To ja mam super przepis na Brownie które się robi z pieczeniem w 40 minutNie wiem czy sobie poradzę. I pewnie trzeba jeszcze przekładać masą??
![Beaming face with smiling eyes :grin: 😁](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f601.png)
![Beaming face with smiling eyes :grin: 😁](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f601.png)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To ja mam super przepis na Brownie które się robi z pieczeniem w 40 minutNie wiem czy sobie poradzę. I pewnie trzeba jeszcze przekładać masą??
Rafaello bez pieczenia na herbatnikach![]()
![]()
Czekoladowe ciasto z kajmakiem - przepis - Wypieki Beaty
Przepis: czekoladowe ciasto z kajmakiem i orzechami włoskimi. Bardzo proste i jednocześnie smaczne ciasto czekoladowe - koniecznie spróbuj :)wypiekibeaty.com.pl
Ja znam najprostszy sernik świata! Jak nie piekę ciast..tak TO zawsze mi wychodzi i nie ma przy nim tyle zachodu. Fakt faktem, trzeba go upiec, ale nie idzie się przy tym tak urobić. Z mielonego twarogu. Prościzna a jaki zajebiaszczy
Link do: Przepis na sernik wiedeński ja dodaję do niego ekstra brzoskwinie.
Wiesz co jest 3 bit, snikers ... to jest na herbatnikach, masa budyniowa, kajmak i bita śmietana. Tylko najlepiej zrobić rano, żeby herbatniki zmiękły
.
Jadłam i było smaczne.. ja zawsze piekę![]()
Ciasto Snickers
Ciasto Snickers bez pieczenia na herbatnikach, z kajmakowo-orzechową masą budyniową, orzeszkami ziemnymi i polewą czekoladową. Pyszne, proste i szybkie ciasto bez pieczenia.www.kwestiasmaku.com
i kiedyś miałam stresa, teraz pytają czy zamawiałam
więc się cieszę.
Jasne! Zrób sernik na zimno, gotowany sernik na herbatnikach, jakieś ciacho gdzie kremem przekładzie herbatniki (to dzień wcześniej najlepiej zrobić) albo zrób w dużej firmie tiramisu (takie nie oryginalne, bez surowych jak rzecz jasna)albo jak chcesz formę tortu to na spód z biszkopta daj musy, np kolejno gorzka czekolada, malina i biała czekolada - nie trzeba dekorować, musy szybko wiążą bo są z żelatyną
![]()
Dzięki dziewczyny. Ten 3 bit robiłam. Nawet mi wychodził. Tylko on musi zastygnąć, a ja mam tylko 3hTo ja mam super przepis na Brownie które się robi z pieczeniem w 40 minut![]()
Nie ma opcji by Ci wyszedł zakalec, gdybyś zdecydowała się na sernikDzięki dziewczyny. Ten 3 bit robiłam. Nawet mi wychodził. Tylko on musi zastygnąć, a ja mam tylko 3hZobaczę te przepisy. Może sobie poradzę i coś wybiorę.
@Ika89.... dasz przepis na to brownie jeszczeZobaczę te 3 co się piecze. Najwyżej wyjdzie mi zakalec.
No właśnie u nas jest problem z takimi najbardziej prozaicznymi rzeczami, bo mąż pracuje i trzeba się ostro nakombinować chociażby z godziną mojej wizyty u lekarza, pobraniem krwi itd... nie mówiąc już o innych potrzebach.Jej Dziewczyny ale dzisiaj stron przybyło. Ja tak jak wyżej pisałam powoli wychodzę z choroby.
Jeśli chodzi o chorowanie córki to ja ją na początku posłałam do żłobka na aklimatyzację na 2 miesiące przed końcem macierzynksiego i właściwie ciągle przez pierwszy rok była chora. Więcej w domu siedziała niż chodziła do żłobka. Szczęście że akurat pandemia się zaczęła kilka miesięcy później i mogłam pracować zdalnie bo nie wiem jak dałabym radę. Szczeliwie w przedszkolu już jest lepiej, rzadziej choruje a jeśli już to głównie katar kaszel i lekki stan podgorączkowy przed 2 dni.
Podziwiam te z Was które nie mają pomocy od rodziców/teściów. Ja mam co prawda tylko swoich rodziców ale są zbawieniem w momencie gdy partner długo pracuje a ja np potrzebuje iść do lekarza czy coś pilnego załatwić a nie mogę córki zabrać. A i moja mama z przedszkola ja odebira żeby tak długo nie siedziała także ta pomóc jest nieoceniona.
Ja bez prawka, a to by mi szybciej zajęło żeby pojechać na badanie, bo mieszkam pod większym miastem, kawałek do przystanku to by mi zajęło pewnie z niecałe 2h z wizytą.No właśnie u nas jest problem z takimi najbardziej prozaicznymi rzeczami, bo mąż pracuje i trzeba się ostro nakombinować chociażby z godziną mojej wizyty u lekarza, pobraniem krwi itd... nie mówiąc już o innych potrzebach.
Ja się spytałam co mama dziecka chce. Powiedziała, że założyła małemu konto i wolałaby pieniądze. Dałam w kopercie.Dziewczyny a tak z troche innej beczki. Na chrzest wolalybyscie dostac kase w kopercie czy karte podarunkowa do Smyka? Idziemy na chrzciny w niedziele, mialam kupic karte ale dzis kolezanka troche mi zamieszala w glowie, bo powiedziala, ze gdyby to ona robila chrzciny to wolalaby dostac kase. Nie lubie dawac kopert w prezencie, ale moze faktycznie tak lepiej ?![]()
Wolałabym pieniądze, bo oferta w Smyku nie jest powalająca. Ja akurat jestem ich stała klientka na ubrania, więc kartę bym zużyła, ale wiem, że są ludzie, którzy nie znoszą tam kupować.Dziewczyny a tak z troche innej beczki. Na chrzest wolalybyscie dostac kase w kopercie czy karte podarunkowa do Smyka? Idziemy na chrzciny w niedziele, mialam kupic karte ale dzis kolezanka troche mi zamieszala w glowie, bo powiedziala, ze gdyby to ona robila chrzciny to wolalaby dostac kase. Nie lubie dawac kopert w prezencie, ale moze faktycznie tak lepiej ?![]()