reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowa mama u lekarza

Anikaa najlepiej poczekaj na wizytę, bo każda z nas się martwiła wynikami na granicy normy, a później było ok:) zwłaszcza że każde laboratorium podaje inną granicę (u mnie była norma 60-105, a ja miałam 103), dlatego lekarz musi to zweryfikować.
Angel no ja mam czasem wrażenie, że mój dzieć ma za dużo kończyn, bo czuję go w dole brzucha, powyżej pępka, z lewego boku i to jednocześnie. Czasem się zastanawiam czy on tam kankana nie tańczy:p
W książce czytałam, że dziecko może się nawet w dniu porodu obrócić główką w dół (choć wtedy to boli), więc nie ma się co martwić jeszcze!
Miłego dnia!

reklama
i już po dzisiejszej wizycie..czas oczekiwania w przychodni to dziś był jakiś koszmar...tydzień temu w poniedziałek gabinet był nieczynny i wszystkie kobietki zostały przerzucone na dziś...masakra...niestety u mnie w przychodni jest tak, że jak się przychodzi to się zajmuje kolejkę bo nie ma ustalonych godzin wizyt. No ale..był czas się przyzwyczaić..niestety przy takiej ilości osób nie da się utrzymać ładu i składu i utworzyły się nieoczekiwanie jakieś dwie pseudo kolejki..po dwóch godzinach czekania i przepuszczeniu kolejnej osoby, która twierdziła że jest przede mną stwierdziłam że mam dosyć, jestem w ciąży, jestem głodna i nie dam rady już stać bo mnie wszystko boli..mój ton musiał być dość dosadny, bo weszłam jako następna i nikt nie protestował:-p. Na wizycie badanie ok, z szyjką wszystko dobrze, wydzielina prawidłowa, tylko lekko żółtawa i dostałam jakieś globulki (nie miałam żadnych innych dolegliwości świądowych czy coś). No i moje obawy co do hemoroida się potwierdziły...dostałam czopki i zaczynam leczenie..Wypisując receptę lekarz sobie żartował, żebym tylko nie pomyliła czopków, gdzie jaki zaaplikować:-D Miałam mieć USG, ale tylko posłuchaliśmy serduszka. Będzie na następnej wizycie. Znów nie dostałam skierowania na żadne badania i gin powiedział że przy następnej wizycie. Zapytałam się też o badanie na hiv, bo jednym robią innym nie i jak to jest, także też mi da żeby było za jednym kłuciem. W sumie nie mam podstaw, żeby się tego obawiać, ale jak można zrobić takie badanie, to czemu nie:tak:

Ingeg doskonale cię rozumiem. Jak chodzę na badania krwi to zawsze czakam w kolejce. I niestety często po dwie godziny, bo co chwilę ktoś wpadnie, że on to chory, albo lekarz go przysłał, albo on sobie kolejkę zaklepał wczoraj...A niestety badania krwi robi się na czczo więc dla mnie to horror. Na następnych badaniach mam zamiar iść bez kolejki, w końcu nam to ciężarówkom przysługuje.
Na szczęście do gina chodzę prywatnie, więc przychodzę na umówioną godzinę i jest git;)

Najlepsze są niektóre starsze osoby - robią awanturę że im się śpieszy a potem pod sklepem albo pod przychodnia potrafią godzinę plotkowac jak kogoś spotkają :szok: U mnie w miarę szybko idzie - 3-4 osoby przede mną więc czekam ale zdazylo mi się że mówili "pani w ciąży to proszę wchodzić" :-) można do tego trochę posapac i się powiercic na krześle albo zapukac do zabiegowego i zapytać czy ciężarne też czekają w kolejce. Korzystajmy!

Melduj się ze szpitala, pierwszy zastrzyk był wczoraj o 15 dziś o tej samej godzinie ci wczoraj drugi i ok 17 wypuszcza mnie do domku hurrrrra

Dorex super. Oby zastrzyki sie nie przydaly.

Aisha kawal dzieciaczka juz :)
Ja juz sie nie moge doczekac swojego usg, a to dopiero 12 grudnia :(

Siedze w punkcoe pobran, za jakies 10 minut ostatnie pobranie. Jest ok, troche mi sie teraz chce spac. Nie wiem czy to dobrze.

reklama
Do góry