reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

Kinga przyjdzie ci dziś ten dopler? Mnie jak na złość dopiero jutro, za późno zamówiłam 🫠
Tak, w powiadomieniu miałam, że następny dzień roboczy ale przyszedł mi SMS, że kurier dzisiaj dostarczy paczkę.
Hej, ja właśnie jadę na spotkanie z genetykiem. Nie czuję się pewnie i pewnie dlatego nie chce mi się jechać. Wręcz bym powiedziała że się boję 😒 mam 37 lat i wiek już sam podnosi ryzyka. Ech...
Trzymam kciuki. Moja mama w takim wieku zaszła w ciążę ze mną i wszystko książkowo, nie martw się na zapas 😉

reklama
Poprzednia wizyta była jak było 9+0, serduszko biło, 166 uderzeń na minutę. Nie wiemy co się stało na dniach, bo obumarcie miało miejsce w 10 tygodniu. Dzisiaj był zabieg łyżeczkowania. W szpitalu doktor była zaskoczona obumarciem przy bardzo wyraźny ciałku żółtym na usg. Jutro zawozimy próbkę do badania genetycznego i czekamy na wizytę u ginekologa i skierowanie na wszelkie możliwe badania, żeby szukać przyczyny 🥺 wierzę, że u ciebie będzie wszystko dobrze ❤️
bardzo mi przykro :(
Mój też już wie i tak samo wygadał w żłobku 🤣🤣 mówi do cioci " a moja mama ma bobasa w brzuchu I on już będzie jak będzie mikołaj " 🤣🤣🤣🤣
u Nas dzieci dowiedziały się przypadkiem bo teściowa im wypaliła jak się dowiedziała, nie zorientowała się ze nie wiedza. Maluchy tez się cieszą i czekam aż całe przedszkole będzie wiedziało 😅
Hej, ja właśnie jadę na spotkanie z genetykiem. Nie czuję się pewnie i pewnie dlatego nie chce mi się jechać. Wręcz bym powiedziała że się boję 😒 mam 37 lat i wiek już sam podnosi ryzyka. Ech...
trzymam kciuki, ale będzie dobrze 🤞🏻

Też mam w tym roku 37 i mój gin na wizycie przed prenatalnymi mi powiedział jakiego rzędu wyjdą mi ryzyka podstawowe biorąc pod uwagę mój wiek. Mówił, że zwykle są obniżone po dodaniu pozostałych parametrów, ale w sumie różnie może być, bo jednak statystyka robi swoje.
Trzymam kciuki za pozytywne wieści ✊✊✊

Poprzednia wizyta była jak było 9+0, serduszko biło, 166 uderzeń na minutę. Nie wiemy co się stało na dniach, bo obumarcie miało miejsce w 10 tygodniu. Dzisiaj był zabieg łyżeczkowania. W szpitalu doktor była zaskoczona obumarciem przy bardzo wyraźny ciałku żółtym na usg. Jutro zawozimy próbkę do badania genetycznego i czekamy na wizytę u ginekologa i skierowanie na wszelkie możliwe badania, żeby szukać przyczyny 🥺 wierzę, że u ciebie będzie wszystko dobrze ❤️

Bardzo mi przykro 😞 trzymaj się i dużo zdrówka życzę.

Ja już tez od tych przykrych wiadomości jestem tak zestresowana.
Dziś mam właśnie 11+5 i za godzinę jadę na prenatalne.
Czuje tylko jak stres robi się coraz większy i nie wiem co mam ze sobą zrobić.
Ja tez muszę sobie sprawić detektor, bo zwariować idzie.
Miłego dnia dla Was!😊

Miłego dnia dla Was!😊
Trzymam kciuki! Ja też dzisiaj badania mam, ale dopiero o 19 😵‍💫 będzie dobrze! 😍

Miłego dnia dla Was!😊
No ja powiem ci że do wczoraj nie myślałam o detektorze ,ale dla zdrowia wlasnego psychicznego zamowiłam ale ja mam rumień zakaźny więc to dodatkowe ryzyko niestety.

Powodzenia dziś dziewczyny wierze ze będzie dobrze 😊

Ja miałam od kilku dni okropne samopoczucie. Poniedziałek i wtorek praktycznie cały przespałam. Poniedziałek/ wtorek strasznie rozbolała mnie głowa przy przekręceniu się w łóżku z boku na bok kręciło mi się w głowie, a kiedy wstawałam zasłabłam. Kolejnego dnia leciała mi krew z nosa. Mdłości ogromne. Naprawdę głęboko wierze ze 2 trymestr jakoś sprawi ze poczuje się lepiej.

Ja prenatalne poniedziałek, badanie śni mi sie po nocach.

reklama
Kochana ja w tym roku kończę 38 lat mojego synka urodziłam jak miałam 36. Ale rozumiem, ze jest to stres sama to przecchodziłam ponad rok temu u nas wszystko było wporządku. W tej ciąży ten test PAPPA traktuje z przymrużeniem oka najwazniejsze będzie dla mnie usg.

Do góry