reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

A ja, po tym jak ugotowałam obiad, zrobiłam pranie i dzielnie zniosłam wszystkie fochy mojego księcia (w tym ultra krótkie drzemki), wyszykowałam nas w końcu na spacer. Jesteśmy w jednym z najpiękniejszych miejsc spacerowych w naszym mieście, mam szczęście mieszkać o rzut beretem ☺️

Aaa, żeby nie było dziś zbyt łatwo - zepsuł się system blokowania drzwi zewnętrznych, tych od budynku. Nie wiedziałam co zrobić, na szczęście panowie mi pomogli. Te drzwi są ciężkie, od razu się zamykają, a tam jest okrutnie ciasno, nie bardzo jest się jak obrócić z wózkiem 😡
O mamy wózki w takim samym kolorze 🤩 Ja też mam fajne miejsce niedaleko i właśnie siedzę z mamą I pijemy kawkę 🥰

Załączniki

• 16819974505735445448597497084021.jpg
    16819974505735445448597497084021.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 38
  • 16819974776803146140758067104149.jpg
    16819974776803146140758067104149.jpg
    2,2 MB · Wyświetleń: 39
reklama
Ej a w jakim rozmiarze te ubranka? I za co chciałaś? 🙂🙃

Rozmiar 62 i 68.
Wymieniam na bieżąco rozmiary które już nasza córka nie chodzi.
A to zależy zwykle to do kwoty 50-60 złoty.
Paczka pampersow czy dwa opakowania podkładów.
Nie chce cudow 😂😂

P.s ale tu na grupie nie mam zamiaru się wymieniać 😉

Białego szumu trochę się boję, czytalam kiedyś badania, że to niezbyt dobrze wpływa na dziecko, że ten sen nie jest taki jak powinien, tylko to taki jakby "trans"? Już nie pamiętam. Kiedyś w akcie rozpaczy w nocy, jak malutka była naprawdę malutka i slabo spala włączyłam szum i nic nie dało 😄

Moja też się na mnie gapi jak jem, aż mi dziwnie z tym, mowie jej, żeby wytrzymała jeszcze trochę 😂

Próbowałam dawac takiego króliczka szmatkowego, którego wytarłam porządnie o siebie i jeszcze nasączyłam lekko mlekiem 😂 i zaczęła szukać cycka. U nas jest właśnie ten problem, że to nawet nie chodzi o mnie, tylko o pierś. Ona lubi sobie pociumkać co jakiś czas podczas drzemek i jak cycka nie dostanie, to się budzi. Z rana potrafi pospać z mężem, jak ją przytuli, ale i tak jak zacznie szukać cycka i nie dostanie, to jest płacz. Ale nie narzekam, są plusy, mogę sobie przy niej poleżeć i odpocząć czy obejrzeć jakiś serial, bo nie mam wyboru 😀

Ja mogę podać swojego insta na priv :)

Jeszcze co do spania z dzieckiem. Ja planuję zakupić taką barierkę na jedną stronę, z drugiej barierką jest mąż 😂
Hej białego szumu używałam przy każdym dziecku. Ale tylko do zasypiania. I tylko w takich przypadkach , cała drzemka jest w ciszy. Mi chodziło bys jej pomogła się wyciszyć, a nie żeby cala noc lub drzemka była na szumie. I nie widze skutków uboczbych u starszych ;).
@józia89 ludzie są niepoważni .. tez bym się złosciła. Także ja oddaję znajomym. A jak potrzebuje wymienić garderobe to sprzedaję :) na vinted( średnio mam czas to robić;), ale jak tak moge zrobić , żeby zarobić.
@Nat_Ra niestety trzeba dziecko szybko przestawić na łóżecxko, bo jak zaczyna się obracac i raczkować jest to niebezpieczne. I wierz mi, ze jak śpizz to się tego bie czuje 🙈 i bęcka murowana.

Hej białego szumu używałam przy każdym dziecku. Ale tylko do zasypiania. I tylko w takich przypadkach , cała drzemka jest w ciszy. Mi chodziło bys jej pomogła się wyciszyć, a nie żeby cala noc lub drzemka była na szumie. I nie widze skutków uboczbych u starszych ;).
@józia89 ludzie są niepoważni .. tez bym się złosciła. Także ja oddaję znajomym. A jak potrzebuje wymienić garderobe to sprzedaję :) na vinted( średnio mam czas to robić;), ale jak tak moge zrobić , żeby zarobić.
@Nat_Ra niestety trzeba dziecko szybko przestawić na łóżecxko, bo jak zaczyna się obracac i raczkować jest to niebezpieczne. I wierz mi, ze jak śpizz to się tego bie czuje 🙈 i bęcka murowana.
Maszaku używałaś kiedyś jakiejś barierki? :)

No właśnie. Ja już boję się zostawiać córkę na drzemki na naszym łożu. Znów się przy mnie obróciła sama na brzuch i zaczęła eksplorować (na razie statycznie, ale kręciła się) otoczenie...

Ja właśnie nie mam czasu na bawienie się vinted czy olx.
Ale chyba odpuszczę całkowicie te wymiany.
Poprostu będę pakować te ciuchy w kartony i w razie gdy się zdecydujemy na sprzedaż wózka to dorzuce no chyba że ktoś z rodziny/ znajomych będzie miał małe dziecko - corke to chętnie oddam.
Losowe sytuacje naprawdę rozumiem ale bądźmy poważni 😂 do mnie nie przyjedzie czy nie umówi się konkretnym miejscu bo można podjechać nie ma problemu przecież jeździ się na zakupy ale szuka chodzika dla synka który rzekomo jest chory jeszcze bardziej się rozchorował.
Parodia.

My małej włączamy szumusia do spania.
I prawda taka ze jak się wylaczy to ona dalej śpi no chyba że jednak się wyspała to się budzi ale nie dlatego że się akurat szumis wylaczyl.

reklama
Maszaku używałaś kiedyś jakiejś barierki? :)

No właśnie. Ja już boję się zostawiać córkę na drzemki na naszym łożu. Znów się przy mnie obróciła sama na brzuch i zaczęła eksplorować (na razie statycznie, ale kręciła się) otoczenie...

Nigdy małej tak nie zostawiam. Chwila moment i tragedia murowana.
Po za tym mała jest nauczona spać w swoim łóżeczku I ładnie śpi w ciągu dnia czy na drzemkach w ciągu dnia.
Choć np w ciągu dnia leży często u nas na łóżku ale ja w tedy też jestem obok niej.
I mimo że śpi to nie zostawię jej nawet na minutę bo to jednak tylko dziecko i chwila się może wybudzić.

Do góry