reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

A rozwiązałaś dół? Ja przy młodym miałam rozwiązane i spał mi w nim dość długo. Zoja się jeszcze mieści, ale ja spacjaknie szyłam taki by starczył mi na kilka miesięcy :). Trzymam kciuki
@martimo ja mojej już tylko opaski zakładam ... jak się boisz bez czapeczki to jak to jakąś cieniutka bym zakładała.
Póki spał w kokonie to zawsze miał rozwiązany dół. Chciałam, żeby miał możliwie płasko. Ale teraz ten kokon tak szczelnie otula dziecko że to nie może być wygodne, szczerze mówiąc dawno już Kuby w to nie kładłam. Tak to wyglądało na początku lutego 😅

@Józia89. Wiesz co, póki Kuba jeździ w gondoli to jak jest ciepło zakładam taki grubszy sweterek, a nóżki zostawiam ubrane w jedną warstwę (spodenki czy co tam ma). Jest przykryty kocykiem i jeszcze tą wózkową pokrywą. Nie skarży się, więc chyba jest mu wystarczająco ciepło.

Załączniki

• 20230420_210104.jpg
    20230420_210104.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 36
reklama
Póki spał w kokonie to zawsze miał rozwiązany dół. Chciałam, żeby miał możliwie płasko. Ale teraz ten kokon tak szczelnie otula dziecko że to nie może być wygodne, szczerze mówiąc dawno już Kuby w to nie kładłam. Tak to wyglądało na początku lutego 😅

@Józia89. Wiesz co, póki Kuba jeździ w gondoli to jak jest ciepło zakładam taki grubszy sweterek, a nóżki zostawiam ubrane w jedną warstwę (spodenki czy co tam ma). Jest przykryty kocykiem i jeszcze tą wózkową pokrywą. Nie skarży się, więc chyba jest mu wystarczająco ciepło.
O ja mój synuś miał taką bluzeczkę 🥰... no właśnie maluchy lubią ciasno :). No to ja mam szerszy środek :). A nóżki teraz tak sięgają jak u Kubusia.

Tak swoją drogą... Mój mąż w tygodniu śpi osobno, żeby do pracy jako tako się wyspać. Jeszcze jak córka miała unormowane spanie to spał z nami, ale teraz to ryzyko. Teraz w chorobie też osobno. Powoli mam wrażenie, że to współlokator jak na studiach 😬☹️ ale co poradzić. Jak jesteśmy w komplecie i biorę na karmienie nad ranem w weekendy, to całą trójką na łóżku dosypiamy do tej 8 czy 9. Ale ciasno. Z tym że mała w środku to chociaż nie ma ryzyka upadku.

Spróbujcie i tyle. Współspanie ma zalety, ale różne każdy ma warunki...

Ja siedzę teraz w temacie rozszerzenia diety... Postanowiłam wrzucić już na luz mimo że mnie to jakoś stresuje 🙊
Aha i skończył się chyba spokojny czas. Chyba znów skok, bo marudzenie o nic i wiszenie z mamą...
Moje osiągnięcie dziś: spacer 2,5 h też w fajnym otoczeniu. @maszak: do jakiej maks temp zakłada się łysolkom czapkę na spacery?
Właśnie też się dziś zastanawiałam do kiedy czapkę ubierać, jest np.16 stopni.
a tak to Mała ma letnią czapeczke i kaptur pod głową hmm..

My zakładamy czapeczke taka bawełniana cieńsza niż zimowa 😂
U nas dzisiaj niby słonecznie ale wiaterek wiał niby w tej gondoli jeździ i buda jest ale jakoś dzisiaj nie pasowało bez czapeczki.

A jakie macie kurteczki dla maluchów?
Moi rodzice kupili małej kurteczke w myszka mikki niby super ładna i w ogóle ale chyba małej nie jest w niej wygodnie płacze nie jest zadowolona jak się jej zakłada i dalej w wózku popłakuje.
A że mam taki cienki kombinezon polarowy to jej go zakładam no ale mamy wyjście i jakoś słabo to widze jej go założyć.

Kupić żaden problem ale gdzie i jaka ?

Widziałam taką w smyku tylko w innym kolorze, chyba taki róż pudrowy, nawet ładna była i wydawała się być wygodna. Taki miękki materiał.

Widziałam taką w smyku tylko w innym kolorze, chyba taki róż pudrowy, nawet ładna była i wydawała się być wygodna. Taki miękki materiał.

śliczna 🥰... ja mam taką gładkś brzoskwiniową, taki krój i pikowany materiał.

To u nas różnie ale zwykle ma body plus spodenki albo polspiochy i do tego ten cieniutki polarowy kombinezon ale ja nie daje koca albo czasem daje ale w tedy nie przykrywam ta pokrywa.
No i plus czapeczka.

reklama

Kocham Cie ! ❤️ piękna.
Już zamawiam ❤️❤️❤️
Tylko rozmiar który nosi czy lepiej rozmiar mniejszy czy większy?

Do góry