reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowa mama u lekarza

odebrałam wyniki morfologii i moczu i co??? są idealne???:szok:
ostatnio niezbyt zdrowo jadłam o witaminach notorycznie zapominam pilnuję tylko luteiny i magnezu a tu takie coś:-):-D:-)

jutro wizyta:tak: oby i tam wszystko było ok:tak:

reklama
Dorex ja przez całą ciążę nie biorę żadnych witamin ani suplementów.i wyniki mam zawsze idealne :) hemoglobina min 12.5 :)
A i często goszczą u mnie na stole kurczaki z KFC wiec i dieta niezbyt idealna.

ja jestem w szoku bo u mnie zawsze hemoglobina na ziemi ( nawet po pierwszym porodzie miałam przetaczaną krew:szok:), w tej ciąży juz też coś koło 11 miałam.... pobrałam trochę żelazo i podskoczyła... ale teraz już dawno chyba z 2 miesiące nic nie biorę:-D chyba mi frytki służą:-D

Dorex przynajmniej jedno zmartwienie mniej skoro krew oki :-) Ja tez jakos super rezimu z witaminami sobie nie narzucam i notorycznie zapominam.

Zor uważaj tam na siebie!! Jeszcze troszkę za wcześnie na kończenie przygody brzuszkowej :-D

dorex ja łykam witaminy od początku ciąży, ale mnie też moje wyniki zadziwiają z każdym razem co raz bardziej...parametry morfologii zamiast spadać - to u mnie wszystko rośnie :sorry:
no i kciuki za wizytę!! Czekamy na wieści z brzuszka! :tak:

Wow Dorex gratki :D ja właśnie jade na badania, wyniki beda po południu, więc akurat świeżutkie na wizytę o 16 :) trzymajcie kciuki, Kochane!

Angelstw zazdroszcze swietnej morfologii moja to dno mimo brania wit i zelaza hemoglobina z 11.6 podniosla sie do 11.7 po 2 mc brania żelaza :O wiec nadal biorę ale roznicy nie widze martwi mnie to ze sie wyniki nie polepszaja :-( boje sie ze zaszkodzi to mojej corci :-(

moja najniższa hemoglobina to 13,2...choć ostatnio znów podskoczyła do 14,7 :szok:

niby wszystko fajnie ale leukocyty mam podwyższone, dochodzą prawie do 15...ginka już się zaczęła niepokoić więc dostałam skierowanie na CRP, które wyszło jak najbardziej w normie, więc stan zapalny wykluczony...hematokryt dopiero teraz delikatnie poleciał w dół a płytki cały czas na poziomie powyżej 300! Także niby fajnie, ale fizjologicznie w ciąży to nie jest naturalny stan...
być może taka moja uroda, ale nie ukrywam, że ta morfologia w ciąży nie raz wpędziła mnie w zakłopotanie...
dziwnie gęsta jest moja krew.

vani ja swego czasu dużo stawiałam na naturalne żelazo: 3 razy w tygodniu buraki, w jakiejkolwiek postaci, kakao na mleku codziennie (ale takie prawdziwe gorzkie), migdały czasem pół paczki opierniczyłam, natka pietruszki czy banany. Praktycznie pierwsza połowa ciąży opierała się na tych produktach. A jak po półmetku zrobiłam poziom żelaza we krwi - to jak zwykle...było ponad normę...

made
kciuki zaciśnięte!!

reklama
Dzieki Dziewczyny :) dam znać od razu po jak tam :)

Vani, ja tez mam obnizona hemoglobine, ale mój gin uważa, ze to zupełnie naturalny stan :/ jestem ciekawa czenu tak różnią się podejścia naszych lekarzy

Do góry