reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowa mama u lekarza

Dziewczyny nie martwcie się ja momentami mam wrażenie że do porodu nie poznam płci swojego Dzidzia :-D
moja gin powiedziała mi już w pierwszej ciąży że ona nie zdradza rodzicom płci dziecka :-) choć będę ją męczyła na wizytach ;-)
a jeśli mi nie powie a na połówkowym Groszek mi dupkę tylko pokaże? :-D to nie wiem kiedy się dowiemy ;-)

reklama
Dziewczyny nie martwcie się ja momentami mam wrażenie że do porodu nie poznam płci swojego Dzidzia :-D
moja gin powiedziała mi już w pierwszej ciąży że ona nie zdradza rodzicom płci dziecka :-) choć będę ją męczyła na wizytach ;-)
a jeśli mi nie powie a na połówkowym Groszek mi dupkę tylko pokaże? :-D to nie wiem kiedy się dowiemy ;-)

dziwna zasada u tej Twojej doktor, u nas to rodzic decyduje czy chce wiedzieć czy nie ale i tak najczęściej wygada się położna, albo lekarz przy jakimś ważniejszym usg.

Anika tez czekam zawsze 4 tygodnie, w 8-9 mcu bede miala co dwa tygodnie ;-)

Angelstw coz to za zasada, tak mozna?

ja mam wizytę 9.09 i jeżeli znów obruci się pupą to 2 tyg. później będzie 21 tydz. i wtedy połówkowe kolejne usg w szpiatalu i wtedy na 100% będę wiedziała więc za nie więcej niż miesiąc dowiemy się czy to ona czy on ;)

Tak się zastanawiam, czy jak pójdę w przyszłym tygodniu (16 tc) na usg to czy będzie już można stwierdzić, jakiej płci jest maleństwo? Czy może uzbroić się w cierpliwość i poczekać już do połówkowego, które będzie pewnie w październiku :baffled:

Nam lekarz w 13 tyg dał 70% pewności a powiedział ze w 20 tyg da mi gwarancje wiec myślę ze na spokojnie się dowiesz, chyba ze to zależy od lekarza i czy chce mu się czekać aż maleństwo się ustawi bo ja długo miałam USG bo maleństwo spało i męczył nas tą głowicą żeby dzidzia się obudziła i ładnie ustawiła do fotek :)

kajuta myślę że szansa jest, ja teraz w piątek się dowiedziałam i wyraźnie widziałam że to chłopiec :)
Mam nadzieje że Tobie również uda sie płeć poznać

Nie do końca wiem czy powiedziała mi tak dlatego, że było jeszcze za wcześnie, czy też dlatego że taką ma zasadę...mówiła to jakby z przymrużeniem oka ;-)
nie wiem bo w pierwszej ciąży nie zdążyłam się przekonać, zobaczymy co będzie tym razem..
dla mnie też to jest dziwne, no ale co mam zrobić ;-) lekarza zmieniać nie chcę bo bardzo lubię moją gin, dużo mi pomogła kiedy poroniłam, wsparła kiedy potrzebowałam tego, czuję się dobrze pod jej opieką. A przecież i tak pójdę na połówkowe tam gdzie jest konkretny sprzęt więc może wtedy czegoś więcej dowiemy ;-)

reklama

chyba bym padła gdyby gin mi tak powiedział.... :-)

usg połówkowe 15 wrzesnia, 16 wrzesnia kolejna wizyta u Gina, a 3 wrzesnia alergolog bo moja alergia sie mocno nasiliła i boje sie ataku astmy a co za tym idzie kolejne CC chyba bedzie.... ech... najwazniejsze zeby Bobo było zdrowe :-)

Do góry