reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Chyba w rosmannie kupowałaś po 75 złoty.
Bo my również kupujemy pampersy premium care i koszt wiadomo że wahał się między rozmiarami 1 coś koło 50 złoty 2 koło 55 a 3 to koszt miedzy 60-67 złoty.

Czasem można trafić na jakąś promocje.
Ja akurat nie wyszukuje bo nie jezdze od sklepu do sklepu w poszukiwaniu pampersow 😂😂 ale np ostatnio za karton tych pampersow sztuk 120 zapłaciłam 104 złoty za numer 3.

Powiem tak no pewnie ze oszczędność spora i eco 🤪
Ale przypuszczam że tych pampersow wielokrotnego użytku trzeba mieć dużo więc prania jest dużo więcej.
Ja na np młodej piore dwa razy w tygodniu ciuchy i w płatkach mydlanych ze względu na to że ma delikatniejsza skóre.
Wiec nie ma opcji że wrzucę z naszymi ciuchami.
Ja piorę dość często bo nas jest 5 !! A dość szybko przeszłam na pranie razem bo to bez sensu. Skoro młody przytula się do nas i naszych ubrań, pościeli. Leży na macie, która tez piorę w normalnych płynach.

reklama
Ja tylko pierwsze 3 miechy prałam osobni teraz wszystko razem.
Ja piorę dość często bo nas jest 5 !! A dość szybko przeszłam na pranie razem bo to bez sensu. Skoro młody przytula się do nas i naszych ubrań, pościeli. Leży na macie, która tez piorę w normalnych płynach.
Ja też wrzucam z naszymi, mam to samo zdanie... W zasadzie od prawie początku tak robię. Chyba tylko za noworodka nie robiłam... I nie prasuję jakby ktoś chciał wiedzieć 😝
Mnie wielopielo też interesowało, ale stwierdziłam że to dla mnie zbyt wiele nowości przy pierwszym dziecku. Wydaje mi się że to się sprawdza jak dziecko robi później trochę mniej kup - o ile taki okres w ogóle jest? Mnie też denerwują śmieci, ale zupełnie jakoś nie wyobrażam sobie. Napisz @Stylenka koniecznie co to za pieluchy i jak to działa. A te chusteczki do przemywania? Jakie to?

A liczyliście ile pieluch zużywanie miesięcznie ?
No właśnie ja ze względu na środowisko chcę zmienić pieluchy i też dlatego, że pieluchy to plastik, na dodatek chlorowany jak waciki do twarzy. Używamy pieluch bambiboo ale tak czy siak to śmieci. Używam wacików do twarzy wielorazowych i mam wkładki laktacyjne wielorazowe, super sprawa 💓

No właśnie ja ze względu na środowisko chcę zmienić pieluchy. Używam wacików do twarzy wielorazowych i mam wkładki laktacyjne wielorazowe, super sprawa 💓
Właśnie widziałam tez wkładki laktacyjne i chyba muszę zamówić bo mnie jednorazówki strasznie irytują.

Właśnie widziałam tez wkładki laktacyjne i chyba muszę zamówić bo mnie jednorazówki strasznie irytują.
Ja mam 4 pary, 2 zwykle i 2 profilowane, nie czuje ich w ogóle. Wiadomo, że przy dłuższej przerwie od karmienia nasiąkają, ale jeszcze nie miałam sytuacji, że przemokły.

Załączniki

• 1683563704780552531719987415302.jpg
    1683563704780552531719987415302.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 29
reklama
A liczyliście ile pieluch zużywanie miesięcznie ?
Ja zużywam chyba tak z 6 pieluch na dobę, ale w sumie nie liczyłam. To zależy jak długo młody śpi. To by było ok 180 sztuk miesięcznie. To dużo śmieci. Kupuję Dady, jeśli to możliwe to w promocji czyli za ok. 70 pieluch 30 kilka złotych czy jakoś tak.
Ja tylko pierwsze 3 miechy prałam osobni teraz wszystko razem.
Ja piorę osobno, choć ostatnio się zastanawiałam nad tym - bo pościele piorę normalnie a Kuba w tym śpi. Ale w sumie jego pranie wypełnia pralkę bo dorzucam tam moje koszulki, więc spoko.

@martimo też nie prasuję. Tylko jak byłam w ciąży to pierwszą partię wyprasowałam a potem życie zweryfikowało moje poglądy. A potem doczytałam, że w innych krajach zalecają pranie dzieciowych rzeczy w 30 stopniach a nie jak u nas w 60. Wiec piorę już w 40 bo i nasze tak piorę.

Do góry