reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

Czesc dziewczyny
Witam w sobote. U nas okropna pogoda, zimno ale poszlam z synkiem na basen, rano pocwiczylam 30 min fitness. Obiecalam sobie ze w ta ciaze o siebie na serio zadbam bo w 1ej jadlam bez umiaru, tona chleba, slodycze i przytylam 20kg i do teraz jeszcze mi lezy. Takze musze bardzo uwazac 😞
Zdrowa dieta, ruch, pilates.

Ja mam wizyte 24 marca to bedzie 6+0 . Mysliscie ze serduszko juz bedzie widoczne& slyszalne. Nie wiem czy to nie za wczesnie

reklama
Czesc dziewczyny
Witam w sobote. U nas okropna pogoda, zimno ale poszlam z synkiem na basen, rano pocwiczylam 30 min fitness. Obiecalam sobie ze w ta ciaze o siebie na serio zadbam bo w 1ej jadlam bez umiaru, tona chleba, slodycze i przytylam 20kg i do teraz jeszcze mi lezy. Takze musze bardzo uwazac 😞

Ja mam wizyte 24 marca to bedzie 6+0 . Mysliscie ze serduszko juz bedzie widoczne& slyszalne. Nie wiem czy to nie za wczesnie
Mam tak samo, też przywaliłam poprzednio 18kg, teraz w ciąży wypada mi ślub, więc tym bardziej muszę w miarę trzymać formę 😉💪

To 6+0 może być trochę szybko, ale jak nie pójdziesz to się nie przekonasz.

Dziewczyny,
Mi wychodzi 4+5, zastanawiam się na kiedy się umówić do ginekologa.
Czytałam że najlepiej 7/8 tydzień żeby było już coś widać

4 lata temu byłam w ciąży i juz nie pamietam jak to było, człowiek szybko zapomina 😂

Czesc dziewczyny

Wiesz co ja ide 6+5 , na grupie na fb kobitka dziś pytała właśnie że była w 6tc na usg i nie było zarodka i teraz stres i musi tydzien czekać czy pojawi sie zarodek. Lepiej poczekać pare dni, chyba ze coś cie niepokoi.

Też mam w planach na basen chodzić, tylko niech sie zrobi cieplej ciut bo inaczej zatoki chore bede miec na bank.

Ja zauważyłam, ze zaczęłam właśnie sporo jeść ostatnio i mieć zachcianki, ale zaczęły pojawiać się mdłości, to pewnie się ogarnie troszkę.
Muszę tez uważać, bo bym nie chciała dużo przytyć. 😅

Ja mam wizytę za 2 tyg i to będzie 7+3, ale chciałabym sie umówić pod koniec tygodnia tego jeszcze to będzie 6

Czesc dziewczyny

6+0 to myślę ze tak na dwoje babka wróżyła. Pewnie dużo zależy od tego kiedy dokładnie była owu i może od sprzętu lekarza?!

Ja mam wynik bety, wyszło 907 wiec chyba jest dobrze. Kalkulator pokazuje ze jest w normie. W pon zadzwonię do lekarza i tez spróbuje się umówić

Cześć,
jestem już na październikowych mamach, ale w czwartek na wizycie okazało się, że chyba ciąża ciut młodsza, lekarz wyliczył z wielkości pęcherzyka 5+0, więc dołączę do Was 🙂

Na wizytę pierwotnie umawiałam się na 26.03, bo w poprzedniej ciąży dopiero w 8-9 tygodniu było widać serduszko i niepotrzebnie się nastresowałam na wcześniejszych wizytach.

W czwartek jednak wcisnęłam się na wizytę do lekarza na cito, bo miałam plamienie, ale lekarz nic niepokojącego nie widział, tyle że na razie jest pusty pęcherzyk i na dwoje babka wróżyła, albo ciąża trochę młodsza, albo się nie rozwija. Tak że czekam teraz na wizytę za dwa tygodnie i wtedy może już się coś okaże.

Ja zauważyłam, ze zaczęłam właśnie sporo jeść ostatnio i mieć zachcianki, ale zaczęły pojawiać się mdłości, to pewnie się ogarnie troszkę.
Muszę tez uważać, bo bym nie chciała dużo przytyć. 😅

Ja mam wizytę za 2 tyg i to będzie 7+3, ale chciałabym sie umówić pod koniec tygodnia tego jeszcze to będzie 6
Mnie i troche męczy zgaga i troche chyba mdli. Nie jakoś koszmarnie ale i dziś rano mnie dopadło i wieczorem. Ogólnie najgorsze co może być to doprowadzić sie do głodu bo wtedy nie jest miło 😅 6 tydz jutro zaczne kiedyś musiały się mdłości zacząć 😉

Z miesiączki termin mam na 10 listopada… w grudniu 2023 roku poroniłam w 8 tygodniu. Mam 5 letniego synka. Natomiast przez sytuację z grudnia jestem w strachu.
Jak się czujecie ? Ja mam wizytę dopiero 18.03… po konsultacji telefonicznej z lekarzem.
Ja ogólnie okej ale pobolewa mnie podbrzusze dziś tak mocniej jak na miesiaczke promieniuje i mam już panikę w oczach…

reklama
Jutro kończe 5 tydzień, jeszcze dwa tygodnie do wizyty .... jak tu wytrzymać cierpliwie to ja nie wiem. Dopóki nie zobacze na usg to mi nawet ciężko uwierzyć że ja w ciąży jestem , tyle czekania jeszcze przede mną 🙈

kto ma w przyszłym tyg wizyte i który to będzie tydzień? To chociaż pokibicuje ☺️
Ja mam pierwszą 13.03, to będzie 6 TC, ale to dlatego, że już miałam umówione USG w poradni leczenia niepłodności i pani powiedział, ze jak mam i tak zaklepany termin, to żebym przyszła :) Kolejne u mojego lekarza mam w 8 TC i celowałam właśnie w 7-8 TC, żeby na 100% już coś było widać, szczególnie, że mam późno owulację i obstawiam, że ciąża pewnie będzie młodsza.
Czesc dziewczyny

Ja teraz zaczynam 2 kg grubsza niż w pierwszej ciąży, najpierw straciłam 4 kg, a ostatecznie rodziłam z +7 kg od wagi wyjściowej. Teraz znów chciałabym trochę zbić wagę w początkowej fazie, ale wtedy chodziłam do dietetyka, a teraz liczę, że może uda mi się samej...

Do góry