reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Chyba w rosmannie kupowałaś po 75 złoty.
Bo my również kupujemy pampersy premium care i koszt wiadomo że wahał się między rozmiarami 1 coś koło 50 złoty 2 koło 55 a 3 to koszt miedzy 60-67 złoty.

Czasem można trafić na jakąś promocje.
Ja akurat nie wyszukuje bo nie jezdze od sklepu do sklepu w poszukiwaniu pampersow 😂😂 ale np ostatnio za karton tych pampersow sztuk 120 zapłaciłam 104 złoty za numer 3.

Powiem tak no pewnie ze oszczędność spora i eco 🤪
Ale przypuszczam że tych pampersow wielokrotnego użytku trzeba mieć dużo więc prania jest dużo więcej.
Ja na np młodej piore dwa razy w tygodniu ciuchy i w płatkach mydlanych ze względu na to że ma delikatniejsza skóre.
Wiec nie ma opcji że wrzucę z naszymi ciuchami.
Ja piorę dość często bo nas jest 5 !! A dość szybko przeszłam na pranie razem bo to bez sensu. Skoro młody przytula się do nas i naszych ubrań, pościeli. Leży na macie, która tez piorę w normalnych płynach.

reklama
Ja tylko pierwsze 3 miechy prałam osobni teraz wszystko razem.
Ja piorę dość często bo nas jest 5 !! A dość szybko przeszłam na pranie razem bo to bez sensu. Skoro młody przytula się do nas i naszych ubrań, pościeli. Leży na macie, która tez piorę w normalnych płynach.
Ja też wrzucam z naszymi, mam to samo zdanie... W zasadzie od prawie początku tak robię. Chyba tylko za noworodka nie robiłam... I nie prasuję jakby ktoś chciał wiedzieć 😝
Mnie wielopielo też interesowało, ale stwierdziłam że to dla mnie zbyt wiele nowości przy pierwszym dziecku. Wydaje mi się że to się sprawdza jak dziecko robi później trochę mniej kup - o ile taki okres w ogóle jest? Mnie też denerwują śmieci, ale zupełnie jakoś nie wyobrażam sobie. Napisz @Stylenka koniecznie co to za pieluchy i jak to działa. A te chusteczki do przemywania? Jakie to?

A liczyliście ile pieluch zużywanie miesięcznie ?
No właśnie ja ze względu na środowisko chcę zmienić pieluchy i też dlatego, że pieluchy to plastik, na dodatek chlorowany jak waciki do twarzy. Używamy pieluch bambiboo ale tak czy siak to śmieci. Używam wacików do twarzy wielorazowych i mam wkładki laktacyjne wielorazowe, super sprawa 💓

No właśnie ja ze względu na środowisko chcę zmienić pieluchy. Używam wacików do twarzy wielorazowych i mam wkładki laktacyjne wielorazowe, super sprawa 💓
Właśnie widziałam tez wkładki laktacyjne i chyba muszę zamówić bo mnie jednorazówki strasznie irytują.

Właśnie widziałam tez wkładki laktacyjne i chyba muszę zamówić bo mnie jednorazówki strasznie irytują.
Ja mam 4 pary, 2 zwykle i 2 profilowane, nie czuje ich w ogóle. Wiadomo, że przy dłuższej przerwie od karmienia nasiąkają, ale jeszcze nie miałam sytuacji, że przemokły.

Załączniki

• 1683563704780552531719987415302.jpg
    1683563704780552531719987415302.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 27
reklama
A liczyliście ile pieluch zużywanie miesięcznie ?
Ja zużywam chyba tak z 6 pieluch na dobę, ale w sumie nie liczyłam. To zależy jak długo młody śpi. To by było ok 180 sztuk miesięcznie. To dużo śmieci. Kupuję Dady, jeśli to możliwe to w promocji czyli za ok. 70 pieluch 30 kilka złotych czy jakoś tak.
Ja tylko pierwsze 3 miechy prałam osobni teraz wszystko razem.
Ja piorę osobno, choć ostatnio się zastanawiałam nad tym - bo pościele piorę normalnie a Kuba w tym śpi. Ale w sumie jego pranie wypełnia pralkę bo dorzucam tam moje koszulki, więc spoko.

@martimo też nie prasuję. Tylko jak byłam w ciąży to pierwszą partię wyprasowałam a potem życie zweryfikowało moje poglądy. A potem doczytałam, że w innych krajach zalecają pranie dzieciowych rzeczy w 30 stopniach a nie jak u nas w 60. Wiec piorę już w 40 bo i nasze tak piorę.

Do góry