reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

A rozwiązałaś dół? Ja przy młodym miałam rozwiązane i spał mi w nim dość długo. Zoja się jeszcze mieści, ale ja spacjaknie szyłam taki by starczył mi na kilka miesięcy :). Trzymam kciuki
@martimo ja mojej już tylko opaski zakładam ... jak się boisz bez czapeczki to jak to jakąś cieniutka bym zakładała.
Póki spał w kokonie to zawsze miał rozwiązany dół. Chciałam, żeby miał możliwie płasko. Ale teraz ten kokon tak szczelnie otula dziecko że to nie może być wygodne, szczerze mówiąc dawno już Kuby w to nie kładłam. Tak to wyglądało na początku lutego 😅

@Józia89. Wiesz co, póki Kuba jeździ w gondoli to jak jest ciepło zakładam taki grubszy sweterek, a nóżki zostawiam ubrane w jedną warstwę (spodenki czy co tam ma). Jest przykryty kocykiem i jeszcze tą wózkową pokrywą. Nie skarży się, więc chyba jest mu wystarczająco ciepło.

Załączniki

• 20230420_210104.jpg
    20230420_210104.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 38
reklama
Póki spał w kokonie to zawsze miał rozwiązany dół. Chciałam, żeby miał możliwie płasko. Ale teraz ten kokon tak szczelnie otula dziecko że to nie może być wygodne, szczerze mówiąc dawno już Kuby w to nie kładłam. Tak to wyglądało na początku lutego 😅

@Józia89. Wiesz co, póki Kuba jeździ w gondoli to jak jest ciepło zakładam taki grubszy sweterek, a nóżki zostawiam ubrane w jedną warstwę (spodenki czy co tam ma). Jest przykryty kocykiem i jeszcze tą wózkową pokrywą. Nie skarży się, więc chyba jest mu wystarczająco ciepło.
O ja mój synuś miał taką bluzeczkę 🥰... no właśnie maluchy lubią ciasno :). No to ja mam szerszy środek :). A nóżki teraz tak sięgają jak u Kubusia.

Tak swoją drogą... Mój mąż w tygodniu śpi osobno, żeby do pracy jako tako się wyspać. Jeszcze jak córka miała unormowane spanie to spał z nami, ale teraz to ryzyko. Teraz w chorobie też osobno. Powoli mam wrażenie, że to współlokator jak na studiach 😬☹️ ale co poradzić. Jak jesteśmy w komplecie i biorę na karmienie nad ranem w weekendy, to całą trójką na łóżku dosypiamy do tej 8 czy 9. Ale ciasno. Z tym że mała w środku to chociaż nie ma ryzyka upadku.

Spróbujcie i tyle. Współspanie ma zalety, ale różne każdy ma warunki...

Ja siedzę teraz w temacie rozszerzenia diety... Postanowiłam wrzucić już na luz mimo że mnie to jakoś stresuje 🙊
Aha i skończył się chyba spokojny czas. Chyba znów skok, bo marudzenie o nic i wiszenie z mamą...
Moje osiągnięcie dziś: spacer 2,5 h też w fajnym otoczeniu. @maszak: do jakiej maks temp zakłada się łysolkom czapkę na spacery?
Właśnie też się dziś zastanawiałam do kiedy czapkę ubierać, jest np.16 stopni.
a tak to Mała ma letnią czapeczke i kaptur pod głową hmm..

My zakładamy czapeczke taka bawełniana cieńsza niż zimowa 😂
U nas dzisiaj niby słonecznie ale wiaterek wiał niby w tej gondoli jeździ i buda jest ale jakoś dzisiaj nie pasowało bez czapeczki.

A jakie macie kurteczki dla maluchów?
Moi rodzice kupili małej kurteczke w myszka mikki niby super ładna i w ogóle ale chyba małej nie jest w niej wygodnie płacze nie jest zadowolona jak się jej zakłada i dalej w wózku popłakuje.
A że mam taki cienki kombinezon polarowy to jej go zakładam no ale mamy wyjście i jakoś słabo to widze jej go założyć.

Kupić żaden problem ale gdzie i jaka ?

Widziałam taką w smyku tylko w innym kolorze, chyba taki róż pudrowy, nawet ładna była i wydawała się być wygodna. Taki miękki materiał.

Widziałam taką w smyku tylko w innym kolorze, chyba taki róż pudrowy, nawet ładna była i wydawała się być wygodna. Taki miękki materiał.

śliczna 🥰... ja mam taką gładkś brzoskwiniową, taki krój i pikowany materiał.

To u nas różnie ale zwykle ma body plus spodenki albo polspiochy i do tego ten cieniutki polarowy kombinezon ale ja nie daje koca albo czasem daje ale w tedy nie przykrywam ta pokrywa.
No i plus czapeczka.

reklama

Kocham Cie ! ❤️ piękna.
Już zamawiam ❤️❤️❤️
Tylko rozmiar który nosi czy lepiej rozmiar mniejszy czy większy?

Do góry