reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Ja chcę przepis na ciasto : bez pieczenia, łatwe, szybkie i takie które nie zastyga w więcej niż 3h😄😄 Czy takie coś istnieje?
Ja znam najprostszy sernik świata! Jak nie piekę ciast..tak TO zawsze mi wychodzi i nie ma przy nim tyle zachodu. Fakt faktem, trzeba go upiec, ale nie idzie się przy tym tak urobić 💪🏻😆. Z mielonego twarogu. Prościzna a jaki zajebiaszczy 🤩
Link do: Przepis na sernik wiedeński ja dodaję do niego ekstra brzoskwinie ♥️.

reklama
Ja chcę przepis na ciasto : bez pieczenia, łatwe, szybkie i takie które nie zastyga w więcej niż 3h😄😄 Czy takie coś istnieje?
Wiesz co jest 3 bit, snikers ... to jest na herbatnikach, masa budyniowa, kajmak i bita śmietana :). Tylko najlepiej zrobić rano, żeby herbatniki zmiękły :).
Jadłam i było smaczne.. ja zawsze piekę 🙈 i kiedyś miałam stresa, teraz pytają czy zamawiałam ;) więc się cieszę.

Ostatnia edycja:
Jest caly watek dla mam z cukrzyca. Jak wejdziesz w fora ciazowe -> ciaza, porod, polog -> cukrzyca ciazowa i zycie po niej. Tam prawie 4 tys stron. Dziela sie pewnie dziewczyny przepisami, ale tez rozne inne tematy poruszaja.
Wiem, ale mamy z wątku to inaczej :).

@Justyna3210 A pytałaś rodziców co dziecko chce? Ja nie lubię drogich prezentów i uważam takie 500 zł to już za dużo. Kurdę na ślub się mniej dawało ;), choć pewnie i teraz się czasy zmieniły. Nasze córy od nas rowery dostały, od mojej babci pierścionki, a od innych kasę.
akurat jesteśmy bardzo blisko z mamą dziecka, bo to moja siostra 😉 nie szalejmy, składamy się z dziadkami na może i drogi prezent, ale taki przydatny i potrzebny. No ale i tak jak mówisz właśnie mnie to dziwię jak się moi znajomi do komunii szykują. Chrzestni mniej niż tysiąca nie dają do koperty a ja raz że nie jestem w stanie tyle dać, dwa, nie lubię dawać kopert dzieciom, a trzy - no właśnie bez przesady, to nie początek nowego życia czy coś 😅 niemniej jednak zawsze to wydatki, bo sam dojazd nawet a jeszcze parę rzeczy obiecałam ogarnac. Ale tam więcej publicznie nie opowiadam 😅🤣

akurat jesteśmy bardzo blisko z mamą dziecka, bo to moja siostra 😉 nie szalejmy, składamy się z dziadkami na może i drogi prezent, ale taki przydatny i potrzebny. No ale i tak jak mówisz właśnie mnie to dziwię jak się moi znajomi do komunii szykują. Chrzestni mniej niż tysiąca nie dają do koperty a ja raz że nie jestem w stanie tyle dać, dwa, nie lubię dawać kopert dzieciom, a trzy - no właśnie bez przesady, to nie początek nowego życia czy coś 😅 niemniej jednak zawsze to wydatki, bo sam dojazd nawet a jeszcze parę rzeczy obiecałam ogarnac. Ale tam więcej publicznie nie opowiadam 😅🤣
No to szok... ja fociłam na komuni gdzie dziecko kopertę otworzyło, a tam 2,5 koła 😱😱😱 od chrzestneg

Jasne! Zrób sernik na zimno, gotowany sernik na herbatnikach, jakieś ciacho gdzie kremem przekładzie herbatniki (to dzień wcześniej najlepiej zrobić) albo zrób w dużej firmie tiramisu (takie nie oryginalne, bez surowych jak rzecz jasna) 🙂 albo jak chcesz formę tortu to na spód z biszkopta daj musy, np kolejno gorzka czekolada, malina i biała czekolada - nie trzeba dekorować, musy szybko wiążą bo są z żelatyną 🙂

reklama

Też mnie proszę dodaj. Nie było mnie ostatnio ale przez 2 dni leżałam nieprzytomna. Jakieś chorobsko mnie dopadło i cały poniedziałek nie jadłam u nie piłam i tylko wymiotowałam plus 37,5. Dzisiaj już mi tylko potwornie zapchany nos został i niestety inhalacje nie pomagają 😪
Dobrze że chociaż córeczka lżej to przeszła i tylko ma pozostałości kaszlu i trochę katar...

Do góry