reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowa mama u lekarza

reklama
Witajcie mamusie:)
aisha 272 gratki wizyty i takiego dużego już Dzieciolka;-)
Anikaa trzymam kciuki za wizytę;-)
dorex u Ciebie podwójnie trzymam kciuki i życzę aby zastrzyki były tylko profilaktycznie dmuchaniem na zimne;-)
monia cieszę się, że dałaś radę;-)

Teraz o nas, wczoraj wizyta, Alicja waży 1531 g, wszystko w porządku z tego, co lekarz mierzył (troszkę wyprzedza czas z miesiączki ale lekarz i tu info szczególnie dla made powiedział, ze dzieciaczki w pewnych tygodniach przyspieszają w innych spowalniają swój rozwój i wzrost, wszystko zależy w jakim tygodniu przypadnie wizyta)

Niestety mam też złe wieści szyjka skróciła się sprzed 3 tygodni od 3,14 do 2,85 i gin powiedział, ze tempo skracania nakazuje leżenie lub szpital, podłamałam się, bo jeszcze malowanie, zero wyprawki, wczoraj sobie popłakałam, ale dziś już wzięłam się w garść i tylko Ala i leżenie no muszę sobie śniadanie zrobić, bądź kolację, bo zazwyczaj jestem sama:-(

Kasia twoja dzidzia większa od mojej a wg suwaczków w tym samym tygodniu jesteśmy:) ale mi też lekarka powiedziała, że każda dzidzia po 22tyg rozwija się już inaczej i może różną wagę przybierać, więc różnice między nami są normalne. I leżeć tam proszę, aby było wszystko ok.
Dorex3 - oby się zastrzyki nie przydały. 3maj się. A byłaś w końcu w Zabrzu czy w Katowicach na zastrzykach?

Na twardnienie mam brać 3x2 magne b6 , zobaczymy czy pomoże.
Na razie idę do łóżka pod kołderkę, bo coraz gorzej się już czuję;(

Kasia to lez a remont oddaj w męskie ręce. Wyprawke możesz na necie kupić tez :-) Ja tak zrobiłam 3 lata temu. Wiadomo nie dotkniesz ubranek ale zdrowie Twoje i dzidzi najwazniejsze:-)

My już po wizycie :) wszystko jest w porządku:) Mała waży nie cały kilogram. Wyniki glukozy okazały się dobre :) kłucie w podbrzuszu to skutek rozciągania macicy,szyjka 3cm, czyli cały czas tak samo :) teraz 9 grudnia mamy wizytę. Dostałam skierowanie na morfologie, mocz, toksoplazmoze i hbs.

widzę ze co lekarz to inaczej daje skierowania na badania, ja na toksoplazmozę hiv , hbv i wiele innych byłam w ok 7 tyg ciązy tylko miałam prywatnie i musiałam zapłacić za wszystko kupe kasy i pamiętam ze słaba trochę byłam przez reszte dnia bo dużo krwi mi ściągli za jednym zamachem.

reklama
Do góry