reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Ja dzisiaj nie najgorzej sie czuje, nie wymiotowałam to juz dużo, a mdlosci męczą. Ale pocieszam się ze może niedługo przestaną. Czy któraś z Was ma problem z sucha skóra? Ja nigdy nie miałam, a teraz masakra. I jeszcze dzisiaj mam jakieś nerwy, wszystko mnie wkurza, az wszyscy schodzą mi z drogi.
Tak, ja mam całe czoło w takich strzępkach suchej skóry
Nie, nie zdazylam zbadac. Oczywiscie skonsultuje z lekarzem, ale mimo,ze nie jestem tu aktywna to jesten obecna codziennie i jakos odruchowo napisalam ☺️ postaram sie częściej udzielac, tak czy siak mialas calkowita racje, ze tak wyskoczylam 😆 jestem bardzo zestresowana, bo ogolnie staram sie 12 lat z przerwami... W zyciu panikara nie jesten ale jesli chodzi o ciążę to niestety nie poznaje siebie.. Mam nadzieje ze z czasem sie to zmieni. Tak z tego wlasnie co czytalam i wnioskuję to moze to nie byc zakazenie pierwotne ale przed ciaza a igm jeszcze po prostu nie spadło. Oby 🙂
Ja mam podobną sytuację, ale z toksoplazmozą. A na 100% już przechodziłam kilka lat temu 🤷‍♀️

reklama
Ja mam prenatalne w najbliższą środę i będę wtedy wg OM 13+3. Martwię się czy to nie za późno?

Dzieciątko w trzech poprzednich USG wychodziło o tydzień młodsze więc faktyczny rozmiar dzidzi będzie na 12+3.

Za USG plus Pappe zapłacę 688 zł więc głupio byłoby robić to w złym terminie... Ale skoro prowadzący tak kazał to chyba lekarz wykonujący USG nie powinien marudzić?
Ja będę miała prenatalne w 13+0, pytałam lekarza czy nie za późno to mówił ze wykonują do 13+6 bez problemu. Tak, że raczej nie masz się czym martwic.

Ja dzisiaj nie najgorzej sie czuje, nie wymiotowałam to juz dużo, a mdlosci męczą. Ale pocieszam się ze może niedługo przestaną. Czy któraś z Was ma problem z sucha skóra? Ja nigdy nie miałam, a teraz masakra. I jeszcze dzisiaj mam jakieś nerwy, wszystko mnie wkurza, az wszyscy schodzą mi z drogi.
Ja mam problem z suchą skórą 😩 nawet po wysmarowaniu oliwki czuje, że nadal jest napięta i sucha, a przed ciążą nigdy na to nie narzekałam. Swoją skórę na twarzy mogłabym opisać jako przetłuszczająca, a od czasu ciąży jedyne co mogę na nią stosować to kremy nawilżające i o ile widzę, że z twarzą jest coraz lepiej, to niestety z ciałem sobie nie radzę.

Może macie jakieś porady albo kosmetyki godne polecenia?

A mi ciągle niedobrze :( Nie dość,że się stresuję usg w przyszłym tygodniu to jeszcze się denerwuję tym,że ciągle mi niedobrze, próbuję co chwile podjadać i znowu to samo.
Oszaleć można 😣

Jedyny plus,że moja glukoza na czczo wynosi 86 :>
U mnie dzisiaj na mdłości wjechał chiński kurczak w 5 smakach 😂
Chodzi jeszcze za mną pieczony pstrąg z duuuuzą ilością pieprzu cytrynowego...🙄

Nie, nie zdazylam zbadac. Oczywiscie skonsultuje z lekarzem, ale mimo,ze nie jestem tu aktywna to jesten obecna codziennie i jakos odruchowo napisalam ☺️ postaram sie częściej udzielac, tak czy siak mialas calkowita racje, ze tak wyskoczylam 😆 jestem bardzo zestresowana, bo ogolnie staram sie 12 lat z przerwami... W zyciu panikara nie jesten ale jesli chodzi o ciążę to niestety nie poznaje siebie.. Mam nadzieje ze z czasem sie to zmieni. Tak z tego wlasnie co czytalam i wnioskuję to moze to nie byc zakazenie pierwotne ale przed ciaza a igm jeszcze po prostu nie spadło. Oby 🙂

Jeśli to ostatnie poronienie było stosunkowo niedawno to może wtedy przechodziłas cytomegalie? Bo ona może być przyczyna poronień. Możesz zrobić awidnosc - wtedy dowiesz się jak stare jest to zakażenie. Może jest tak jak piszesz, ze jest to pozostałość po zakażeniu. Moim zdaniem to Igm jest tak niskie ze raczej już nie zagraża ciąży jeśli jest to pozostałość po niedawnym zakażeniu. Bo po Igg widać, ze nie jest tak ze zakażenie się dopiero rozwija. Skoro organizm wytworzył aż tyle przeciwciał Igg, to zakażenie musiało być przed ta ciążą. Wg mnie nie ma juz powodu do niepokoju. Ale tak jak mówię, skonsultuj jeszcze z lekarzem.

reklama
Jeśli to ostatnie poronienie było stosunkowo niedawno to może wtedy przechodziłas cytomegalie? Bo ona może być przyczyna poronień. Możesz zrobić awidnosc - wtedy dowiesz się jak stare jest to zakażenie. Może jest tak jak piszesz, ze jest to pozostałość po zakażeniu. Moim zdaniem to Igm jest tak niskie ze raczej już nie zagraża ciąży jeśli jest to pozostałość po niedawnym zakażeniu. Bo po Igg widać, ze nie jest tak ze zakażenie się dopiero rozwija. Skoro organizm wytworzył aż tyle przeciwciał Igg, to zakażenie musiało być przed ta ciążą. Wg mnie nie ma juz powodu do niepokoju. Ale tak jak mówię, skonsultuj jeszcze z lekarzem.
Tak czy siak bardzo dziękuję 😊 na pewno dam znać co dalej😊
Wizyte mam 9.05 ale tydzien wcześniej wybieram sie na Sanco, tylko dla pewności ide przed na USG zeby sprawdzić serduszko ☺️

Do góry