reklama
maagsiaa Kochana uważaj na siebie jak tylko możesz!! To już końcówka...niech Ci Mama pomoże przy małej, jeśli masz taką możliwość.
aisha? Jak u Ciebie? Przeszły te bóle?
Ja takich bóli nie mam ale czuję już konkretnie ściśniętą przeponę i ciężko mi się oddycha...czasem aż trudno nabrać głęboki wdech...
aisha? Jak u Ciebie? Przeszły te bóle?
Ja takich bóli nie mam ale czuję już konkretnie ściśniętą przeponę i ciężko mi się oddycha...czasem aż trudno nabrać głęboki wdech...
Byłam u lekarza rodzinnego. Ból żeber to prawdopodobnie od ułożenia akurat z prawej strony dupki juniora, który powoduje ucisk i ból. Ale rano doszły jeszcze problemy z oddychaniem. Płuca czyste ale kaszel suchy i bóle w piersiach.
Dostałam syrop, vicks i ketonal do smarowania pleców na te bóle.
Jak.nie przejdzie przez 3dni to na ip.
Dobrze ze młody się dużo rusza, wręcz.szaleje. Znaczy ze y niego ok.
No i na szczęście we wtorek wizyta u ginekologa, Zobaczymy co powie.
Miłego dnia, idę leżeć.
I dużo zdrówka dla was i dzieci.
Dostałam syrop, vicks i ketonal do smarowania pleców na te bóle.
Jak.nie przejdzie przez 3dni to na ip.
Dobrze ze młody się dużo rusza, wręcz.szaleje. Znaczy ze y niego ok.
No i na szczęście we wtorek wizyta u ginekologa, Zobaczymy co powie.
Miłego dnia, idę leżeć.
I dużo zdrówka dla was i dzieci.
vanilijka
Zostanę mamą :)
Tak myslalam ze to malenstwo uciska, ale dobrze ze bylas i lekarz to sprawdzil, mojej kolezance synek podobnie uciskal na lewa nerke przez 4 tyg tak sie meczyla az urodzila bo gin pow ze wszystko jest ok i ze to dzidzia i nic na to nie poradzi
monikamarcina, made, maagsiaa, anii84, aisha272, Dragonella, ewka, Kasia2015 - Dziewczyny, dzięki za kciuki, niestety nie miałam dostępu do netu :/ W tym czasie zdążyłam być u prowadzącego gin i na usg.. i w sumie mam mętlik w głowie.. mój prowadzący (na kontroli poszpitalnej) gdzie krew miałam powtórzyć bo wyniki nie były przecież najlepsze..stwierdził, że mam je zrobić za prawie 2 tygodnie (czyli miesiąc po szpitalu), luteinę mogę sobie brać ale ona nic już nie pomoże raczej (???) na skracającą się szyjke..:/ po badaniu stwierdził, że z szyjką dobrze nie jest..ale pozwolił mi jechać w góry na święta, tylko po nich nie latać.. i generalnie się oszczędzać ale leżeć nie muszę..:/
Tydzień później byłam na usg i szyjka skróciła się o 2 lub 4 mm przez 3 tygodnie, mam brać więcej luteiny, na podróż nospe max, i spacerować maksymalnie 40 min.. i leżeć.. młody główką w dół i bardzo nisko, dlatego uciska na szyjkę.. w teorii za miesiąc mam przyjść na usg i ustalimy cc.. (co mnie uskrzydla) ale nie śpię po nocach bo mnie martwi, że młody będzie chciał wcześniej wyjść i wtedy z cc nici bo nie zdążymy terminu ustalić..no i trochę się trykam jechać na święta.. ale z drugiej strony będę miała tam wszystko pod nos podstawione.. a w domu wszystko spadłoby na męża, który nie przepada za przesiadywaniem w kuchni:/ Obym nie urodziła w Krynicy bo nic tam nie będziemy mieć
Tydzień później byłam na usg i szyjka skróciła się o 2 lub 4 mm przez 3 tygodnie, mam brać więcej luteiny, na podróż nospe max, i spacerować maksymalnie 40 min.. i leżeć.. młody główką w dół i bardzo nisko, dlatego uciska na szyjkę.. w teorii za miesiąc mam przyjść na usg i ustalimy cc.. (co mnie uskrzydla) ale nie śpię po nocach bo mnie martwi, że młody będzie chciał wcześniej wyjść i wtedy z cc nici bo nie zdążymy terminu ustalić..no i trochę się trykam jechać na święta.. ale z drugiej strony będę miała tam wszystko pod nos podstawione.. a w domu wszystko spadłoby na męża, który nie przepada za przesiadywaniem w kuchni:/ Obym nie urodziła w Krynicy bo nic tam nie będziemy mieć
a to można ketonal w ciąży?:O Jak ja bym chciała na te obrzęki..Dostałam syrop, vicks i ketonal do smarowania pleców na te bóle.
W ulotce nie jest zalecany ketonal dla ciężarówek, ale miałam tak silne bóle ze oddychać nie umiałam. I lekarz powiedział ze przez 3dni mogę stosować.
Mi się szyjka tez juz trochę skróciła i zmiekla ale to normalne na tym etapie ciąży, w końcu maluchy ustawiają się już do pozycji startowej
Trzymam kciuki żebyś w Krynicy nie urodziła zresztą chyba lepiej żebyś miała wszystko pod nos podane niż sama zapieprzala w kuchni.
Mi się szyjka tez juz trochę skróciła i zmiekla ale to normalne na tym etapie ciąży, w końcu maluchy ustawiają się już do pozycji startowej
Trzymam kciuki żebyś w Krynicy nie urodziła zresztą chyba lepiej żebyś miała wszystko pod nos podane niż sama zapieprzala w kuchni.
vanilijka
Zostanę mamą :)
Wiecie chyba powoli pomagaja mi te leki na infekcje klucie ustepuje
reklama
monikamarcina
Fanka BB :)
Vani bardzo dobrze ze juz lepiej