reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

@Nat_Ra niestety trzeba dziecko szybko przestawić na łóżecxko, bo jak zaczyna się obracac i raczkować jest to niebezpieczne. I wierz mi, ze jak śpizz to się tego bie czuje 🙈 i bęcka murowana.
To ci powiem że mnie tak zmotywowałaś, że od razu udało mi się usunąć to antygryzakowe coś, a wcześniej wspólnie z mężem nie daliśmy rady. Przesunęłam przewijak do brzegu łóżeczka. Przełożyłam dziecko po zaśnięciu. Obudził się po 10 minutach 🤣
Pomyliłam cię z @martimo i się zastanawiam, gdzie to jest 😂

reklama
Też myślałam o tej barierce, ale pisze, że 18+ miesięcy! wkurza mnie to i nie czaję tego... ale może to tak samo jak te maty piankowe mają oznaczenie, że od kilkunastu miesięcy?
Eee nawet nie zwróciłam na to uwagi 😀 wtf, że teraz moja córka jest za mała na tą barierkę? :D cos im się pomieszało chyba :p

@maszak ona jest wyciszona, tylko właśnie tego cycka jej brakuje :/ ale dzisiaj po jakimś czasie wspólnej drzemki i ciumkania zostawiłam ją w łóżku, położyłam przy niej poduszkę do karmienia (tak że jej dotykała) i spala beze mnie godzinę. Oczywiście ciagle patrzyłam na nią na kamerce 😀 małe sukcesy 😄

Maszaku używałaś kiedyś jakiejś barierki? :)

No właśnie. Ja już boję się zostawiać córkę na drzemki na naszym łożu. Znów się przy mnie obróciła sama na brzuch i zaczęła eksplorować (na razie statycznie, ale kręciła się) otoczenie...
Nie nigdy, bo malucha brałam do łózka w pierwszych dwóch miesiacach. A tak spało w swoim łózeczku. Odkąd dziecko się obracało było juz podłogowe i w salonie na narożniku nie kładłam. A przy młodym korzystałam z baby hug i teraz też korzystam, dopóki nie siada i tam leży to korzystam.
@Nat_Ra brawo Ty. Naprawdę upadki są tak szybkie, że cxasem nie wiesz nawet kiedy 🙈
@kamilamhm brawoo. No moja Zoja sie zawinięta w rożek i jeszxze do tego kokon wiec ona czuje się opatulona.

Nie nigdy, bo malucha brałam do łózka w pierwszych dwóch miesiacach. A tak spało w swoim łózeczku. Odkąd dziecko się obracało było juz podłogowe i w salonie na narożniku nie kładłam. A przy młodym korzystałam z baby hug i teraz też korzystam, dopóki nie siada i tam leży to korzystam.
@Nat_Ra brawo Ty. Naprawdę upadki są tak szybkie, że cxasem nie wiesz nawet kiedy 🙈
@kamilamhm brawoo. No moja Zoja sie zawinięta w rożek i jeszxze do tego kokon wiec ona czuje się opatulona.
Kuba ze swojego kokonu dawno już wyrósł 🙈 postanowiliśmy z mężem, że w weekend spróbujemy żeby młody spał w łóżeczku. Chodzi o to, że zapewne ktoś się mocno nie wyśpi i lepiej, żeby nie był to mąż przed pracą.

Kuba ze swojego kokonu dawno już wyrósł 🙈 postanowiliśmy z mężem, że w weekend spróbujemy żeby młody spał w łóżeczku. Chodzi o to, że zapewne ktoś się mocno nie wyśpi i lepiej, żeby nie był to mąż przed pracą.
Tak swoją drogą... Mój mąż w tygodniu śpi osobno, żeby do pracy jako tako się wyspać. Jeszcze jak córka miała unormowane spanie to spał z nami, ale teraz to ryzyko. Teraz w chorobie też osobno. Powoli mam wrażenie, że to współlokator jak na studiach 😬☹️ ale co poradzić. Jak jesteśmy w komplecie i biorę na karmienie nad ranem w weekendy, to całą trójką na łóżku dosypiamy do tej 8 czy 9. Ale ciasno. Z tym że mała w środku to chociaż nie ma ryzyka upadku.

Spróbujcie i tyle. Współspanie ma zalety, ale różne każdy ma warunki...

Ja siedzę teraz w temacie rozszerzenia diety... Postanowiłam wrzucić już na luz mimo że mnie to jakoś stresuje 🙊
Aha i skończył się chyba spokojny czas. Chyba znów skok, bo marudzenie o nic i wiszenie z mamą...
Moje osiągnięcie dziś: spacer 2,5 h też w fajnym otoczeniu. @maszak: do jakiej maks temp zakłada się łysolkom czapkę na spacery?

