reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowa mama u lekarza

Angel no wlasnie za dlugo. Jutro lece z rana. Masakra ze mne ten kaszel tak trzyma.. juz zaczynam sie martwic o mala :(
Modle sie zeby zrobilo sie juz zimno.. niech te wirusy sie wymroza... :(

reklama
Dziewczyny a jak u Was było z USG połówkowym? bo byłam w 21tyg na wizycie i ginekolog powiedziała mi,że zrobi mi na następnej (to będzie 25tc i 6dzień) bo teraz za szybko;/

P.S jeśli dodałam post nie w tym temacie, to przepraszam, dopiero się zalogowałam i ogarniam to forum:)Pozdrawiam

Mamcia witaj!!

Wiesz z tym USG różnie bywa choć tak jak USG pierwszego trymestru robi się między skończonym 11tyg a 13+6tc
tak samo połówkowe robi się między 18-22tc. Ale skoro lekarz tak Ci powiedział, no to cóż nam tu podważać decyzję lekarza ;-)

ja miałam połówkowe w 20+4 i nie było za wcześnie więc nie rozumiem dlaczego Tobie lekarz w 21 tyg powiedział że to za wcześnie.
Ale nie martw się lekarz wymierzy Maluszka i z automatu sprawdzi czy rozwija się prawidłowo jak na swój aktualny wiek ciąży.

Wiesz już czy chłopczyk czy dziewczynka?:-D

Ja byłam w poniedziałek na wizycie i to był 20tydz1d. a lekarz zalecił połówkowe za co najmniej 4 tyg. więc też tak późno będę miałą.

hej Dziewczynki! Właśnie wróciłam z wyczekiwanego usg 3D :) na 99% będzie chłopak!! :-) Wszystko jest dobrze, ułożenie pośladkowe, ma śliczną pucatą buźkę, waży 904g!!! z USG wynika że jest tydzień do przodu. mam łożysko na przedniej ścianie. Ech:):)ale jestem szczęśliwa że wszystko dobrze:) Niestety krotko udało się go popodglądać, bo mój mały wiercipiętek po chwili wtulił się buźką w łożysko i tyle było go widać..:-)

reklama
Do góry