reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowa mama u lekarza

Zor nie czuje jeszcze totalnie nic, chociaż położna wczoraj powiedziała, że już niedługo powinnam zacząć czuć ze względu na moją szczupłą sylwetkę, no mam nadzieje, że tak faktycznie będzie :-p moja dobra koleżanka, która obecnie jest w 20 tygodniu, czuje dzidzie już od 3 tygodni - Mała strasznie szaleje :D

nie mogę się już doczekać :) zawsze to spokojniej, jeśli będziemy czuć :)

ja mam za to takie delikatne smyranie wraz z lekkim bulgotaniem szczególnie z lewej strony wieczorami i tak się zastanawiam czy to już to :) tylko za jakiś czas będzie wyraźniejsze?

reklama
Zor właśnie te bulgotki i smyranie to są początki ;-) od tego się często zaczyna. Mi 2 dni temu tak bulgotało jakby mi się woda w brzuchu gotowała :-D ja do tego czuję jeszcze pływającą rybkę :sorry2: będzie wyraźniejsze i na pewno da nam nieco inne odczucia z czasem, za chwilę dojdą kopniaki, przekręcanie się Maluszków, wypinanie dupci, wicie, kręcenie a na końcu kopniaki w żebra :-p

Ja właśnie wróciłam z badań, TSH, morfologia i mocz. Mam nadzieję że w moich siuśkach już nie będzie żadnego świństwa:tak:

Ja też nie mogę się doczekać aż coś poczuję:) ostatnio na usg moje dziecko miało podkulone nóżki i nagle je tak szybko wyprostowało:-) aż ciężko uwierzyć że to się dzieje w środku jak tego nie czuć:-)

Zor dokladnie te bulgotki to dzidzius :-D
Ja teraz juz czuje wyrazne obcieranie i uderzanie brzuszka.
Maluszki szybciej reaguja na slodkie czy zimne rzeczy i topokazuja szalenstwami w brzuszku hehe
Jak sie zacznie czkawka u maluszkow to dopiero brzuszek podskakuje ;-)

Angelstw gratki badan :-)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty bo jak kojarzę to ma być więcej niż jedna :-)
Ja jeszcze nic nie czuję albo nie umiem tego poznać, albo jestem za gruba i dziecko ma za dużo miejsca :-D

Czy robiłyście może już badanie HBsAg? Bo ostatnio jak byłam prywatnie to lekarka zapisała mi żeby zrobić, moja gin mi jeszcze tego nie zleciła i jak czytałam w zaleceniach to dopiero po 30 którymś tygodniu się to robi. Możecie sprawdzić u siebie?

reklama
Do góry