reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

@Justyna3210 widzę, ze na znanym lekarzu pojawiły się do tej lekarki tez inne terminy w innych gabinetach i już w innej lokalizacji usg+ pappa 450 zł i termin jeszcze dla nas korzystny (bo z tego co kojarzę to terminy porodu mamy takie same albo różnica 1 dnia), bo ja właśnie największy problem miałam ze znalezieniem terminu w tym tygodniu z majówką.
U mnie w mieście był termin 28 kwietnia- za wcześnie jak dla mnie, a później dopiero na 9 maja (lekarz bez certyfikatu) albo 11 maja i bałam się, że to już trochę późno, dlatego zaczęłam szukać w Poznaniu

reklama
Dziewczyny, czy któraś nadal tak jak ja bez objawów? Zaczyna mnie to przerażać😬
Dzisiaj mamy 10+3.
Ciesz się a nie zamartwiaj! Oddałabym wszystko za ciąże bez obiawow🙈 u mnie dziś 10+6 wiec mamy podobny termin i wszystkie objawy nasilają się na maxa. Już dawno nie czułam się tak fatalnie. A zapachy, które same w sobie już nieźle uprzykrzały mi życie, czuje jakby kilka razy mocniej. Dziewczyny czy miałyście w którejś ciąży taki kompletny wstręt do jedzienia? Jeśli tak to kiedy wam to przeszło? Ja już tracę nadzieje. Koszmar.

Dziewczyny, mam za sobą wizytę w poradni diabetologicznej. No niestety wynik 93 na czczo to już cukrzyca ciążowa i nie ma zmiłuj. Dostałam glukometr i wytyczne co do diety🤯 wychodzi na to, że można niewiele… prawie nic😂 a tak poważnie, to jadłospis mi się zmieni diametralnie choć nie zamierzam popaść w paranoję. Miłego dnia 🙂

A ja mam odwrotne doświadczenia, moja Pani doktor bardzo delikatna, a raz trafiłam do faceta to badanie było nieprzyjemne.
W pierwszej ciąży prowadziła mnie kobieta i miała taką anielską cierpliwość, wszystko tłumaczyła i tak uśmiechnięta zawsze. Jak zaczęły się problemy to szybko reagowała i faktycznie się martwiła. Teraz mieszkam gdzie indziej i nie mogę już u niej prowadzić ciąży. Teraz w sumie byłam u trzech różnych, ale facetów i w końcu wybrałam jednego, małomówny, ale konkretny. Tych dwóch pozostałych, niby polecanych, ale czułam się jak podczas produkcji seryjnej, szybko, szybko, żeby tylko odchaczyć i następna...

Dziewczyny, mam za sobą wizytę w poradni diabetologicznej. No niestety wynik 93 na czczo to już cukrzyca ciążowa i nie ma zmiłuj. Dostałam glukometr i wytyczne co do diety🤯 wychodzi na to, że można niewiele… prawie nic😂 a tak poważnie, to jadłospis mi się zmieni diametralnie choć nie zamierzam popaść w paranoję. Miłego dnia 🙂
A dostawałaś skierowanie od gina?
Mnie też to chyba czeka, dlatego jeszcze dziś się najem 🤫😅

można w tandemie. Tylko wiesz już malutka duża bo dobrze pamiętam 16 miesiecy? To teoretycznie powinna już mieć rozszerzoną dietę , a mleko 3 razy dziennie- a to cokolwiek je czy tylko cycuś? Ja też miałam antysmoczkowe dieci i udało się z córka trwało to 2 tygodnie, ale wkoncu złapała. Ja w miarę dlugo karmiłam bo 21 miesięcy, a syncia 19 i on z dnia na dzień mleko i butlę zlapał.

No pewnie, że ma rozszerzoną dietę. Ale są dni kiedy zje dwa, trzy pożądane posiłki i 2 mniejsze, a są takie, że coś skubnie i tylko cyc.

Nie znam zalecenia, żeby dziecko kp miało dostawać mleko tylko 3 razy. Z tego co czytałam i rozmawiałam z pediatrą należy podać 5-6 pełnowartościowych posiłków i karmić piersią, kiedy dziecko ma potrzebę. I żeby iść zgodnie z zasadą , że o ile rodzić decyduje co podaje do jedzenia, to dziecko decyduje o tym czy i ile je. Ale chyba są bardzo różne szkoły. My chyba już nie będziemy próbować z butelką. Bo ona może już się najeść łyżeczką czy rączką. Pożyjemy zobaczymy.

U nas dziś był przemiły pana i pobrał mi krew na NIFTy, teraz czeka mnie chyba najdłuższe dwa tygodnie w tej ciąży.
Za to razem z wynikami, poznamy płeć :) ja bym chciała drugą córkę, mąż syna. I pomimo chęci, ja mam przeczucie że będzie chłopiec.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A gdzie robisz w Poznaniu, jaka klinika i jaka cena? Ja upatrzylam Bydgoszcz, mam ciut bliżej i nieco łatwiejszy dojazd bez auta (no chyba że mąż by zawiózł 😁). Lekarz mi nic o tym USG nie mówił, więc na własną rękę się chyba zapiszę, zawsze to też spojrzenie drugiego lekarza...
Ja dziś robiłam w Bydgoszczy . Klinika in victa na jagielonskiej .

reklama
W pierwszej ciąży prowadziła mnie kobieta i miała taką anielską cierpliwość, wszystko tłumaczyła i tak uśmiechnięta zawsze. Jak zaczęły się problemy to szybko reagowała i faktycznie się martwiła. Teraz mieszkam gdzie indziej i nie mogę już u niej prowadzić ciąży. Teraz w sumie byłam u trzech różnych, ale facetów i w końcu wybrałam jednego, małomówny, ale konkretny. Tych dwóch pozostałych, niby polecanych, ale czułam się jak podczas produkcji seryjnej, szybko, szybko, żeby tylko odchaczyć i następna...
To w pierwszej ciazy poszlam do kobiety prywatnie i ciążę prowadziła super zawsze miła i uśmiechnięta a na ostatnie wizyty kazała do przychodni przy szpitalu przychodzić to już nie była taka miła. Za drugim razem do faceta poszlam i był konkretny ale się wyprowadził i poszlam do drugiego to może i dobry ale właśnie poczułam się jak następna w serii. Teraz chciałam do kobiety ale byłam u niej raz bo ciężko się do niej dostać i chodzę prywatnie do faceta, dodatkowo ordynator na oddziale i bardzo miły był i wiem od innych że dobry. Z tym że mieszkam w małej miejscowości i za dużego wyboru nie mam:)

Do góry