modesty
Fanka BB :)
Ze smyka na pewno pójdzie na dziecko (no chyba że komuś innemu coś z tego kupia), z koperty niekoniecznie. Nie mówię że to źle, bo ciężko żeby rodzice którzy mają mnóstwo wydatków na początku z malcem i np. Dostaną tylko koperty to liczą skrupulatnie żeby dokładnie te 2000 zł wydać na dziecko (i to nie na pampersy i mleko tylko zabawki, ewentualnie kolejny fotelik itp.) Tylko np. Mogą sobie odbić organizacje imprezy, ale jeśli chcesz, żeby dziecko konkretnie coś z tego miało, to lepiej smyk.Dziewczyny a tak z troche innej beczki. Na chrzest wolalybyscie dostac kase w kopercie czy karte podarunkowa do Smyka? Idziemy na chrzciny w niedziele, mialam kupic karte ale dzis kolezanka troche mi zamieszala w glowie, bo powiedziala, ze gdyby to ona robila chrzciny to wolalaby dostac kase. Nie lubie dawac kopert w prezencie, ale moze faktycznie tak lepiej ?
Ja często proszę od mojej mamy czy babci o kasę dla dziecka I sama wybieram prezent, bo wiem jakich zabawek nie chcę, albo np. Jak drewniane kupuje w świetnym stanie używane, bo wolę by dziecko miało coś porządnego niż nowe ale tańsze, np. Teraz kulodrom taki wysoki uzywany za 125 zł, a nowy jest pod 300... i wszyscy są zadowoleni. Teściowej mi nie wypada o to prosić ale wynikiem jest że czasem kupi jakiś badziew ktory tylko się kurzy.
No ale to trochę inna sytuacja niezależnie co wybierzesz to i tak kupiłabym jakiś drobiazg poza kasą, np. Ładne wydaną książkę.