reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowa mama u lekarza

aisha możesz zadzwonić do swojej położnej??? jest kilka minut po 23 może odbierze, ja mam różne bóle, ale nie takie intensywne, jak położna nie odbierze to bym pojechała na IP, nie wiem jak Ci mogę inaczej kurcze pomóc:sorry:

reklama
maagsiaa Kochana uważaj na siebie jak tylko możesz!! To już końcówka...niech Ci Mama pomoże przy małej, jeśli masz taką możliwość.

aisha? Jak u Ciebie? Przeszły te bóle?
Ja takich bóli nie mam ale czuję już konkretnie ściśniętą przeponę i ciężko mi się oddycha...czasem aż trudno nabrać głęboki wdech...

Byłam u lekarza rodzinnego. Ból żeber to prawdopodobnie od ułożenia akurat z prawej strony dupki juniora, który powoduje ucisk i ból. Ale rano doszły jeszcze problemy z oddychaniem. Płuca czyste ale kaszel suchy i bóle w piersiach.
Dostałam syrop, vicks i ketonal do smarowania pleców na te bóle.
Jak.nie przejdzie przez 3dni to na ip.
Dobrze ze młody się dużo rusza, wręcz.szaleje. Znaczy ze y niego ok.
No i na szczęście we wtorek wizyta u ginekologa, Zobaczymy co powie.
Miłego dnia, idę leżeć.
I dużo zdrówka dla was i dzieci.

Tak myslalam ze to malenstwo uciska, ale dobrze ze bylas i lekarz to sprawdzil, mojej kolezance synek podobnie uciskal na lewa nerke przez 4 tyg tak sie meczyla az urodzila bo gin pow ze wszystko jest ok i ze to dzidzia i nic na to nie poradzi

Na szczęście ketonal pomógł i plecy bolą trochę mniej,
Przeziębienie się rozwija i w sumie to ciągle śpię.
Mam nadzieję, że przez weekend się wykuruję, żeby mieć siły na święta.

monikamarcina, made, maagsiaa, anii84, aisha272, Dragonella, ewka:D, Kasia2015 - Dziewczyny, dzięki za kciuki, niestety nie miałam dostępu do netu :/ W tym czasie zdążyłam być u prowadzącego gin i na usg.. i w sumie mam mętlik w głowie.. mój prowadzący (na kontroli poszpitalnej) gdzie krew miałam powtórzyć bo wyniki nie były przecież najlepsze..stwierdził, że mam je zrobić za prawie 2 tygodnie (czyli miesiąc po szpitalu), luteinę mogę sobie brać ale ona nic już nie pomoże raczej (???) na skracającą się szyjke..:/ po badaniu stwierdził, że z szyjką dobrze nie jest..ale pozwolił mi jechać w góry na święta, tylko po nich nie latać.. i generalnie się oszczędzać ale leżeć nie muszę..:/
Tydzień później byłam na usg i szyjka skróciła się o 2 lub 4 mm przez 3 tygodnie, mam brać więcej luteiny, na podróż nospe max, i spacerować maksymalnie 40 min.. i leżeć.. młody główką w dół i bardzo nisko, dlatego uciska na szyjkę.. w teorii za miesiąc mam przyjść na usg i ustalimy cc.. (co mnie uskrzydla:p) ale nie śpię po nocach bo mnie martwi, że młody będzie chciał wcześniej wyjść i wtedy z cc nici bo nie zdążymy terminu ustalić..no i trochę się trykam jechać na święta.. ale z drugiej strony będę miała tam wszystko pod nos podstawione.. a w domu wszystko spadłoby na męża, który nie przepada za przesiadywaniem w kuchni:/ Obym nie urodziła w Krynicy bo nic tam nie będziemy mieć :p

Dostałam syrop, vicks i ketonal do smarowania pleców na te bóle.
a to można ketonal w ciąży?:O Jak ja bym chciała na te obrzęki..

W ulotce nie jest zalecany ketonal dla ciężarówek, ale miałam tak silne bóle ze oddychać nie umiałam. I lekarz powiedział ze przez 3dni mogę stosować.
Mi się szyjka tez juz trochę skróciła i zmiekla ale to normalne na tym etapie ciąży, w końcu maluchy ustawiają się już do pozycji startowej :)
Trzymam kciuki żebyś w Krynicy nie urodziła :) zresztą chyba lepiej żebyś miała wszystko pod nos podane niż sama zapieprzala w kuchni.

reklama
Do góry