reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

Dziewczyny, prenatalne USG robią już tylko przez brzuch jeśli nie ma problemów z widocznością dzidziuta? Pamiętam, że w mojej poprzedniej ciąży miałam też tv, bo młoda wcisnęła mi się gdzies w biodro prawie i był problem z dokładnym mierzeniem.
U mnie dziecko nie współpracowało i robił przez brzuch+ dopochwowe

reklama
Pamiętaj myślami jesteśmy wszystkie z Wami, przesyłamy ogrom sił i miłości na ten ciężki czas.. 🤍

no to mamy razem tego samego dnia tylko ja po Tobie prenatalne :) a który będzie u Ciebie tydzień jeśli mogę wiedzieć?
13+2 wg om a wg usg 13+5 więc ja już mam tak praktycznie na ostatnią chwilę badania, ale niestety 3 maja wypadł w piątek wiec o tydzień się przesunęło 😉

Mam pytanie o termin porodu. USG przed 10 tygodniem ciąży pokazało, że ciąża jest 4 dni młodsza względem terminu z OM a dzisiejsze USG potwierdziło termin z OM. Wiem że to tylko orientacyjne wyliczenia (syna urodziłam 11 dni po terminie), ale tak się zaczęłam zastanawiać nad tymi terminami po dzisiejszej wizycie. U Was się pokrywają terminy USG i OM?
U mnie ostatnio jak dobrze pamiętam były jakieś 2-4 dni różnicy i lekarz powiedział, że nie bierzemy tego pod uwagę tylko liczymy termin z OM.

Jeszcze nie, ale czekam z niecierpliwością i ciągle sprawdzam, czy może coś jednak 😉 W pierwszej ciąży wlanie nie pamiętam jak to było. Na pewno przed 20 tc, ale kiedy dokładnie nie pamiętam już.
Ja pamiętam, że w pierwszej ciąży ruchy poczułam właśnie ok. 20 tygodnia. Ciekawe jak będzie teraz bo u mnie łozysko na przedniej ścianie tym razem 🤔

I u mnie też wszystko dobrze, bobo 4,9cm 🥰 Termin według USG 21.11, a według OM 20.11. Lekarz pokazał mi też wartości z testu Pappa, wyszły dobrze tj. bardzo niskie prawdopodobieństwo wad, ale w papierze dostanę je dopiero za kilka dni więc ich nie przytoczę. Ufff, odetchnęłam trochę w końcu 🥹

reklama
13+2 wg om a wg usg 13+5 więc ja już mam tak praktycznie na ostatnią chwilę badania, ale niestety 3 maja wypadł w piątek wiec o tydzień się przesunęło 😉
Ja będę mieć równo 13 wg OM, także mi też z kilkudniowym zapasem zostało, ale miałam taką samą sytuację jak Ty - 3 maja odpadał 😇 to trzymajmy się do piątku i nie oszalejmy🤣

Do góry