reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowa mama u lekarza

reklama
czyli powinnyśmy grupę wsparcia założyć :rofl2: "chciałam dziewczynkę a tu chłopak" :-D
coś jak AA :p

aaa byłam u dermatologa, dostałam maść z substancją czynną, która jest klasyfikowana jako C lub D wg tych ciążowych zagrożeń... :// no a mówiłam głupiej babie o ciąży.. niby zmiana niewielka.. więc obszar do wchłaniania mały.. ale no jak poczytałam.. to mi się słabo zrobiło.. i nie stosuję..

Ostatnia edycja:
czyli powinnyśmy grupę wsparcia założyć :rofl2: "chciałam dziewczynkę a tu chłopak" :-D
coś jak AA :p

aaa byłam u dermatologa, dostałam maść z substancją czynną, która jest klasyfikowana jako C lub D wg tych ciążowych zagrożeń... :// no a mówiłam głupiej babie o ciąży.. niby zmiana niewielka.. więc obszar do wchłaniania mały.. ale no jak poczytałam.. to mi się słabo zrobiło.. i nie stosuję..

wiem ze zle sie czujesz z tymi zmianami skornymi bo mialam w wieku nastoletnim duzy wysyp :eek: ale moze postaw na naturalne kosmetyki typu glinka maski z owocow itp a ta masc co dostalas to zaczniesz po porodzie uzywac zawsze bezpieczniej dla maluszka

Dziewczyny właśnie wróciłam z wizyty, wszystko w porządku z maluszkiem, ale najważniejsza informacja - znam płeć :tak: Pani doktor jak tylko malucha namierzyła to zapytała czy chcę znać płeć :-) będzie CHŁOPIEC :-)
Jak zobaczyłam małego siusiaczka na usg to powiedziałam do niej że może źle widać, że może to pępowina ;-) ale pokazała jeszcze raz i powiedziała, że nie ma opcji i że sama przecież widzę dokładnie :-) i fakt widać było wyraźnie, drugi raz mały nie chciał na początku pokazać i zasłaniał rączką ale poczekałyśmy i drugi raz to samo było widać :-)
Tylko ginekolog się ze mnie uśmiała, bo stwierdziła że maluszek tak przebiera rączkami i nóżkami bo to mały facecik a ja cały czas mówię że dziewczynka w brzuchu i go denerwuję :laugh2:
Jestem mega szczęśliwa, że płeć znam, a mój mąż kochany jak mu powiedziałam stwierdził, że przykro mu że nie będę miała swojej wymarzonej córeczki tym razem ale on bardzo się cieszy :-)

Anii84 piszesz "tym razem" wiec szanse jeszcze :)
u nas byc moze za 2 tygodnie sie zagadka plci wyjasni. Moj maz z miesiac temu mial sen, ze urodzil sie chlopiec, w tym tygodniu z kolei mojej kolezance tez sie przysnil podobny sen-o chlopcu. Ciekawe, oj ciekawe...

Mokito napisałam tym razem bo powtarzałam mężowi że jak będzie chłopiec to będziemy się niedługo o kolejne starać, a dziś mu to przypomniałam i stwierdził że nie mamy wyjścia :)
A tak poważnie to właśnie taki mamy plan, że jak maluch będzie miał ok roku to chcemy się starać o kolejne dziecko

reklama
Anii gratki siusiaka i tak fajnej wizyty :-D
Trzymam kciuki za kolejnego dzidziusia, przypomne Tobie po porodzie o planach ciazowych.
Mnie jak pytali czy chce kolejne, mowilam nieeeeeeee haha

Do góry