reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowa mama u lekarza

Ja na szczescie zarowno z moczem jak i krwia mam spokoj. Wszystko idealne. Co tez mnie dziwi bo moja dieta wola czasami o pomste do nieba i witaminy lykam jak mi sie przypomni.

reklama
Vani może spróbuj naturalnego żelaza jak piszą dziewczyny?
W końcu te witaminy i suplementy to sama chemia i niewiele dobrego z nich wynika (moja mama jest chemikiem). Moja lekarka też jest anty suplementowa, i naprawdę całą ciążę nic nie biorę, a wyniki mam zawsze idealne. Jem to na co akurat mam ochotę, bo najwidoczniej tego domaga się organizm. I tak miała okres na sok pomarańczowy (dziennie min 2 litry), na kiełbasy, na ryby, a teraz na pierogi z kapustą i grzybami:p Nie żałuję sobie i jest dobrze.

3mam kciuki za wizyty;) ja mam podglądanko jutro, tak przedświątecznie;) mam mieć pobierane też wymazy. Brr

Vanilijka może barszcz kiszony sobie zapodaj :-D taki świąteczny przysmak.

Kciuki za Wasze wizyty i badania przedswiateczne. Ja dopiero po świętach mam termin i też już te wymazy.

Fakt co lekarz to inne podejscie. Ją ostatnio gdzieś czytałam że te suplementy to sprawiają że dziecko jest o wiele większe... i że drugie to tym bardziej... Oby moja kluska nie przebiła tych p4kg które już raz urodziłam bo nie wiem czy dam radę sn takiego klocka wypchnąć :-):-o Przekonam się za tydzień na usg na jaką wagę się nastawić. Oby była długa jeśli już :-D

Made, Dorex kciuki za wizyty zacisniete:-)

Gratki wszelakich badań!

Co do brania witamin, to w poprzedniej ciąży brałam i mały urodził się z wagą 334O ;-) teraz tez biorę witaminy.

Co do wymazów to cytologia juz zrobiona a ma paciorkowca będę miała pozytywny - z małym mialam i faszerowali mnie antybiotykiem co 4 godziny.

Ostatnia edycja:
ale wam zazdroszczę tych wizyt przed świętami :sorry:
my idziemy dopiero 8 stycznia

w ogóle to zaczynam się stresować, że jak będę rodzic to nie będzie miejsca w moim szpitalu
jak mnie przyjmowali na patologię, to wszystkie sale porodowe były zajęte i dwie rodzące jeszcze czekały na izbie
jak byłam na gimnastyce teraz w szkole rodzenia, to pytałam dziewczyny i większość też chce tam rodzić
nie wyobrażam sobie, żeby mieli mnie odesłać do innego szpitala, bo nie będzie miejsca :-(
wszystkie tam walą drzwiami i oknami, bo oddział po remoncie i dobre opinie na rodzicpoludzku.pl

Ostatnia edycja:
Powodzenia na wizytyach i czekamy na wieści :) My dopiero 12.01, więc się naczekamy jeszcze, mam nadzieję, że dotrzymamy do wizyty :p
No i nareszcie D będzie ze mną na wizycie, bo zawsze się zgrało tak, że on był w pracy :szok:
Ja też łykam żelazo i mam nadzieję, że hemo podskoczy, bo inaczej gin mnie zyebie, miałam ciągle 13, a teraz 11 i do tego spadająca waga ;/
Ale najważniejsze, że z Alą ok :)

Powodzenia na wizytach! Ja teraz wizyty mam mieć co 2 tygodnie wiec ide w sylwestra, w sumie to zostały mi 2-3 wizyty tylko.

Ja biorę biofer folic, z 11 do 12,8 mi urosło, biorę codziennie 2 tabletki. Biorę też witaminy i pije żurawinę, wyniki mam raz lepsze a raz gorsze ale obawiam się że jakbym nie brała tego wszystkiego to byłyby złe

Madzia a nie wiesz czy robi sie jeszcze cytologie przed porodem? Ja mialam jakos na poczatku ciazy jeszcze nie wiedzac ze jestem i teraz nie dostalam nic więcej tylko te paciorki. :-(

Ewka ja ostatnio się zapytałam o cytologie bo miałam w grudniu ubiegłego roku robioną i w ciąży pani doktor nie zleciła. Także zapytałam czy będzie pobierać i pobrała. Jak to ona stwierdziła ciężarna przede wszystkim ma być spokojna :)
Zapytaj swojej ginekolog najlepiej bo teoretycznie w ciąży powinna być zrobiona ale trudno powiedzieć co w sytuacji jak miałas robiona przed ciążą

reklama
Teoretycznie jedna powinna być w ciąży. Ja miałam w maju, byłam już wtedy w ciąży ale jeszcze o tym nie wiedziałam. Jak odbierałam wyniki 6tyg później to miałam.niespodziankę :)
Myślę że można poprosić o powtórkę jeżeli czujesz taka potrzebę.

Do góry