reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

czyli jednak wspólne spanko? ;)

u nas są problemy ze spaniem raz po raz i to wynika chyba ze skoków. jestem megadumna z córki znów, bo raz że doskonali te obroty z pleców na brzuch, jak i wyprost na rękach, umie się świetnie obracać wokół własnej osi (na razie często idzie w 1 stronę, ale udaje jej się też w drugą czasem), pełza jakby w tył też. ani się obejrzę, a wyłazi z maty... próbowała się też wczoraj obracać na plecy! super to wygląda. zawsze mnie fascynuje, że wszyscy taką drogę przeszliśmy :)

nie mam na razie wieści o zamkniętym wątku, dam znać.

Obrót własnej osi bardzo dobrze jej wychodzi. Krąży po łóżeczku ze czasem sama się dziwię.
Tak czasem śpimy razem jak ma drzemkę w ciągu dnia czy nad ranem jak zostajemy we dwie 😉
Ale noce jej są w łóżeczku 😉😉

reklama
Wczoraj udało mi się zapakować te ciuszki w to pudełko 🤪 fakt pare sztuk musiałam wyciągnąć no ale to pare sztuk a nie cale pudło 🤪 bo mój mąż stwierdził żebym całość wystawiła.

Młoda zasnęła. Drzemka. A ja ? A ja dzisiaj się nudze 🤪 jak wstanie to pójdziemy później na spacerek. Chłodno wiaterek wieje. Gdzie ta wiosna polazła 🤪🤪

Wczoraj udało mi się zapakować te ciuszki w to pudełko 🤪 fakt pare sztuk musiałam wyciągnąć no ale to pare sztuk a nie cale pudło 🤪 bo mój mąż stwierdził żebym całość wystawiła.

Młoda zasnęła. Drzemka. A ja ? A ja dzisiaj się nudze 🤪 jak wstanie to pójdziemy później na spacerek. Chłodno wiaterek wieje. Gdzie ta wiosna polazła 🤪🤪
U nas chłodno, ale słonecznie. Pójdziemy na spacer podczas kolejnej drzemki, bo przy dzisiejszych ekscesach nie będę ryzykowała spaceru nie na śpiocha. Ech, albo coś ją boli, albo tak źle znosi ten skok. Nic jej nie pasuje. Mata absolutnie, nawet noszenie jest złe. Czasem udaje mi się ją rozśmieszyć, ale za chwilę znowu stękanie. W końcu puściłam jej muzykę, która ją uspokaja (sluchalam jeszcze w ciąży na uspokojenie i wmawiam sobie, że to dlatego 😀), pochodziłam z nią po sypialni, pobujalam się i zasnęła. Spi już ponad 2 h.

Młody stęka na macie, a ja się maluję. I patrzę, a on taką drogę pokonał 😯 te ślady to od paznokci. Muszę obciąć duże paznokcie u nóg, nie wiem jak się za to zabrać 🙊

I tak. Moje dziecko ma takie tłuste nóżki 😅

Załączniki

• 20230508_124234.jpg
    20230508_124234.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 43
U nas chłodno, ale słonecznie. Pójdziemy na spacer podczas kolejnej drzemki, bo przy dzisiejszych ekscesach nie będę ryzykowała spaceru nie na śpiocha. Ech, albo coś ją boli, albo tak źle znosi ten skok. Nic jej nie pasuje. Mata absolutnie, nawet noszenie jest złe. Czasem udaje mi się ją rozśmieszyć, ale za chwilę znowu stękanie. W końcu puściłam jej muzykę, która ją uspokaja (sluchalam jeszcze w ciąży na uspokojenie i wmawiam sobie, że to dlatego 😀), pochodziłam z nią po sypialni, pobujalam się i zasnęła. Spi już ponad 2 h.

Ale ja też mam zamiar poczekać na kolejną drzemkę tzw teraz się pobawimy później coś zje i pakuje ja dzisiaj chyba w gondole.
Mam nadzieję że usnie 🤪 bo inaczej to może być różnie.

reklama
Do góry