego ruchy :-D

jestem napojona mega pozytywną energią na najbliższy czas, aż mi się skakać z radości chce!!!! ;-)

my dziś po wizycie ;-)
jako że byłam z Mężem dziś to najpierw USG, aaaaa Mąż stał wpatrzony w monitor ja w obraz i banan na budyniu od ucha do ucha :biggrin2: serduszko ślicznie bije, a Groszek fikał dziś jak szalony :-D obwód główki i brzuszka wskazuje na 15+3, natomiast co doktorkę zaciekawiło, to długość kości udowej wskazuje na 14+5 i tu powiedziała, że chłopcy mają krótsze kości udowe niż dziewczynki, więc wielce prawdopodobne że może być chłopczyk :tak::tak: Mąż twierdzi że dopatrzył siusiaka między nogami, ja nie widziałam, doktorka nie potwierdziła, bo mówi że może to być też pępowina, więc na 100 % pewności dalej czekamy ;-)
cytologia pobrana, szyjka czysta, długa, uformowana, zamknięta ;-) i dobrze wyczuwam ruchy po lewej stronie - bo Groszek tu ma nóżki ;-) zresztą czułam pod głowic USG jak się ruszał, a na monitorze widziałam w tym czasie jego ruchy :-D

jestem napojona mega pozytywną energią na najbliższy czas, aż mi się skakać z radości chce!!!! ;-)

angelstw- super wieści :) super ,że maluch zdrowo rośnie :):):)

my dziś po wizycie ;-)

super ekstra :-)

hej, byłam dzisiaj u lekarza :)To moja druga wizyta... Mam już kartę ciąży ;) jest wszystko dobrze tylko że mam bardzo duży niedobór żelaza.. Przepisał mi tabletki Tardyferon Fol mam to brać 2godz po śniadaniu i po objedzie .Nie planowałam dziecka ale jak mi powiedział ile dokładnie ma to maleństwo tygodni to się ucieszyłam bardzo ;D brzuszek malutki nic nie czuje ale ciesze się że będę mama ;) lekarz mi powiedział żebym jadła wątróbkę, nie lubię ale jak będzie trzeba to będę jadła. Ale słyszałam że w ciąży nie powinno sie jeśc wątróbki a wy jak myślicie ??

pikles gratulacje:)
ja lubię wątróbkę:) ale właśnie wyczytałam że nie powinno się jej jeść w ciąży więc nie jadam, a jak jest na prawdę to nie mam pojęcia;-)

reklama
Gratulacje dziewczyny wizyt :-D Tak cudownie się czyta takie relacje :) u mnie wszystko ok, w końcu pojechałam - okazało się, że mam bardzo silną infekcję, ale dostałam globulki i maść, więc zaczęłam leczenie. Z dzidzią wszystko w porządku, serducho bije jak dzwon. Jednak dobrze, że się wybrałam bo nie dość, że się uspokoiłam to nieprzyjemne objawy infekcji powoli mijają :tak:

Do góry