reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Słuchajcie ja rozumiem ze forum jest publiczne i dużo osób czyta nas „z ukrycia”. Ale jak się nagle ktoś odzywa z pierwszym postem i się nawet nie przywita, nie napisze krótko cokolwiek o sobie, to chyba trochę niefajnie. I wydaje się mi, ze osoby od takich jednorazowych postów nie powinny być na naszej prywatnej grupie. Po to ona jest tworzona, żeby zapewnić większa intymność i bezpieczeństwo dziewczynom, które tutaj aktywnie się udzielają i dzielą informacjami na temat przebiegu swoich ciąż a także doświadczeniami z poprzednich ciąż…

Temat CMV był tu dość długo wałkowany - proszę sobie przejrzeć posty. I mimo wszystko każdy przypadek powinien być konsultowany z lekarzem w pierwszej kolejnosci bo to jednak o zdrowie dziecka chodzi.

Ps. Nie chciałam być jakaś mało sympatyczna, to forum publiczne i my tutaj chętnie pomagamy. Ale kultura nakazuje się chociaż przywitać. No chyba ze przegapiłam jakieś posty?
Tak, ja sie witalam jakis czas temu. Mowilam, ze jestem tu od początku, ale nie chciałam zapeszac i sie witac, bo jestem po poronieniu.
Przepraszam, ze tak wyleciałam jak filip z konopii dzisiaj, ale w emocjach po odebraniu wyników napisalam 😟

reklama
Tak, ja sie witalam jakis czas temu. Mowilam, ze jestem tu od początku, ale nie chciałam zapeszac i sie witac, bo jestem po poronieniu.
Przepraszam, ze tak wyleciałam jak filip z konopii dzisiaj, ale w emocjach po odebraniu wyników napisalam 😟

Rozumiem, nie stresuj się przede wszystkim. Jeśli nas czytasz to wiesz ze wysokie Igg świadczy raczej o tym ze przechodziłas już infekcje pierwotna. Wydaje się mi ze powinnaś za jakiś czas powtórzyć badania Igm (czy spada). I na pewno warto skonsultować się z lekarzem.
A kiedy poronilas i czy wtedy zdążyłaś zbadać przeciwciała CMV?

Ja dzisiaj nie najgorzej sie czuje, nie wymiotowałam to juz dużo, a mdlosci męczą. Ale pocieszam się ze może niedługo przestaną. Czy któraś z Was ma problem z sucha skóra? Ja nigdy nie miałam, a teraz masakra. I jeszcze dzisiaj mam jakieś nerwy, wszystko mnie wkurza, az wszyscy schodzą mi z drogi.

Ja dzisiaj nie najgorzej sie czuje, nie wymiotowałam to juz dużo, a mdlosci męczą. Ale pocieszam się ze może niedługo przestaną. Czy któraś z Was ma problem z sucha skóra? Ja nigdy nie miałam, a teraz masakra. I jeszcze dzisiaj mam jakieś nerwy, wszystko mnie wkurza, az wszyscy schodzą mi z drogi.
Ja od zawsze mam suchą skórę, ale teraz zwłaszcza, aż mnie wszystko swędzi
Ale to tez chyba moja wina, bo nie pije tyle wody ile powinnam :/
Dziewczyny, jak się zmusić do picia wody? Aplikacja przypominająca nie pomaga 😅

Jak widać powyżej ja dziś tez nerwowa jakaś jestem… 😉 I tez dziś mam trochę gorsze samopoczucie. Mdłości nie mam już od dawna, ale męczą mnie nadal zaparcia… Ten pierwszy trymestr nie jest łatwy a i tak uważam ze mam lżej niż większość z Was, która walczy z mdlosciami i wymiotami…

Pracuje, na ten moment się dobrze czuje także na l4 narazie się nie wybieram.. może koniec lipca? Zobaczymy, jak pozniej sie będę czuła😅
Ja też normalnie pracuję i nawet mi przez myśl nie przeszło by iść na jakiekolwiek zwolnienie skoro się dobrze czuję 👍🏻😃. W Danii do 8 miesiąca ciąży się normalnie pracuje, gdy nie ma przeciwwskazań. Od tego miesiąca można już iść na macierzyński.

Rozumiem, nie stresuj się przede wszystkim. Jeśli nas czytasz to wiesz ze wysokie Igg świadczy raczej o tym ze przechodziłas już infekcje pierwotna. Wydaje się mi ze powinnaś za jakiś czas powtórzyć badania Igm (czy spada). I na pewno warto skonsultować się z lekarzem.
A kiedy poronilas i czy wtedy zdążyłaś zbadać przeciwciała CMV?
Nie, nie zdazylam zbadac. Oczywiscie skonsultuje z lekarzem, ale mimo,ze nie jestem tu aktywna to jesten obecna codziennie i jakos odruchowo napisalam ☺️ postaram sie częściej udzielac, tak czy siak mialas calkowita racje, ze tak wyskoczylam 😆 jestem bardzo zestresowana, bo ogolnie staram sie 12 lat z przerwami... W zyciu panikara nie jesten ale jesli chodzi o ciążę to niestety nie poznaje siebie.. Mam nadzieje ze z czasem sie to zmieni. Tak z tego wlasnie co czytalam i wnioskuję to moze to nie byc zakazenie pierwotne ale przed ciaza a igm jeszcze po prostu nie spadło. Oby 🙂

Az się boję jak ja jutro wytrzymać w kościele te 2godziny na bierzmowaniu, będzie dużo ludzi. Jeszcze jak się wypryskaja perfumami to już będzie katastrofa😔. Normalnie w niedziele ciężko mi wytrzymać a jest krócej. No i jeszcze dzisiaj mi nic nie wychodzi, robiłam malinowa chmurkę i trzy razy beze piekłam😩.

reklama
Ja od zawsze mam suchą skórę, ale teraz zwłaszcza, aż mnie wszystko swędzi
Ale to tez chyba moja wina, bo nie pije tyle wody ile powinnam :/
Dziewczyny, jak się zmusić do picia wody? Aplikacja przypominająca nie pomaga 😅
Ja też mam suchą skórę i swędzącą i podpinam się pod pytanie jak się zmusić do picia wody bo właśnie wczoraj lekarz mi powiedział że muszę dużo pić a ja go pytam skąd wie że mam z tym problem a on mi pomachał wynikami badań i stwierdził że przed nim się nic nie ukryje 😁😅

Do góry