reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Halo dziewczynki.
Byłam z mężem i maluchami na spacerze. Młoda dalej śpi, młody na drzemce. Starsze na nartach z resztą dziewczyn ;) i ciocią. W naszym towarzystwie dziewczyny rządzą ;). Aktualnie tych starszych jest sześć - wiek 16-11 lat ;) i moja malutka 2,5 miesiąca i chłopców dwóch - 7 lat i mój 2,5 latek ;).
Śnieg nadal tu pada jest cudownie, od rana bez wiaru, słońca brak, ale cieplutko...czekam aż mała wstanie ... bo moja 🥛🥛 przepełniona 🤣.
@PasiastyOgon zdrówka.
@martimo haha niezłe opisy masz :) haha oj tak malutki mają, ale to mija jak tylko układ trawienny się unormuje.
U nas juz kup podczas jedzenia nie ma... ale wiem kiedy bomba będzie, bo leży i stękać zaczyna i potem jest zrzut.
@Nat_Ra bo lubi być w Twoich ramionach. To z Tobą był najdłużej, zna bicue Twojego serca i w Twoich ramionach jest mu najlepiej 🥰. A resztę członków rodziny musi poznać.
@aspekt ja też jestem fanką chust i mimo, że dostałam przy młodym dwa nosidełka nie korzystałam. Raz ubrałam ale totalnie mi nie podeszło choćby zakładanie go i te szelki mnie uwierały. A chusta 5 minut plątania i gotowe. A tak materiał jest szeroki że ciężar dziecka nie obciążał mi pleców.

Załączniki

• 20230203_112100.jpg
    20230203_112100.jpg
    647,8 KB · Wyświetleń: 36
  • 20230203_110421.jpg
    20230203_110421.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 35
reklama
U nas malutka lubi robić kupy po jedzeniu a jeszcze najlepiej jak jest wykapana 🤣 ma wyczucie.

Dzisiaj mega grzeczna dala mamie zrobić obiad + zapiekankę.
Mamy mieć gości więc wypadałoby trochę ogarnąć 😉 Ale to zrobię jak mąż wróci z pracy albo on 😉
Dzięki za odpowiedzi na temat nosidła poczytam trochę o tym.

Milego dnia.

@maszak jejciu jak pięknie tam macie, cudnie!

Czytałam, że mama kojarzy się z mlekiem i bezpiecznymi ramionami, ( tata też daje bezpieczeństwo ale nie ma cycka:D ) może dlatego tak ma Kuba? Moja córa też tak miała kilka razy, że tylko mama i mama ale to przechodzi jak tata zaczyna się wydurniać z nią np.na przewijaku 🤣
Powydurniać się z tatą tak, bardzo chętnie, i nikt tak nie odbija jak tata. Ale wieczory synuś chce spędzać tylko w moich ramionach.

U nas malutka lubi robić kupy po jedzeniu a jeszcze najlepiej jak jest wykapana 🤣 ma wyczucie.

Dzisiaj mega grzeczna dala mamie zrobić obiad + zapiekankę.
Mamy mieć gości więc wypadałoby trochę ogarnąć 😉 Ale to zrobię jak mąż wróci z pracy albo on 😉
Dzięki za odpowiedzi na temat nosidła poczytam trochę o tym.

Milego dnia.
Ah miły wieczór się szykuje 😍 ja dziś gotuję pomidorówkę na kilka rat. Bo Kuba nie pozwala dokończyć 😑

@maszak jejciu jak pięknie tam macie, cudnie!

Powydurniać się z tatą tak, bardzo chętnie, i nikt tak nie odbija jak tata. Ale wieczory synuś chce spędzać tylko w moich ramionach.

Ah miły wieczór się szykuje 😍 ja dziś gotuję pomidorówkę na kilka rat. Bo Kuba nie pozwala dokończyć 😑

Czekamy na gości ❤️❤️

A to ja już nie raz gotowałam na raty 🤣
Córeczka najważniejsza obiad może poczekać 🤣❤️
Ja dzisiaj ogórkowa ( uwielbiam) będzie na dwa dni i zapiekankę ale zapiekankę dla gości ❤️

Czekamy na gości ❤️❤️

A to ja już nie raz gotowałam na raty 🤣
Córeczka najważniejsza obiad może poczekać 🤣❤️
Ja dzisiaj ogórkowa ( uwielbiam) będzie na dwa dni i zapiekankę ale zapiekankę dla gości ❤️
Tyle że ta zupa to taka na wodzie, w optymalnych warunkach robi się ją 20 minut 😅 jakoś sie w końcu udało. Makaron już mąż ugotował, a jak wszyscy wrócili zrobiłam jeszcze naleśniki 😊 Kuba chyba ma skok, marudzi tak że gdyby był starszy to by chyba dostał karnego jeżyka 😂🦔

Dziewczyny przenoszę się w góry. Młoda dalej śpi... 2 h temu zapodała alarm przez sen, zatankowałam dziecinę i śpi.
Moja też spała prawie cały czas w górach :) wybudzałam ją na Kasprowym Wierchu (w pokoju matki i dziecka), żeby ją nakarmić, bo inaczej nie jadłaby kilka dobrych godzin hehe, zjadła i znowu sen 🤗😆

Słuchajcie, ktoś mi coś zrobił z dzieckiem 😴

Pisałam, że Kuba jest marudny. Wczoraj miał raczej krótkie drzemki i wieczorem był już strasznie rozdrażniony, było ok. 20:30 jak go wzięłam na warsztat: tulenie, noszenie, bujanie, przewijanie, zmiana ubranka. Dziecko płakało, nie chciało nawet jeść. W końcu położyłam się z nim na łóżku jak do spania i już widzę błysk w oku.... przykryłam nas kocykiem, dałam pierś, nie chciał, dałam w końcu druga, pojadł i zasnął. Ja w końcu też. O północy rodzina zajrzała, my spaliśmy, teraz teściowa zajrzała, chciałyśmy zmienić pieluchę w końcu, ale Kuba śpi... Ja się już tu nudzę 😆😆😆

reklama
No Kuba z całą pewnością nie może narzekać na brak stymulacji. Robimy z nim wszystko Ci w poście powyżej, byle tylko panicz był zadowolony 😁

Swoją drogą królewicz obudził się w końcu o 8. Pokręcił tyłeczkiem godzinę i poszedł spać dalej, i tak już śpi kolejne 2.5 godziny. Rodzina nogami przebiera bo chce na spacer z okazji ładnej pogody, a dzidzia ma to w nosie 🤣

Do góry