Podczas stymulacji robiłam 3 zastrzyki. Przed transferem i do tej pory biorę tyle leków ze szkoda słów. W tamtym tygodniu odstawiłam Encorton a i tak zostało jeszcze 8 innychW cyklu sztucznym to znaczy,że trzeba znowu się faszerowac jakimiś tabletkami
reklama
Sherlook
Fanka BB :)
Cykl sztuczny polega na tym, że nie masz swojej owulacji. Na początku robisz badania, potem jak są oki od 2 dnia bierzesz estrofem. Jeździsz na usg i lekarz ocenia grubość endometrium. Jak jest dobrze dołącza progesteron i po kilku dniach masz transfer. Te leki plus jeszcze pewnie mnóstwo innych (mi został teraz acard, prolutex i luteina) bierzesz już długo bardzo. Zależy od lekarza kiedy odstawisz. Ja od 9 tygodnia odstawiałam encorton, teraz powoli zmniejszam dawki luteiny.W cyklu sztucznym to znaczy,że trzeba znowu się faszerowac jakimiś tabletkami
O matko i córko ja pier..... każdy musi tyle brac ,czy to zależy od tego kto jakie m problemy? ,a zastrzyki mnie nie przerażają, bo po covidzie musiałam sobie zrobić 40 jeden dziennie i też w brzuchPodczas stymulacji robiłam 3 zastrzyki. Przed transferem i do tej pory biorę tyle leków ze szkoda słów. W tamtym tygodniu odstawiłam Encorton a i tak zostało jeszcze 8 innych
Przeraża mnie ta ilość leków, ile my kobiety musimy się poświęcić. Czyli transfer jest gdzieś po okresie?Cykl sztuczny polega na tym, że nie masz swojej owulacji. Na początku robisz badania, potem jak są oki od 2 dnia bierzesz estrofem. Jeździsz na usg i lekarz ocenia grubość endometrium. Jak jest dobrze dołącza progesteron i po kilku dniach masz transfer. Te leki plus jeszcze pewnie mnóstwo innych (mi został teraz acard, prolutex i luteina) bierzesz już długo bardzo. Zależy od lekarza kiedy odstawisz. Ja od 9 tygodnia odstawiałam encorton, teraz powoli zmniejszam dawki luteiny.
Sherlook
U mnie było tak. Najlepiej punkcja, potem okres. Po okresie wizyta kontrolna i dopiero w następnym cyklu transfer. Czyli po punkcji były dwa okresy.Przeraża mnie ta ilość leków, ile my kobiety musimy się poświęcić. Czyli transfer jest gdzieś po okresie?
To zależy czy będziesz na cyklu sztucznym czy naturalnym. Przy naturalnym chyba jest mniej i szybciej się schodzi.O matko i córko ja pier..... każdy musi tyle brac ,czy to zależy od tego kto jakie m problemy? ,a zastrzyki mnie nie przerażają, bo po covidzie musiałam sobie zrobić 40 jeden dziennie i też w brzuch
Przy sztucznym trzeba brać progesteron i estradiol, do tego często Encorton.
Ja biorę jeszcze Fragmin.
Wszystko zależy od lekarza.
Skomplikowane to wszystko ,ale jakoś się połapięTo zależy czy będziesz na cyklu sztucznym czy naturalnym. Przy naturalnym chyba jest mniej i szybciej się schodzi.
Przy sztucznym trzeba brać progesteron i estradiol, do tego często Encorton.
Ja biorę jeszcze Fragmin.
Wszystko zależy od lekarza.
Czyli na transfer czeka się dwa cykleU mnie było tak. Najlepiej punkcja, potem okres. Po okresie wizyta kontrolna i dopiero w następnym cyklu transfer. Czyli po punkcji były dwa okresy.
Sherlook
Nie wiem jak jest u innych lekarzy. Ja tak miałam.Czyli na transfer czeka się dwa cykle
reklama
Ja miałam w kolejnym cyklu po punkcji.Nie wiem jak jest u innych lekarzy. Ja tak miałam.