reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

Zazdroszczę Wam dziewczyny, że już macie za sobą badania ja do poątku chyba jajko zniosę z nerwów.
Na pocieszenie powiem, że mi to piątek w tym tygodniu nie wydaje się taki odległy. Ja niestety na USG prenatalne muszę poczekać do 16.05 🥴 na szczęście 13.05 mam wizytę u mojego ginekologa. Jakoś tak mam dużo obaw, bardzo chciałabym mieć to USG pierwszego trymestru za sobą.

reklama
Na pocieszenie powiem, że mi to piątek w tym tygodniu nie wydaje się taki odległy. Ja niestety na USG prenatalne muszę poczekać do 16.05 🥴 na szczęście 13.05 mam wizytę u mojego ginekologa. Jakoś tak mam dużo obaw, bardzo chciałabym mieć to USG pierwszego trymestru za sobą.
Ja pomimo tego, że to moja druga ciąża to stres taki sam przed badaniami i odkąd ustały mdłości to się zastanawiam czy dalej w ciąży jestem i czy wszystko wporządku ja już w tamtym tygodniu krew do testu oddawałam 😉

Ja będę mieć równo 13 wg OM, także mi też z kilkudniowym zapasem zostało, ale miałam taką samą sytuację jak Ty - 3 maja odpadał 😇 to trzymajmy się do piątku i nie oszalejmy🤣
Ja w czwartek na tych "pełnych" prenatalnych będę miała 13+4, w dodatku z USG cały czas wychodzi 5 dni więcej, więc też na ostatnią chwilę, dlatego teraz robiłam dodatkowo prywatnie samo USG prenatalne bo lekarz się bał, że to może być za późno. Dzis CRL 77, a nie może być większe niż 84.

Cześć dziewczyny czytam Was w miarę na bieżąco ale brak czasu i zmęczenie jakoś odbierało mi chęci pisania. Mam pytanie czy któraś z was dostała leki na alergie i antybiotyk na zapalenie gardła? Mecze się niesamowicie a zarazem boję się co z dzieciątkiem ostatnia wizytę miałam 22 mają niby wszystko było ok termin na 22 listopada ale będzie planowana cesarka ze względu na przepukliny kręgosłupa i 2 cc . Ostatnio jestem strasznie nerwowa mecza mnie dreszcze i stany podgorączkowe. Śnią mi się koszmary i chce mi się płakać. Jestem załamana i niewiem co dalej czy któraś z Was kiedykolwiek tak miała czy to że mną coś nie tak

Cześć dziewczyny czytam Was w miarę na bieżąco ale brak czasu i zmęczenie jakoś odbierało mi chęci pisania. Mam pytanie czy któraś z was dostała leki na alergie i antybiotyk na zapalenie gardła? Mecze się niesamowicie a zarazem boję się co z dzieciątkiem ostatnia wizytę miałam 22 mają niby wszystko było ok termin na 22 listopada ale będzie planowana cesarka ze względu na przepukliny kręgosłupa i 2 cc . Ostatnio jestem strasznie nerwowa mecza mnie dreszcze i stany podgorączkowe. Śnią mi się koszmary i chce mi się płakać. Jestem załamana i niewiem co dalej czy któraś z Was kiedykolwiek tak miała czy to że mną coś nie tak
lekarz wypisał ci antybiotyk i lek na alergie? Masz może kontakt tel ze swoim ginem? Są bezpieczne leki w ciąży wiec jeśli są wskazania żeby coś brać to może tylko dla pewności skonsultowalabym się ze swoim ginem i brała :)

Ja mam znowu spadek energii, chyba muszę odpocząć po tych kilku dniach majówki i dzieci 24/7 😅na szczęście już przedszkole ❤️
Znowu mam fest mdłości na zmianę ze zgaga 😭

Hejka , ja niestety dobrych wieści nie mam. Serduszko sie zatrzymało. Czekam w szpitalu na poronienie.

Sciskam Was i szczerze życze żeby obyło sie już bez dramatów na tym wątku bo już chyba limit wyczerpany. ❤❤❤

Dawno nie zaglądałam, a tu taka przykra wiadomość. Trzymaj się, ściskam mocno 💔

A co Ci przepisał?? Jezu mnie alergia też już dopadła i ja już jestem rozłożona. Kichanie milion razy a jak kicham to mi w brzuchu ciągnie:/ gardło i nos pieką, czekam jeszcze na oczy i uszy... a w medicover alergolog na czerwiec dopiero 🙉
ja też miałam przez jakiś czas koszmary i głupie sny ale przeszlo.

Loratadyna i momester steryd do nosa doraźnie masc bo na piersiach i pod wyskoczyły bolesne równo wodne krostki pod piersiami pękły i bardzo bolą. Ogólnie dziś gorączka i kaszel wiec gratisowo choróbsko się rozkręca. Najgorsze jest to że mam swoją działalność a klientki nie są zadowolone z odwoływanych wizyt 😔 ale za to udało mi się dzisiaj wyłapać tetno maluszka i jakoś chwilowo humor się poprawil

reklama
Hej dziewczyny ja się dawno nie odzywałam bo czasu brak a jak już był to weny nie miałam. Ja leżę w szpitalu po amniopunkcji zaczęły mi się wody sączyć. Narazie są w brzuszku minimalne ale mało bardzo. Mam antybiotyki i cała masę przeciw skurczowych. Boję się 😔
Trzymaj się!
Musi być dobrze. Jesteśmy z Tobą myślami!

Do góry