reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
A liczyliście ile pieluch zużywanie miesięcznie ?
No właśnie ja ze względu na środowisko chcę zmienić pieluchy i też dlatego, że pieluchy to plastik, na dodatek chlorowany jak waciki do twarzy. Używamy pieluch bambiboo ale tak czy siak to śmieci. Używam wacików do twarzy wielorazowych i mam wkładki laktacyjne wielorazowe, super sprawa 💓

No właśnie ja ze względu na środowisko chcę zmienić pieluchy. Używam wacików do twarzy wielorazowych i mam wkładki laktacyjne wielorazowe, super sprawa 💓
Właśnie widziałam tez wkładki laktacyjne i chyba muszę zamówić bo mnie jednorazówki strasznie irytują.

Właśnie widziałam tez wkładki laktacyjne i chyba muszę zamówić bo mnie jednorazówki strasznie irytują.
Ja mam 4 pary, 2 zwykle i 2 profilowane, nie czuje ich w ogóle. Wiadomo, że przy dłuższej przerwie od karmienia nasiąkają, ale jeszcze nie miałam sytuacji, że przemokły.

Załączniki

• 1683563704780552531719987415302.jpg
    1683563704780552531719987415302.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 33
A liczyliście ile pieluch zużywanie miesięcznie ?
Ja zużywam chyba tak z 6 pieluch na dobę, ale w sumie nie liczyłam. To zależy jak długo młody śpi. To by było ok 180 sztuk miesięcznie. To dużo śmieci. Kupuję Dady, jeśli to możliwe to w promocji czyli za ok. 70 pieluch 30 kilka złotych czy jakoś tak.
Ja tylko pierwsze 3 miechy prałam osobni teraz wszystko razem.
Ja piorę osobno, choć ostatnio się zastanawiałam nad tym - bo pościele piorę normalnie a Kuba w tym śpi. Ale w sumie jego pranie wypełnia pralkę bo dorzucam tam moje koszulki, więc spoko.

@martimo też nie prasuję. Tylko jak byłam w ciąży to pierwszą partię wyprasowałam a potem życie zweryfikowało moje poglądy. A potem doczytałam, że w innych krajach zalecają pranie dzieciowych rzeczy w 30 stopniach a nie jak u nas w 60. Wiec piorę już w 40 bo i nasze tak piorę.

Ja piorę dość często bo nas jest 5 !! A dość szybko przeszłam na pranie razem bo to bez sensu. Skoro młody przytula się do nas i naszych ubrań, pościeli. Leży na macie, która tez piorę w normalnych płynach.

No to ja małej piore dwa razy w tygodniu.
I piore osobno- takie dostaliśmy zalecenia.
I chyba coś w tym jest bo są dzieciaki z problemami skórnymi i również mają osobno prane a rodzice w innym 😉
Co innego dotyk przez ciuch ( przytulaski) a co innego uprane ciuszki w jakiś mega mocnych zapachowych kapsułkach czy proszku.
Dla mnie jest różnica 😉

Pewnie w któryś momencie zaczniemy jej prac razem z naszymi ale najpierw muszę poszukać jakiś kapsułek/ proszków- delikatnych.

Nie liczę ile idzie nam miesięcznie na pampersy wole nie wiedzieć ale na pewno sporo 🤪

Szacun za te pampersy wielokrotnego użytku ale ja z tego nie skorzystam.

Ja zużywam chyba tak z 6 pieluch na dobę, ale w sumie nie liczyłam. To zależy jak długo młody śpi. To by było ok 180 sztuk miesięcznie. To dużo śmieci. Kupuję Dady, jeśli to możliwe to w promocji czyli za ok. 70 pieluch 30 kilka złotych czy jakoś tak.

Ja piorę osobno, choć ostatnio się zastanawiałam nad tym - bo pościele piorę normalnie a Kuba w tym śpi. Ale w sumie jego pranie wypełnia pralkę bo dorzucam tam moje koszulki, więc spoko.