Eee nawet nie zwróciłam na to uwagi 😀 wtf, że teraz moja córka jest za mała na tą barierkę? :D cos im się pomieszało chyba :p

@maszak ona jest wyciszona, tylko właśnie tego cycka jej brakuje :/ ale dzisiaj po jakimś czasie wspólnej drzemki i ciumkania zostawiłam ją w łóżku, położyłam przy niej poduszkę do karmienia (tak że jej dotykała) i spala beze mnie godzinę. Oczywiście ciagle patrzyłam na nią na kamerce 😀 małe sukcesy 😄
Nie wiem czy to nie jest tak jak z matami piankowymi, że musieli tak napisać, bo jakieś standardy (u mamy fizjo był jakiś post na blogu o tym). Moja koleżanka ma taką barierkę, ale dziecko ma 3 lata. Nie wiem w sumie od kiedy jej używała...
Poważnie nad tym się zastanawiam żeby mieć ten spokój w głowie...

Tak swoją drogą... Mój mąż w tygodniu śpi osobno, żeby do pracy jako tako się wyspać. Jeszcze jak córka miała unormowane spanie to spał z nami, ale teraz to ryzyko. Teraz w chorobie też osobno. Powoli mam wrażenie, że to współlokator jak na studiach 😬☹️ ale co poradzić. Jak jesteśmy w komplecie i biorę na karmienie nad ranem w weekendy, to całą trójką na łóżku dosypiamy do tej 8 czy 9. Ale ciasno. Z tym że mała w środku to chociaż nie ma ryzyka upadku.

Spróbujcie i tyle. Współspanie ma zalety, ale różne każdy ma warunki...

Ja siedzę teraz w temacie rozszerzenia diety... Postanowiłam wrzucić już na luz mimo że mnie to jakoś stresuje 🙊
Aha i skończył się chyba spokojny czas. Chyba znów skok, bo marudzenie o nic i wiszenie z mamą...
Moje osiągnięcie dziś: spacer 2,5 h też w fajnym otoczeniu. @maszak: do jakiej maks temp zakłada się łysolkom czapkę na spacery?
Ja Kuby nie położę między nami. Mój mąż śpi bardzo bardzo mocno, jego nie budzi nawet płacz dziecka. Teraz położyłam Kubę do łóżeczka, po tym jak go uśpiłam przy piersi. Ta pierwsza część jest łatwa, nie wiem jak w nocy się uda. Bo to usypianie przy piersi odbywa się na leżąco.

Mnie temat rozszerzania też stresuje. Trochę poczytałam już na ten temat.

A my dziś znów podaliśmy czopek, chociaż naprawdę nie chciałam. Ale Kuba już marudził, już nóżek nie chciał podnosić, nie chciał się bawić, widać było że go brzuch męczy. Zrobił kupkę i inne dziecko. Każda kolejna kupka jakby coraz gęstsza, po 1,5 tygodnia to nie są takie wodniste kupki jak kiedyś. Zapach też nieciekawy... 😵‍💫

Jeśli chodzi o czapeczkę to ja nadal zakładam, choć dziś odpuściłam. Kuba się w wózku wierci, ta czapka się kręci, w końcu spada mu na oczy, strasznie mnie to irytuje.

A rozwiązałaś dół? Ja przy młodym miałam rozwiązane i spał mi w nim dość długo. Zoja się jeszcze mieści, ale ja spacjaknie szyłam taki by starczył mi na kilka miesięcy :). Trzymam kciuki
@martimo ja mojej już tylko opaski zakładam ... jak się boisz bez czapeczki to jak to jakąś cieniutka bym zakładała.

My zakładamy czapeczke taka bawełniana cieńsza niż zimowa 😂
U nas dzisiaj niby słonecznie ale wiaterek wiał niby w tej gondoli jeździ i buda jest ale jakoś dzisiaj nie pasowało bez czapeczki.

A jakie macie kurteczki dla maluchów?
Moi rodzice kupili małej kurteczke w myszka mikki niby super ładna i w ogóle ale chyba małej nie jest w niej wygodnie płacze nie jest zadowolona jak się jej zakłada i dalej w wózku popłakuje.
A że mam taki cienki kombinezon polarowy to jej go zakładam no ale mamy wyjście i jakoś słabo to widze jej go założyć.

Kupić żaden problem ale gdzie i jaka ?

reklama
My zakładamy czapeczke taka bawełniana cieńsza niż zimowa 😂
U nas dzisiaj niby słonecznie ale wiaterek wiał niby w tej gondoli jeździ i buda jest ale jakoś dzisiaj nie pasowało bez czapeczki.

A jakie macie kurteczki dla maluchów?
Moi rodzice kupili małej kurteczke w myszka mikki niby super ładna i w ogóle ale chyba małej nie jest w niej wygodnie płacze nie jest zadowolona jak się jej zakłada i dalej w wózku popłakuje.
A że mam taki cienki kombinezon polarowy to jej go zakładam no ale mamy wyjście i jakoś słabo to widze jej go założyć.

Kupić żaden problem ale gdzie i jaka ?
U nas body z krótki,na to długi i sweterek plus opaska. Tak jak na fotce :).

Załączniki

• 20230420_133125.jpg
    20230420_133125.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 33
Do góry