Nie i boję się to liczyćA liczyliście ile pieluch zużywanie miesięcznie ?
![See-no-evil monkey :see_no_evil: 🙈](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f648.png)
Może jakiś uczeń by to mógł policzyć
![Squinting face with tongue :stuck_out_tongue_closed_eyes: 😝](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f61d.png)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie i boję się to liczyćA liczyliście ile pieluch zużywanie miesięcznie ?
No właśnie ja ze względu na środowisko chcę zmienić pieluchy i też dlatego, że pieluchy to plastik, na dodatek chlorowany jak waciki do twarzy. Używamy pieluch bambiboo ale tak czy siak to śmieci. Używam wacików do twarzy wielorazowych i mam wkładki laktacyjne wielorazowe, super sprawaA liczyliście ile pieluch zużywanie miesięcznie ?
Właśnie widziałam tez wkładki laktacyjne i chyba muszę zamówić bo mnie jednorazówki strasznie irytują.No właśnie ja ze względu na środowisko chcę zmienić pieluchy. Używam wacików do twarzy wielorazowych i mam wkładki laktacyjne wielorazowe, super sprawa![]()
Muszę policzyć abym wiedziała haka jest stopa zwrotu inwestycjiNie i boję się to liczyć
Może jakiś uczeń by to mógł policzyć![]()
Ja mam 4 pary, 2 zwykle i 2 profilowane, nie czuje ich w ogóle. Wiadomo, że przy dłuższej przerwie od karmienia nasiąkają, ale jeszcze nie miałam sytuacji, że przemokły.Właśnie widziałam tez wkładki laktacyjne i chyba muszę zamówić bo mnie jednorazówki strasznie irytują.
Ja zużywam chyba tak z 6 pieluch na dobę, ale w sumie nie liczyłam. To zależy jak długo młody śpi. To by było ok 180 sztuk miesięcznie. To dużo śmieci. Kupuję Dady, jeśli to możliwe to w promocji czyli za ok. 70 pieluch 30 kilka złotych czy jakoś tak.A liczyliście ile pieluch zużywanie miesięcznie ?
Ja piorę osobno, choć ostatnio się zastanawiałam nad tym - bo pościele piorę normalnie a Kuba w tym śpi. Ale w sumie jego pranie wypełnia pralkę bo dorzucam tam moje koszulki, więc spoko.Ja tylko pierwsze 3 miechy prałam osobni teraz wszystko razem.
Ja piorę dość często bo nas jest 5 !! A dość szybko przeszłam na pranie razem bo to bez sensu. Skoro młody przytula się do nas i naszych ubrań, pościeli. Leży na macie, która tez piorę w normalnych płynach.
6 pieluch ?Ja zużywam chyba tak z 6 pieluch na dobę, ale w sumie nie liczyłam. To zależy jak długo młody śpi. To by było ok 180 sztuk miesięcznie. To dużo śmieci. Kupuję Dady, jeśli to możliwe to w promocji czyli za ok. 70 pieluch 30 kilka złotych czy jakoś tak.
Ja piorę osobno, choć ostatnio się zastanawiałam nad tym - bo pościele piorę normalnie a Kuba w tym śpi. Ale w sumie jego pranie wypełnia pralkę bo dorzucam tam moje koszulki, więc spoko.
@martimo też nie prasuję. Tylko jak byłam w ciąży to pierwszą partię wyprasowałam a potem życie zweryfikowało moje poglądy. A potem doczytałam, że w innych krajach zalecają pranie dzieciowych rzeczy w 30 stopniach a nie jak u nas w 60. Wiec piorę już w 40 bo i nasze tak piorę.
Polecam zmienić mega mocny proszek na eko lub platki mydlane, w których pierzesz rzeczy dzieckaNo to ja małej piore dwa razy w tygodniu.
I piore osobno- takie dostaliśmy zalecenia.
I chyba coś w tym jest bo są dzieciaki z problemami skórnymi i również mają osobno prane a rodzice w innym
Co innego dotyk przez ciuch ( przytulaski) a co innego uprane ciuszki w jakiś mega mocnych zapachowych kapsułkach czy proszku.
Dla mnie jest różnica
Pewnie w któryś momencie zaczniemy jej prac razem z naszymi ale najpierw muszę poszukać jakiś kapsułek/ proszków- delikatnych.
Nie liczę ile idzie nam miesięcznie na pampersy wole nie wiedzieć ale na pewno sporo
Szacun za te pampersy wielokrotnego użytku ale ja z tego nie skorzystam.
Ja akurat nie piorę w mocnych kapsułkach ani proszkach swoich i meza ciuchowPolecam zmienić mega mocny proszek na eko lub platki mydlane, w których pierzesz rzeczy dzieckawszystkim wyjdzie na dobre
A dlaczego nie skorzystasz? Wcześniej pisałaś, że z lenistwa hehe, a może watro spróbować? Chociażby dla samego zobaczenia co i jak, bo to zdrowsze dla dzidzi![]()