@martimo też nie prasuję. Tylko jak byłam w ciąży to pierwszą partię wyprasowałam a potem życie zweryfikowało moje poglądy. A potem doczytałam, że w innych krajach zalecają pranie dzieciowych rzeczy w 30 stopniach a nie jak u nas w 60. Wiec piorę już w 40 bo i nasze tak piorę.
6 pieluch ? 😳😳 o Boże malutko.

Ale fakt ja często małej zmieniam nawet jak nie jest pełna.

U nas stanowczo więcej idzie.
Koszt 60-67 złoty a tam 60 sztuk pampersow.
Jak jest promocja to 60 złoty a jak nie ma to 67 złoty.

Wiem jedno że 500 + to za mało 😂😂
U nas samo mleko to zbliżone 500 złoty plus te pampersy / waciki/ podkłady i masc do smarowania dupki / chusteczki na wyjscie to kupa kasy 😂
Wiadomo żele do kąpieli to jak się kupi to chwilę jest tak samo jakieś kremy itp.
Chociaż my używamy jeden rodzaj i nie kombinujemy z kosmetykami żadnych oliwek itp.

Chyba o niczym nie zapomniałam.

P.s prasowałam pierwsza partie ciuszków teraz nie prasuje.

No to ja małej piore dwa razy w tygodniu.
I piore osobno- takie dostaliśmy zalecenia.
I chyba coś w tym jest bo są dzieciaki z problemami skórnymi i również mają osobno prane a rodzice w innym 😉
Co innego dotyk przez ciuch ( przytulaski) a co innego uprane ciuszki w jakiś mega mocnych zapachowych kapsułkach czy proszku.
Dla mnie jest różnica 😉

Pewnie w któryś momencie zaczniemy jej prac razem z naszymi ale najpierw muszę poszukać jakiś kapsułek/ proszków- delikatnych.

Nie liczę ile idzie nam miesięcznie na pampersy wole nie wiedzieć ale na pewno sporo 🤪

Szacun za te pampersy wielokrotnego użytku ale ja z tego nie skorzystam.
Polecam zmienić mega mocny proszek na eko lub platki mydlane, w których pierzesz rzeczy dziecka :) wszystkim wyjdzie na dobre ☺️

A dlaczego nie skorzystasz? Wcześniej pisałaś, że z lenistwa hehe, a może watro spróbować? Chociażby dla samego zobaczenia co i jak, bo to zdrowsze dla dzidzi 🙃

reklama
Polecam zmienić mega mocny proszek na eko lub platki mydlane, w których pierzesz rzeczy dziecka :) wszystkim wyjdzie na dobre ☺️

A dlaczego nie skorzystasz? Wcześniej pisałaś, że z lenistwa hehe, a może watro spróbować? Chociażby dla samego zobaczenia co i jak, bo to zdrowsze dla dzidzi 🙃
Ja akurat nie piorę w mocnych kapsułkach ani proszkach swoich i meza ciuchow 🤪
on się dostosowuje do mnie.
Sama mam problemy skórne gdzie właśnie zauważyłam że po upraniu w jakimś mega mocnym proszku moja skóra robi się czerwona i mnie swędzi.
Wiec piorę w hipoalergicznych proszkach.
Mnie nie przeszkadza prac nam osobno i młodej 😉

Ja tych wielorazowych to chyba musiałabym mieć z 20 na jeden dzień 😂 a gdzie reszta dni.
Chyba ze codziennie prac ale to już jest zużywanie wody / prądu.
Niby eko ale w drugą stronę marnowanie wody/ prądu.
Musiałbym prac codziennie same pampersy a nie czarujmy się z jednego dnia nie ma ciuchów z małej aż takiej ilości 🤪 nawet z nas nie ma takiej ilości.

Musiałabym prac na siłe 🤪

Do góry