reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowa mama u lekarza

Ja na szczescie zarowno z moczem jak i krwia mam spokoj. Wszystko idealne. Co tez mnie dziwi bo moja dieta wola czasami o pomste do nieba i witaminy lykam jak mi sie przypomni.

reklama
Vani może spróbuj naturalnego żelaza jak piszą dziewczyny?
W końcu te witaminy i suplementy to sama chemia i niewiele dobrego z nich wynika (moja mama jest chemikiem). Moja lekarka też jest anty suplementowa, i naprawdę całą ciążę nic nie biorę, a wyniki mam zawsze idealne. Jem to na co akurat mam ochotę, bo najwidoczniej tego domaga się organizm. I tak miała okres na sok pomarańczowy (dziennie min 2 litry), na kiełbasy, na ryby, a teraz na pierogi z kapustą i grzybami:p Nie żałuję sobie i jest dobrze.

3mam kciuki za wizyty;) ja mam podglądanko jutro, tak przedświątecznie;) mam mieć pobierane też wymazy. Brr

Vanilijka może barszcz kiszony sobie zapodaj :-D taki świąteczny przysmak.

Kciuki za Wasze wizyty i badania przedswiateczne. Ja dopiero po świętach mam termin i też już te wymazy.

Fakt co lekarz to inne podejscie. Ją ostatnio gdzieś czytałam że te suplementy to sprawiają że dziecko jest o wiele większe... i że drugie to tym bardziej... Oby moja kluska nie przebiła tych p4kg które już raz urodziłam bo nie wiem czy dam radę sn takiego klocka wypchnąć :-):-o Przekonam się za tydzień na usg na jaką wagę się nastawić. Oby była długa jeśli już :-D

Made, Dorex kciuki za wizyty zacisniete:-)

Gratki wszelakich badań!

Co do brania witamin, to w poprzedniej ciąży brałam i mały urodził się z wagą 334O ;-) teraz tez biorę witaminy.

Co do wymazów to cytologia juz zrobiona a ma paciorkowca będę miała pozytywny - z małym mialam i faszerowali mnie antybiotykiem co 4 godziny.

Ostatnia edycja:
ale wam zazdroszczę tych wizyt przed świętami :sorry:
my idziemy dopiero 8 stycznia

w ogóle to zaczynam się stresować, że jak będę rodzic to nie będzie miejsca w moim szpitalu
jak mnie przyjmowali na patologię, to wszystkie sale porodowe były zajęte i dwie rodzące jeszcze czekały na izbie
jak byłam na gimnastyce teraz w szkole rodzenia, to pytałam dziewczyny i większość też chce tam rodzić
nie wyobrażam sobie, żeby mieli mnie odesłać do innego szpitala, bo nie będzie miejsca :-(
wszystkie tam walą drzwiami i oknami, bo oddział po remoncie i dobre opinie na rodzicpoludzku.pl

Ostatnia edycja:
Powodzenia na wizytyach i czekamy na wieści :) My dopiero 12.01, więc się naczekamy jeszcze, mam nadzieję, że dotrzymamy do wizyty :p
No i nareszcie D będzie ze mną na wizycie, bo zawsze się zgrało tak, że on był w pracy :szok:
Ja też łykam żelazo i mam nadzieję, że hemo podskoczy, bo inaczej gin mnie zyebie, miałam ciągle 13, a teraz 11 i do tego spadająca waga ;/
Ale najważniejsze, że z Alą ok :)

Powodzenia na wizytach! Ja teraz wizyty mam mieć co 2 tygodnie wiec ide w sylwestra, w sumie to zostały mi 2-3 wizyty tylko.

Ja biorę biofer folic, z 11 do 12,8 mi urosło, biorę codziennie 2 tabletki. Biorę też witaminy i pije żurawinę, wyniki mam raz lepsze a raz gorsze ale obawiam się że jakbym nie brała tego wszystkiego to byłyby złe

Madzia a nie wiesz czy robi sie jeszcze cytologie przed porodem? Ja mialam jakos na poczatku ciazy jeszcze nie wiedzac ze jestem i teraz nie dostalam nic więcej tylko te paciorki. :-(

Ewka ja ostatnio się zapytałam o cytologie bo miałam w grudniu ubiegłego roku robioną i w ciąży pani doktor nie zleciła. Także zapytałam czy będzie pobierać i pobrała. Jak to ona stwierdziła ciężarna przede wszystkim ma być spokojna :)
Zapytaj swojej ginekolog najlepiej bo teoretycznie w ciąży powinna być zrobiona ale trudno powiedzieć co w sytuacji jak miałas robiona przed ciążą

reklama
Teoretycznie jedna powinna być w ciąży. Ja miałam w maju, byłam już wtedy w ciąży ale jeszcze o tym nie wiedziałam. Jak odbierałam wyniki 6tyg później to miałam.niespodziankę :)
Myślę że można poprosić o powtórkę jeżeli czujesz taka potrzebę.

Do góry