Ooo... To szybko się zdecydowałaś powiedzieć, bo jak dobrze doczytałam to jesteśmy na tym samym etapie, termin na 10.11? U mnie jeszcze nikt nie wie. Tylko w pracy powiedziałam kierowniczce, żeby się spodziewała, że niedługo pójde na l4U mnie wyszło tak, ze wie o ciąży już najbliższa rodzina z mojej strony i przy okazji dzieci się dowiedziały.
Myślałam, ze do córki co ma 7 lat gorzej dojdzie ta informacja, bo rodzeństwa mieć nie chciała, a tak się cieszy teraz
Codziennie przychodzi, interesuje jak ja się czuje, jak dzidzia się rozwija.
Syn widzę, ze nie do końca jeszcze rozumie, ale przyjdzie to z czasem.
Wstałam z drzemki niedawno, to nasiliły mi się mdłości, ze zaraz chyba położę się spać, bo nie chce tak cierpieć.
reklama
W zasadzie statystyki mówią, że po uwidocznieniu akcji serca jest tylko 3% szans na poronienie to bardzo niewiele, ponieważ po 12 tygodniu nadal pozostaje 1%. Także zastanawiam się czy faktycznie z ogłoszeniami warto czekać aż do 12 tygodnia
Ifi25
Moderator
Ooo... To szybko się zdecydowałaś powiedzieć, bo jak dobrze doczytałam to jesteśmy na tym samym etapie, termin na 10.11? U mnie jeszcze nikt nie wie. Tylko w pracy powiedziałam kierowniczce, żeby się spodziewała, że niedługo pójde na l4
Wiem, ze szybko.
No ale wyszło tak, ze musiałam akurat powiedzieć tym kilku najbliższym.
No a co do dzieci, to córka właśnie ostatnio coś podsłuchała i przez Jej interpretacje z mężem się zastanawialiśmy, czy powiedzieć i w końcu podjęliśmy ta decyzję.
Odebrałam betę 2574,54
Zobaczymy jak będzie w piątek.
Gratulacje mamuśkom po wizytach wszystko będzie dobrze!
Ja też mam starsze dzieci 15 i 12 i nie wiem jak im powiedzieć. Narazie sama w niepewności żyje
Ja mam dzieci 12,10 i na razie nie mówię, bo na pewno by komuś powiedzieli, a to jeszcze za wcześnie aczkolwiek korci strasznie zresztą oni, jakby czuli, bo tacy się wyjątkowo przytulasińscy ostatnio zrobili
Ludek88
Zaciekawiona BB
Trzymam kciuki też mam wtedyDziękuję Dziewczyny do 9 kwietnia osiwieje
Ifi25
Moderator
Ja mam dzieci 12,10 i na razie nie mówię, bo na pewno by komuś powiedzieli, a to jeszcze za wcześnie aczkolwiek korci strasznie zresztą oni, jakby czuli, bo tacy się wyjątkowo przytulasińscy ostatnio zrobili
Dzieci nieraz czuja więcej niż może się Nam wydawać.
Właśnie moja córa powiedziała bratu, ale porozmawialiśmy żeby nikomu więcej w rodzinie nie mówiła i trzyma tajemnice jak na razie.
Sosna108
Fanka BB :)
No chyba nie, może ma dobry sprzęt albo chodziło mu o 5+6tak przynajmniej zaznaczył i powiedział ginekolog. Chyba nie klamal co?
Sosna108
Poronienie poronieniem ale na prenatalnych mogą wyjść jakieś wady i np przerwiecie ciąże i później trzeba będzie się przed każdym tłumaczyć, dlatego ten 12 tydzień i badania prenatalne to taki wyznacznikW zasadzie statystyki mówią, że po uwidocznieniu akcji serca jest tylko 3% szans na poronienie to bardzo niewiele, ponieważ po 12 tygodniu nadal pozostaje 1%. Także zastanawiam się czy faktycznie z ogłoszeniami warto czekać aż do 12 tygodnia
Kinga_26
O i to dla mnie super wiadomość na wieczór ale ogólnie jestem zdania, że każdy powinnien opowiedzieć, wtedy kiedy chce i to czuje. Wiadomo każdy się boi różnych rzeczy, jednak nie można też robić z poronienia tematu tabu. W mojej rodzinie jest to normalna sprawa. Wiadomo w pierwszym trymestrze jest największe ryzyko, jednak tak naprawdę zawsze może coś się wydarzyć i nie mamy na to wpływu.W zasadzie statystyki mówią, że po uwidocznieniu akcji serca jest tylko 3% szans na poronienie to bardzo niewiele, ponieważ po 12 tygodniu nadal pozostaje 1%. Także zastanawiam się czy faktycznie z ogłoszeniami warto czekać aż do 12 tygodnia
reklama
Ja dzisiaj zaliczyłam USG, 11 mm toż to już duży człowiek Serduszko bije 153 na minutę i wszystko na razie jest w porządku
Ja używam Ciąża+ i jest ok, nie mam porównania, bo w poprzedniej ciąży też tej używałam i byłam zadowolona, więc innej nie szukałamHey wszystkim
Mam pytanko korzystacie z aplikacji ciążowych?! Macie jakieś które polecacie?!
Też to rozkminiam, nie chcemy mówić za wcześnie, żeby nie musieć tłumaczyć nic w razie czego tfu tfu. Poza tym jak już jej powiemy, to jest na tyle mała, że może się niechcący wygadać Dzisiaj ja podpytywałam, czy chciałaby mieć braciszka albo siostrzyczkę i powiedziała, że siostrzyczkę I teraz hit, zapytałam jakie imię by jej się podobało i podała imię, które było planowane dla ciąży poronionej w 12 TCTrzymam kciuki za wszystkie wizyty
U nas też piękne słońce, ale co z tego, jak zamulam w pracy do 16:30.
Może po południu posadzę z córką bratki korzystając z pogody, jutro ma popadać, to akurat by było dobrze
Tak właśnie rozkminiam kiedy powiedzieć córce, że będzie miała rodzeństwo. Myślałam, żeby tak za miesiąc, jak już będzie po pierwszych prenatalnych, ale boje się że ktoś się zorientuje wcześniej i dowie się od przypadkowej osoby. A z kolei jeśli jej teraz powiemy, to w święta dowiedzą się wszyscy, a obawiam się, że to jeszcze za wcześnie.