Ja piorę dość często bo nas jest 5 !! A dość szybko przeszłam na pranie razem bo to bez sensu. Skoro młody przytula się do nas i naszych ubrań, pościeli. Leży na macie, która tez piorę w normalnych płynach.Chyba w rosmannie kupowałaś po 75 złoty.
Bo my również kupujemy pampersy premium care i koszt wiadomo że wahał się między rozmiarami 1 coś koło 50 złoty 2 koło 55 a 3 to koszt miedzy 60-67 złoty.
Czasem można trafić na jakąś promocje.
Ja akurat nie wyszukuje bo nie jezdze od sklepu do sklepu w poszukiwaniu pampersow ale np ostatnio za karton tych pampersow sztuk 120 zapłaciłam 104 złoty za numer 3.
Powiem tak no pewnie ze oszczędność spora i eco
Ale przypuszczam że tych pampersow wielokrotnego użytku trzeba mieć dużo więc prania jest dużo więcej.
Ja na np młodej piore dwa razy w tygodniu ciuchy i w płatkach mydlanych ze względu na to że ma delikatniejsza skóre.
Wiec nie ma opcji że wrzucę z naszymi ciuchami.
reklama
maszak
Fanka BB :)
Ja tylko pierwsze 3 miechy prałam osobni teraz wszystko razem.Ja piorę dość często bo nas jest 5 !! A dość szybko przeszłam na pranie razem bo to bez sensu. Skoro młody przytula się do nas i naszych ubrań, pościeli. Leży na macie, która tez piorę w normalnych płynach.
Ja tylko pierwsze 3 miechy prałam osobni teraz wszystko razem.
Ja też wrzucam z naszymi, mam to samo zdanie... W zasadzie od prawie początku tak robię. Chyba tylko za noworodka nie robiłam... I nie prasuję jakby ktoś chciał wiedziećJa piorę dość często bo nas jest 5 !! A dość szybko przeszłam na pranie razem bo to bez sensu. Skoro młody przytula się do nas i naszych ubrań, pościeli. Leży na macie, która tez piorę w normalnych płynach.
Mnie wielopielo też interesowało, ale stwierdziłam że to dla mnie zbyt wiele nowości przy pierwszym dziecku. Wydaje mi się że to się sprawdza jak dziecko robi później trochę mniej kup - o ile taki okres w ogóle jest? Mnie też denerwują śmieci, ale zupełnie jakoś nie wyobrażam sobie. Napisz @Stylenka koniecznie co to za pieluchy i jak to działa. A te chusteczki do przemywania? Jakie to?
Nie i boję się to liczyćA liczyliście ile pieluch zużywanie miesięcznie ?
Może jakiś uczeń by to mógł policzyć
No właśnie ja ze względu na środowisko chcę zmienić pieluchy i też dlatego, że pieluchy to plastik, na dodatek chlorowany jak waciki do twarzy. Używamy pieluch bambiboo ale tak czy siak to śmieci. Używam wacików do twarzy wielorazowych i mam wkładki laktacyjne wielorazowe, super sprawaA liczyliście ile pieluch zużywanie miesięcznie ?
Właśnie widziałam tez wkładki laktacyjne i chyba muszę zamówić bo mnie jednorazówki strasznie irytują.No właśnie ja ze względu na środowisko chcę zmienić pieluchy. Używam wacików do twarzy wielorazowych i mam wkładki laktacyjne wielorazowe, super sprawa
Muszę policzyć abym wiedziała haka jest stopa zwrotu inwestycjiNie i boję się to liczyć
Może jakiś uczeń by to mógł policzyć
Ja mam 4 pary, 2 zwykle i 2 profilowane, nie czuje ich w ogóle. Wiadomo, że przy dłuższej przerwie od karmienia nasiąkają, ale jeszcze nie miałam sytuacji, że przemokły.Właśnie widziałam tez wkładki laktacyjne i chyba muszę zamówić bo mnie jednorazówki strasznie irytują.
Załączniki
reklama
Ja zużywam chyba tak z 6 pieluch na dobę, ale w sumie nie liczyłam. To zależy jak długo młody śpi. To by było ok 180 sztuk miesięcznie. To dużo śmieci. Kupuję Dady, jeśli to możliwe to w promocji czyli za ok. 70 pieluch 30 kilka złotych czy jakoś tak.A liczyliście ile pieluch zużywanie miesięcznie ?
Ja piorę osobno, choć ostatnio się zastanawiałam nad tym - bo pościele piorę normalnie a Kuba w tym śpi. Ale w sumie jego pranie wypełnia pralkę bo dorzucam tam moje koszulki, więc spoko.Ja tylko pierwsze 3 miechy prałam osobni teraz wszystko razem.
@martimo też nie prasuję. Tylko jak byłam w ciąży to pierwszą partię wyprasowałam a potem życie zweryfikowało moje poglądy. A potem doczytałam, że w innych krajach zalecają pranie dzieciowych rzeczy w 30 stopniach a nie jak u nas w 60. Wiec piorę już w 40 bo i nasze tak piorę.