reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Halo dziewczynki.
Byłam z mężem i maluchami na spacerze. Młoda dalej śpi, młody na drzemce. Starsze na nartach z resztą dziewczyn ;) i ciocią. W naszym towarzystwie dziewczyny rządzą ;). Aktualnie tych starszych jest sześć - wiek 16-11 lat ;) i moja malutka 2,5 miesiąca i chłopców dwóch - 7 lat i mój 2,5 latek ;).
Śnieg nadal tu pada jest cudownie, od rana bez wiaru, słońca brak, ale cieplutko...czekam aż mała wstanie ... bo moja 🥛🥛 przepełniona 🤣.
@PasiastyOgon zdrówka.
@martimo haha niezłe opisy masz :) haha oj tak malutki mają, ale to mija jak tylko układ trawienny się unormuje.
U nas juz kup podczas jedzenia nie ma... ale wiem kiedy bomba będzie, bo leży i stękać zaczyna i potem jest zrzut.
@Nat_Ra bo lubi być w Twoich ramionach. To z Tobą był najdłużej, zna bicue Twojego serca i w Twoich ramionach jest mu najlepiej 🥰. A resztę członków rodziny musi poznać.
@aspekt ja też jestem fanką chust i mimo, że dostałam przy młodym dwa nosidełka nie korzystałam. Raz ubrałam ale totalnie mi nie podeszło choćby zakładanie go i te szelki mnie uwierały. A chusta 5 minut plątania i gotowe. A tak materiał jest szeroki że ciężar dziecka nie obciążał mi pleców.

Załączniki

• 20230203_112100.jpg
    20230203_112100.jpg
    647,8 KB · Wyświetleń: 37
  • 20230203_110421.jpg
    20230203_110421.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 36
reklama
U nas malutka lubi robić kupy po jedzeniu a jeszcze najlepiej jak jest wykapana 🤣 ma wyczucie.

Dzisiaj mega grzeczna dala mamie zrobić obiad + zapiekankę.
Mamy mieć gości więc wypadałoby trochę ogarnąć 😉 Ale to zrobię jak mąż wróci z pracy albo on 😉
Dzięki za odpowiedzi na temat nosidła poczytam trochę o tym.

Milego dnia.

@maszak jejciu jak pięknie tam macie, cudnie!

Czytałam, że mama kojarzy się z mlekiem i bezpiecznymi ramionami, ( tata też daje bezpieczeństwo ale nie ma cycka:D ) może dlatego tak ma Kuba? Moja córa też tak miała kilka razy, że tylko mama i mama ale to przechodzi jak tata zaczyna się wydurniać z nią np.na przewijaku 🤣
Powydurniać się z tatą tak, bardzo chętnie, i nikt tak nie odbija jak tata. Ale wieczory synuś chce spędzać tylko w moich ramionach.

U nas malutka lubi robić kupy po jedzeniu a jeszcze najlepiej jak jest wykapana 🤣 ma wyczucie.

Dzisiaj mega grzeczna dala mamie zrobić obiad + zapiekankę.
Mamy mieć gości więc wypadałoby trochę ogarnąć 😉 Ale to zrobię jak mąż wróci z pracy albo on 😉
Dzięki za odpowiedzi na temat nosidła poczytam trochę o tym.

Milego dnia.
Ah miły wieczór się szykuje 😍 ja dziś gotuję pomidorówkę na kilka rat. Bo Kuba nie pozwala dokończyć 😑

@maszak jejciu jak pięknie tam macie, cudnie!

Powydurniać się z tatą tak, bardzo chętnie, i nikt tak nie odbija jak tata. Ale wieczory synuś chce spędzać tylko w moich ramionach.

Ah miły wieczór się szykuje 😍 ja dziś gotuję pomidorówkę na kilka rat. Bo Kuba nie pozwala dokończyć 😑

Czekamy na gości ❤️❤️

A to ja już nie raz gotowałam na raty 🤣
Córeczka najważniejsza obiad może poczekać 🤣❤️
Ja dzisiaj ogórkowa ( uwielbiam) będzie na dwa dni i zapiekankę ale zapiekankę dla gości ❤️

Czekamy na gości ❤️❤️

A to ja już nie raz gotowałam na raty 🤣
Córeczka najważniejsza obiad może poczekać 🤣❤️
Ja dzisiaj ogórkowa ( uwielbiam) będzie na dwa dni i zapiekankę ale zapiekankę dla gości ❤️
Tyle że ta zupa to taka na wodzie, w optymalnych warunkach robi się ją 20 minut 😅 jakoś sie w końcu udało. Makaron już mąż ugotował, a jak wszyscy wrócili zrobiłam jeszcze naleśniki 😊 Kuba chyba ma skok, marudzi tak że gdyby był starszy to by chyba dostał karnego jeżyka 😂🦔

Dziewczyny przenoszę się w góry. Młoda dalej śpi... 2 h temu zapodała alarm przez sen, zatankowałam dziecinę i śpi.
Moja też spała prawie cały czas w górach :) wybudzałam ją na Kasprowym Wierchu (w pokoju matki i dziecka), żeby ją nakarmić, bo inaczej nie jadłaby kilka dobrych godzin hehe, zjadła i znowu sen 🤗😆

Słuchajcie, ktoś mi coś zrobił z dzieckiem 😴

Pisałam, że Kuba jest marudny. Wczoraj miał raczej krótkie drzemki i wieczorem był już strasznie rozdrażniony, było ok. 20:30 jak go wzięłam na warsztat: tulenie, noszenie, bujanie, przewijanie, zmiana ubranka. Dziecko płakało, nie chciało nawet jeść. W końcu położyłam się z nim na łóżku jak do spania i już widzę błysk w oku.... przykryłam nas kocykiem, dałam pierś, nie chciał, dałam w końcu druga, pojadł i zasnął. Ja w końcu też. O północy rodzina zajrzała, my spaliśmy, teraz teściowa zajrzała, chciałyśmy zmienić pieluchę w końcu, ale Kuba śpi... Ja się już tu nudzę 😆😆😆

reklama
No Kuba z całą pewnością nie może narzekać na brak stymulacji. Robimy z nim wszystko Ci w poście powyżej, byle tylko panicz był zadowolony 😁

Swoją drogą królewicz obudził się w końcu o 8. Pokręcił tyłeczkiem godzinę i poszedł spać dalej, i tak już śpi kolejne 2.5 godziny. Rodzina nogami przebiera bo chce na spacer z okazji ładnej pogody, a dzidzia ma to w nosie 🤣

Do góry