reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Ja chcę przepis na ciasto : bez pieczenia, łatwe, szybkie i takie które nie zastyga w więcej niż 3h😄😄 Czy takie coś istnieje?
Ja znam najprostszy sernik świata! Jak nie piekę ciast..tak TO zawsze mi wychodzi i nie ma przy nim tyle zachodu. Fakt faktem, trzeba go upiec, ale nie idzie się przy tym tak urobić 💪🏻😆. Z mielonego twarogu. Prościzna a jaki zajebiaszczy 🤩
Link do: Przepis na sernik wiedeński ja dodaję do niego ekstra brzoskwinie ♥️.

reklama
Ja chcę przepis na ciasto : bez pieczenia, łatwe, szybkie i takie które nie zastyga w więcej niż 3h😄😄 Czy takie coś istnieje?
Wiesz co jest 3 bit, snikers ... to jest na herbatnikach, masa budyniowa, kajmak i bita śmietana :). Tylko najlepiej zrobić rano, żeby herbatniki zmiękły :).
Jadłam i było smaczne.. ja zawsze piekę 🙈 i kiedyś miałam stresa, teraz pytają czy zamawiałam ;) więc się cieszę.

Ostatnia edycja:
Jest caly watek dla mam z cukrzyca. Jak wejdziesz w fora ciazowe -> ciaza, porod, polog -> cukrzyca ciazowa i zycie po niej. Tam prawie 4 tys stron. Dziela sie pewnie dziewczyny przepisami, ale tez rozne inne tematy poruszaja.
Wiem, ale mamy z wątku to inaczej :).

@Justyna3210 A pytałaś rodziców co dziecko chce? Ja nie lubię drogich prezentów i uważam takie 500 zł to już za dużo. Kurdę na ślub się mniej dawało ;), choć pewnie i teraz się czasy zmieniły. Nasze córy od nas rowery dostały, od mojej babci pierścionki, a od innych kasę.
akurat jesteśmy bardzo blisko z mamą dziecka, bo to moja siostra 😉 nie szalejmy, składamy się z dziadkami na może i drogi prezent, ale taki przydatny i potrzebny. No ale i tak jak mówisz właśnie mnie to dziwię jak się moi znajomi do komunii szykują. Chrzestni mniej niż tysiąca nie dają do koperty a ja raz że nie jestem w stanie tyle dać, dwa, nie lubię dawać kopert dzieciom, a trzy - no właśnie bez przesady, to nie początek nowego życia czy coś 😅 niemniej jednak zawsze to wydatki, bo sam dojazd nawet a jeszcze parę rzeczy obiecałam ogarnac. Ale tam więcej publicznie nie opowiadam 😅🤣

akurat jesteśmy bardzo blisko z mamą dziecka, bo to moja siostra 😉 nie szalejmy, składamy się z dziadkami na może i drogi prezent, ale taki przydatny i potrzebny. No ale i tak jak mówisz właśnie mnie to dziwię jak się moi znajomi do komunii szykują. Chrzestni mniej niż tysiąca nie dają do koperty a ja raz że nie jestem w stanie tyle dać, dwa, nie lubię dawać kopert dzieciom, a trzy - no właśnie bez przesady, to nie początek nowego życia czy coś 😅 niemniej jednak zawsze to wydatki, bo sam dojazd nawet a jeszcze parę rzeczy obiecałam ogarnac. Ale tam więcej publicznie nie opowiadam 😅🤣
No to szok... ja fociłam na komuni gdzie dziecko kopertę otworzyło, a tam 2,5 koła 😱😱😱 od chrzestneg

Jasne! Zrób sernik na zimno, gotowany sernik na herbatnikach, jakieś ciacho gdzie kremem przekładzie herbatniki (to dzień wcześniej najlepiej zrobić) albo zrób w dużej firmie tiramisu (takie nie oryginalne, bez surowych jak rzecz jasna) 🙂 albo jak chcesz formę tortu to na spód z biszkopta daj musy, np kolejno gorzka czekolada, malina i biała czekolada - nie trzeba dekorować, musy szybko wiążą bo są z żelatyną 🙂

reklama

Też mnie proszę dodaj. Nie było mnie ostatnio ale przez 2 dni leżałam nieprzytomna. Jakieś chorobsko mnie dopadło i cały poniedziałek nie jadłam u nie piłam i tylko wymiotowałam plus 37,5. Dzisiaj już mi tylko potwornie zapchany nos został i niestety inhalacje nie pomagają 😪
Dobrze że chociaż córeczka lżej to przeszła i tylko ma pozostałości kaszlu i trochę katar...

Do góry