reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Rafaello bez pieczenia na herbatnikach 😁

Ja znam najprostszy sernik świata! Jak nie piekę ciast..tak TO zawsze mi wychodzi i nie ma przy nim tyle zachodu. Fakt faktem, trzeba go upiec, ale nie idzie się przy tym tak urobić 💪🏻😆. Z mielonego twarogu. Prościzna a jaki zajebiaszczy 🤩
Link do: Przepis na sernik wiedeński ja dodaję do niego ekstra brzoskwinie ♥️.

Wiesz co jest 3 bit, snikers ... to jest na herbatnikach, masa budyniowa, kajmak i bita śmietana :). Tylko najlepiej zrobić rano, żeby herbatniki zmiękły :).
Jadłam i było smaczne.. ja zawsze piekę 🙈 i kiedyś miałam stresa, teraz pytają czy zamawiałam ;) więc się cieszę.

Jasne! Zrób sernik na zimno, gotowany sernik na herbatnikach, jakieś ciacho gdzie kremem przekładzie herbatniki (to dzień wcześniej najlepiej zrobić) albo zrób w dużej firmie tiramisu (takie nie oryginalne, bez surowych jak rzecz jasna) 🙂 albo jak chcesz formę tortu to na spód z biszkopta daj musy, np kolejno gorzka czekolada, malina i biała czekolada - nie trzeba dekorować, musy szybko wiążą bo są z żelatyną 🙂

To ja mam super przepis na Brownie które się robi z pieczeniem w 40 minut 😁😁
Dzięki dziewczyny. Ten 3 bit robiłam. Nawet mi wychodził. Tylko on musi zastygnąć, a ja mam tylko 3h🙉 Zobaczę te przepisy. Może sobie poradzę i coś wybiorę.
@Ika89.... dasz przepis na to brownie jeszcze😍 Zobaczę te 3 co się piecze. Najwyżej wyjdzie mi zakalec.

Jej Dziewczyny ale dzisiaj stron przybyło. Ja tak jak wyżej pisałam powoli wychodzę z choroby.
Jeśli chodzi o chorowanie córki to ja ją na początku posłałam do żłobka na aklimatyzację na 2 miesiące przed końcem macierzynksiego i właściwie ciągle przez pierwszy rok była chora. Więcej w domu siedziała niż chodziła do żłobka. Szczęście że akurat pandemia się zaczęła kilka miesięcy później i mogłam pracować zdalnie bo nie wiem jak dałabym radę. Szczeliwie w przedszkolu już jest lepiej, rzadziej choruje a jeśli już to głównie katar kaszel i lekki stan podgorączkowy przed 2 dni.
Podziwiam te z Was które nie mają pomocy od rodziców/teściów. Ja mam co prawda tylko swoich rodziców ale są zbawieniem w momencie gdy partner długo pracuje a ja np potrzebuje iść do lekarza czy coś pilnego załatwić a nie mogę córki zabrać. A i moja mama z przedszkola ja odebira żeby tak długo nie siedziała także ta pomóc jest nieoceniona.

Dzięki dziewczyny. Ten 3 bit robiłam. Nawet mi wychodził. Tylko on musi zastygnąć, a ja mam tylko 3h🙉 Zobaczę te przepisy. Może sobie poradzę i coś wybiorę.
@Ika89.... dasz przepis na to brownie jeszcze😍 Zobaczę te 3 co się piecze. Najwyżej wyjdzie mi zakalec.
Nie ma opcji by Ci wyszedł zakalec, gdybyś zdecydowała się na sernik 💪🏻. Cokolwiek upichcisz, na pewno wyjdzie a zatem powodzenia 🤩👍🏻!

Jej Dziewczyny ale dzisiaj stron przybyło. Ja tak jak wyżej pisałam powoli wychodzę z choroby.
Jeśli chodzi o chorowanie córki to ja ją na początku posłałam do żłobka na aklimatyzację na 2 miesiące przed końcem macierzynksiego i właściwie ciągle przez pierwszy rok była chora. Więcej w domu siedziała niż chodziła do żłobka. Szczęście że akurat pandemia się zaczęła kilka miesięcy później i mogłam pracować zdalnie bo nie wiem jak dałabym radę. Szczeliwie w przedszkolu już jest lepiej, rzadziej choruje a jeśli już to głównie katar kaszel i lekki stan podgorączkowy przed 2 dni.
Podziwiam te z Was które nie mają pomocy od rodziców/teściów. Ja mam co prawda tylko swoich rodziców ale są zbawieniem w momencie gdy partner długo pracuje a ja np potrzebuje iść do lekarza czy coś pilnego załatwić a nie mogę córki zabrać. A i moja mama z przedszkola ja odebira żeby tak długo nie siedziała także ta pomóc jest nieoceniona.
No właśnie u nas jest problem z takimi najbardziej prozaicznymi rzeczami, bo mąż pracuje i trzeba się ostro nakombinować chociażby z godziną mojej wizyty u lekarza, pobraniem krwi itd... nie mówiąc już o innych potrzebach.

No właśnie u nas jest problem z takimi najbardziej prozaicznymi rzeczami, bo mąż pracuje i trzeba się ostro nakombinować chociażby z godziną mojej wizyty u lekarza, pobraniem krwi itd... nie mówiąc już o innych potrzebach.
Ja bez prawka, a to by mi szybciej zajęło żeby pojechać na badanie, bo mieszkam pod większym miastem, kawałek do przystanku to by mi zajęło pewnie z niecałe 2h z wizytą.
u nas długo kp było bardzo często, wiec na moje badania musiał mnie mąż wieźć i siedzieć z dzieckiem w aucie... często robiliśmy tak żeby akurat drzemkę wtedy miał.

Ale były sytuację kryzysowe i kilka razy na badanie krwi jechałam z dzieckiem. Raz go miałam w nosidełku i patrzył na mnie po prostu a raz podczas pobierania miałam go na kolanach. Liczyłam tylko żeby nie zachciało mu się łapać za igłę:p

Dziewczyny a tak z troche innej beczki. Na chrzest wolalybyscie dostac kase w kopercie czy karte podarunkowa do Smyka? Idziemy na chrzciny w niedziele, mialam kupic karte ale dzis kolezanka troche mi zamieszala w glowie, bo powiedziala, ze gdyby to ona robila chrzciny to wolalaby dostac kase. Nie lubie dawac kopert w prezencie, ale moze faktycznie tak lepiej ? 🤔

Dziewczyny a tak z troche innej beczki. Na chrzest wolalybyscie dostac kase w kopercie czy karte podarunkowa do Smyka? Idziemy na chrzciny w niedziele, mialam kupic karte ale dzis kolezanka troche mi zamieszala w glowie, bo powiedziala, ze gdyby to ona robila chrzciny to wolalaby dostac kase. Nie lubie dawac kopert w prezencie, ale moze faktycznie tak lepiej ? 🤔
Ja się spytałam co mama dziecka chce. Powiedziała, że założyła małemu konto i wolałaby pieniądze. Dałam w kopercie.

reklama
Wolałabym pieniądze, bo oferta w Smyku nie jest powalająca. Ja akurat jestem ich stała klientka na ubrania, więc kartę bym zużyła, ale wiem, że są ludzie, którzy nie znoszą tam kupować.

Do góry